съб ное 26, 2022 8:27 amДетето написа: 3980лв ми стъпиха 16 клетки 280АhОт любопитство - какви клетки и може ли разбивка на сумата. Че моята смета е 4300лв за 16 клетки. За разбивката ме интересува каква е цената на клетките, колко е транспорта и каква е надбавката (ако си плащал през Алибаба има една надбавка за "подсигуряване на сделката" - trade assurance fee).
съб ное 26, 2022 8:27 amДетето написа: Клетките аз ги чакам догодина, 3980лв ми стъпиха 16 клетки 280Аh. Търговеца е този който ми го даде.За тези 5-6000лв (а сигурно и повече), които си дал за излишни батерии, BMS, следящи конструкции и т.н., които са с къс живот, щеше да си увеличиш панелите и съответно и добива тройно или четворно, да ползваш най-добрата и вечна батерия - мрежата, да продаваш по 38ст излишъка, после да купуваш вечер на половин цена и много по-бързо ще си изплатиш системата, вместо безумието да се топлиш вечер от батериите, които са с няколко години живот. Но все пак благодарим, че споделяш, защото човек се учи от грешките си, но още по-добре - от грешките на другите
БМС 150А индустриален пристигна преди две седмици, за него платих 201$ и 12лв в пощата за обработка на документи.
Онзи ден в бачкането пристигнаха разни части в дървен сандък. Затова кутията ми е готова и сега само чакам клетките.
Преди доста време направих едноосна конструкция която да се върти изток-запад, но понеже мотора още не е пристигнал и към момента гледа само запад. В момента положението е такова от 6 панела х 440w, надявам се след монтажа на мотора и тракер системата която да търси най добрата позиция от мин. количество панели да се добива повече.
Може да се види и каква е разликата в добива преди 15 дни. До 21.12 най вероятно нещата ще се влошат още с добива и след това се надявам да започнат на обратно да се покачват.