Не трябва да слагаш помпа за серпентината, ще се сбият с тази на конвекторите, тъй като няма хидравличен изравнител. Не знам защо си мислиш, че конвекторите са недостатъчни, на мен ми се струва, че едва ли ще успееш да ги захраниш
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
138 мнения в "Направа на серпентина за отопление"
miraco
- напреднал
пет дек 23, 2022 7:30 amLazarGanev написа: Не трябва да слагаш помпа за серпентината, ще се сбият с тази на конвекторите, тъй като няма хидравличен изравнител. Не знам защо си мислиш, че конвекторите са недостатъчни, на мен ми се струва, че едва ли ще успееш да ги захранишТочно за това търся съвет как да подходя...разбирам от тенти и перголи но не много от отопление.
Проблемът е че има топлинна мощност в излишък но си нямам идея как да я хвана ефективно. Започвам да си мисля че навита серпентина върху този комин няма да може ефективно да загрява водата, и пак съм в начална позиция. Така че всеки съвет ще е добре дошъл.
miraco
- напреднал
пет дек 23, 2022 9:41 pmkrasi92 написа: С въздуховоди можеш да използваш топлия въздух без проблем. А за какъв чеп ти е да грееш вода та тя да грее въздуха ти си знаеш
Не става с въздуховод...при топенето на аламунии се отделят различни отровни газове и сажди...няма как да се използва този въздух. Пък и има изградена готова инсталация за вода, а за въздуховод ще трябва наново да се изгражда около 40-50 л.м. въздуховоди.
gogo7777
- майстор
пет дек 23, 2022 9:02 pmmiraco написа: Проблемът е че има топлинна мощност в излишък но си нямам идея как да я хвана ефективно. Започвам да си мисля че навита серпентина върху този комин няма да може ефективно да загрява водата, и пак съм в начална позиция. Така че всеки съвет ще е добре дошъл.Щом държиш да е серпентина, сложете я вътре в комина
miraco
- напреднал
пон дек 26, 2022 4:29 pmgogo7777 написа:Проблема със серпентината вътре в комина е че ако се спука тръба водата ще се изсипе вътре в пеща....а нали знаеш какво е да сипеш вода в пещ с разтопен метал. Виждал съм, пръска на по 10 метра настрани, вода и горещ алуминии.пет дек 23, 2022 9:02 pmmiraco написа: Проблемът е че има топлинна мощност в излишък но си нямам идея как да я хвана ефективно. Започвам да си мисля че навита серпентина върху този комин няма да може ефективно да загрява водата, и пак съм в начална позиция. Така че всеки съвет ще е добре дошъл.Щом държиш да е серпентина, сложете я вътре в комина
За това още го обмисляме къде да мине серпентината.
Тема "Направа на серпентина за отопление" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература