Нека намерим най-тънките цени.
Lutchezar - майстор
Пускате ги и двете в Google и четете. Има хубава тема Неграмотност в оф-роуд форума. Истината е че и двете са навлезли в номенклатурата на доста онлайн магазини у нас. Та лошо ни се пише...
radius - майстор
А ти си пусни името в транслитерационните таблици и ми кажи отгде го измисли тоя ЛъТчезар? :roll: :rolleyes:
silent - майстор
вт дек 20, 2022 8:49 amschuldiner написа:
Не три, ами четири винтоверта менкахме тази неделя - монтирах фотоволтаици с един приятел. Два за камъните на болтовете и гайките, един със свредло и един за винтовете и шестограна. Луда работа. За късмет, двата на приятеля лидълски, единият съвсем от последните - ами става за работа, със сигурност е за предпочитане пред тресчотка или ръчна отвертка, ама не може да се сравнява дори със среден модел по-марков. Много се зарадвах на едни комплектчета пак от лидл, в които имаше бит за преход към камъни и отделно бит шестогран, понеже оригинал гайковерт през ум не ми е минавало да си завеждам...
Трябваше да режа някакви планки, даде ми лидлски шлайф - преди години имах и бях забравил каква трагедия е, никакъв прогрес. Менгемето и то същото - уж става, ама мъка. Човекът е фен, щото живее току-до магазина и е първи на промоциите. Но като цяло аз бих ги пропуснал.
ПП Знам, че има отделна тема за бъджет и кауфландските, но ако трябва да се сравняват, точно винтовертите на лидл издишат. Не че изобщо не стават или другите са супер - все са еднакви, но бъджета по-малко ме дразни.
Ми аз имам служебни Ди уолт и Бош и по едно време ги мъкнех в къщи щото останах без ни един винтоверт....след това си накупих лидълски...та се чудя къде видя тая огромна разлика и в какво точно се изразява...не че съм им правил паралелни тестове ма за у дома никаква разлика винтоверт като винтоверт....да не казвам че патронника на Диуолта по едно време ме изкарваше извън нерви....отделен е въпроса ако цял ден са ти в ръцете но това са все пак са хоби инструменти както и аз съм хоби винтовертаджия и вероятно затова не хващам огромната разлика...същото искам да питам и за шлайфа кое му е тагедията...имам елтос ,елпром,райдър и парксайд,служебен бош и диуолт, ....единствения от който съм недоволен е райдъра...ма пак върши работа...
schuldiner - майстор
silent, за хоби сигурно няма разлика - пробиеш със свредлото, застанеш над детайла, па навиеш с винтоверта... лесно и просто. На работа от една позиция навиваш няколко винта, т.е. без да се местиш и под различен ъгъл. Не точно теглото, не и мощността, а най-вече насочването е проблем при евтините. Ергономия на минимум. Последно се изнервих да навивам копчета в улук на 50 см над главата ми - всяко второ отлита, а не е да не съм му свикнал, имам го от 5-6 години стария парксайд и много съм го ползвал. Просто ръкохаватката и тялото не предполагат къде сочи върхът, недомислен е. За шлайфа е почти същото - не коментирам мощност и вибрации, макар и за двете има какво да се желае, а това, че не мога да го държа удобно с една ръка и не мога да включвам/изключвам със същата ръка. Единственият път когато съм изгарял шлайф е точно парксайд, понеже при шлайфане захватът е много далеч от двигателя и не усетих прегряването.

radius, по-старото романизиране на славянските имена е през немски и френски, сега е английско. Оттам е Т-то, секисамсипреценя.
Lutchezar - майстор
вт дек 20, 2022 10:27 pmradius написа:
А ти си пусни името в транслитерационните таблици и ми кажи отгде го измисли тоя ЛъТчезар? :roll: :rolleyes:
Някога в една книжарница имаше цяла книжка. Правопис на българските имена на английски. Или подобно заглавие. Та оттам го научих, бях 3ти-4ти клас някъде.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср дек 21, 2022 12:51 amschuldiner написа:
... за хоби сигурно няма разлика... На работа...
Сигур' лидл трябва с големи червени букви да пишат ХОБИ
silent - майстор
ср дек 21, 2022 12:51 amschuldiner написа:
silent, за хоби сигурно няма разлика - пробиеш със свредлото, застанеш над детайла, па навиеш с винтоверта... лесно и просто. На работа от една позиция навиваш няколко винта, т.е. без да се местиш и под различен ъгъл. Не точно теглото, не и мощността, а най-вече насочването е проблем при евтините. Ергономия на минимум. Последно се изнервих да навивам копчета в улук на 50 см над главата ми - всяко второ отлита, а не е да не съм му свикнал, имам го от 5-6 години стария парксайд и много съм го ползвал. Просто ръкохаватката и тялото не предполагат къде сочи върхът, недомислен е. За шлайфа е почти същото - не коментирам мощност и вибрации, макар и за двете има какво да се желае, а това, че не мога да го държа удобно с една ръка и не мога да включвам/изключвам със същата ръка. Единственият път когато съм изгарял шлайф е точно парксайд, понеже при шлайфане захватът е много далеч от двигателя и не усетих прегряването.

radius, по-старото романизиране на славянските имена е през немски и френски, сега е английско. Оттам е Т-то, секисамсипреценя.

Вероятно си прав, аз както казах имам досег и работя и с профи и с лидълски инструменти но не ми е точно това работата и явно затова не мога да направя подобно разграничение... и затова ако някой ми каже мани го тоя боклук вземи си нещо читаво за 5пъти повече пари ще му се изсмея в лицето...просто тези непрофесионални инструменти са точно за хора като мен....евтини според мен и надеждни за хора без особени претенции...
MamaMy - майстор
Не е точно така. Последните два месеца ми се наложи много да режа и шлайфам с ъглошлайф. Моя личния е Бош. Китайски 125мм с тънко тяло и регулатор. Има какво да се желае, но спрямо предните които имах ЕНХЕЛ 125мм и Спарки 1200 125мм този Бош е песен. Лек, удобен ...
Там където работих ми дадоха дебел Бош 125мм и 125мм Диуолт. Дебелия Бош работи безгрижно, но ти отмаляват ръцете на 5-тата минута. Диуолта уж също дебел, но по-лек и значително по-удобен. Поне 20 минути работя преди да ми изтръпнат.
Ако ги сравня всичките тези с Макита 5030 какъвто имах за кратко преди доста години, те всичките са за дълбока резерва. Все някога пак ще си купя Макитата. Това ми е фаворита. Това от гледна точка на любител. За професионална употреба е още по-важно инструмента да е ергономичен и да не изморява при употреба. Лесната и безопасна употреба също е много важна. Една бърза гайка икономисва нуждата от втори шлайф при целодневна работа. Един безключов предпазител с бързо регулиране може да те спаси в определен момент когато ще си кажеш абе сега за два сряза под кофти ъгъл да ходя да търся отвертка или шестограм...
Същата логика има и за винтоверти и дрелки. Един истински винтоверт със самозатягащ се безключов патронник е за предпочитане пред два евтини, смотани и неудобни които ще те нервят през цялото време.
oberst - специалист
Някой има ли впечатления от черния флекс - https://www.lidl.bg/c/sabudi-maystora-v-teb/c2520/w2

Имам ударния винтоверт и съм доволен, както и най-малкия зелен флекс на 12 V, който се оказа без алтернатива за някои задачи.
пишман_майстор - майстор
Фенерчето свети в неприятно син отенък . Много дразнеща светлина . Отделно разсейването на светлината/лъча е неравномерно .
Аз го купих и сега го тествах, поне друг да не се прелъже да го вземе.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: