нед яну 08, 2023 6:18 pmresistbody написа: Сравнение отгоре надолу Мирково тежки, Мирково леки, Младост Икономик....На мен ли така ми се струва или тези на Мирково са доста криви? Баси калъпите. На винербергер не са ли по правички с по-малки отклонения?
Има знаителна разлика в дебелината на стените между нашите и сръбските.. даже на мирково стария калъп беше доста по-дебело...
тух.jpg
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
resistbody
- майстор
541 мнения в "Моето пътешествие “Да построим къща”"
skostadinov
- специалист
resistbody
- майстор
нед яну 08, 2023 7:07 pmskostadinov написа:Супер са тухлите, може телефона ми да изкривява ...нед яну 08, 2023 6:18 pmresistbody написа: Сравнение отгоре надолу Мирково тежки, Мирково леки, Младост Икономик....На мен ли така ми се струва или тези на Мирково са доста криви? Баси калъпите. На винербергер не са ли по правички с по-малки отклонения?
Има знаителна разлика в дебелината на стените между нашите и сръбските.. даже на мирково стария калъп беше доста по-дебело...
тух.jpg
Винебергера бяха щета когато аз ги купувах, криви и много брак в палетите.. по мнения в стройтелната група в ФБ... а и 1лв разлика моля ти се...
skostadinov
- специалист
нед яну 08, 2023 7:13 pmresistbody написа:Вероятно си прав. Аз още не съм се сблъскал челно с това, така че ще разбера от първо лице като ми дойде до главата. Но като ходя по строежи сега със строителите съм виждал винербергер и поне на пръв поглед ми се струват доста по качествени като отливка. Може и да се заблуждавам. Но да 1лв си е разлика. Аз не съм гледал и ценовата листа скоро
Супер са тухлите, може телефона ми да изкривява ...
Винебергера бяха щета когато аз ги купувах, криви и много брак в палетите.. по мнения в стройтелната група в ФБ... а и 1лв разлика моля ти се...
Dessie
- специалист
И при мен впечатленията от познато са, че при Винербергера положението е щета - криви, недопечени и брак. Цената, която имах преди НГ беше 3,50лв/ бр без ДДС. Отделно 28 лв за пале, което я оцелее, я не и излизат скъпо на фона на Младост, за които ми дадоха 2,70 лв/бр без ДДС и без палета, т.к. не са на европалети, а на някакви техни си измислени
не, че не са калкулирани в цената, ама поне няма да ми се налага да се разправям с работници и склададжии “ що е то повредено пале” 
Иначе по софиските големи строежи масово са Винербергер и Младост, Варна и Бургас пък за заляти от Кебе и Климатон, но на мен инвестиционното строителство не ми е критерии за оценка - там се набляга на гръмки и известни марки/ имена, които не винаги означават качество. Пък и е ясно, че за 500 м3 и 50 м3 цената ще е различна. Още повече , че и реклама се залага по инвестиционните строежи - а тя пък пряко се плаща в натура от съответните производители на материали
ПП: наскоро ми трябваше дограмаджия за един виснал прозорец в заварено положение на апартамент, обяснявам по телефона, че профила е Рехау ( така пише на дръжката). Идва момъка - смее се, профила бил някъв евтинджос, само деъжката Рехау

Иначе по софиските големи строежи масово са Винербергер и Младост, Варна и Бургас пък за заляти от Кебе и Климатон, но на мен инвестиционното строителство не ми е критерии за оценка - там се набляга на гръмки и известни марки/ имена, които не винаги означават качество. Пък и е ясно, че за 500 м3 и 50 м3 цената ще е различна. Още повече , че и реклама се залага по инвестиционните строежи - а тя пък пряко се плаща в натура от съответните производители на материали

ПП: наскоро ми трябваше дограмаджия за един виснал прозорец в заварено положение на апартамент, обяснявам по телефона, че профила е Рехау ( така пише на дръжката). Идва момъка - смее се, профила бил някъв евтинджос, само деъжката Рехау

kivanov
- специалист
нед яну 08, 2023 8:04 pmDessie написа: И при мен впечатленията от познато са, че при Винербергера положението е щета - криви, недопечени и брак. Цената, която имах преди НГ беше 3,50лв/ бр без ДДС. Отделно 28 лв за пале, което я оцелее, я не и излизат скъпо на фона на Младост, за които ми дадоха 2,70 лв/бр без ДДС и без палета, т.к. не са на европалети, а на някакви техни си измислениПреди 10 минути платих за 77,12 кубика Porotherm 25 Thermo 12827,28лв., което прави 3,78 на тухла. Това включва и доставката. Строителят се занимава с доставката и другите неща. Нямам идея дали се плащат палета и т.н.не, че не са калкулирани в цената, ама поне няма да ми се налага да се разправям с работници и склададжии “ що е то повредено пале”
ПП: наскоро ми трябваше дограмаджия за един виснал прозорец в заварено положение на апартамент, обяснявам по телефона, че профила е Рехау ( така пише на дръжката). Идва момъка - смее се, профила бил някъв евтинджос, само деъжката Рехау![]()
skostadinov
- специалист
пон яну 09, 2023 4:40 pmkivanov написа:Краси, ако може като започнат да зидат сподели как е качеството на Thermo-то? Прави ли са, брак има ли много и т.н.
Преди 10 минути платих за 77,12 кубика Porotherm 25 Thermo 12827,28лв., което прави 3,78 на тухла. Това включва и доставката. Строителят се занимава с доставката и другите неща. Нямам идея дали се плащат палета и т.н.
kivanov
- специалист
пон яну 09, 2023 4:45 pmskostadinov написа:Аз вече ги гледах на друг обект на строителя. Нямат разлика с нормалните освен, че са по-леки. Не се чупят и т.н.пон яну 09, 2023 4:40 pmkivanov написа:Краси, ако може като започнат да зидат сподели как е качеството на Thermo-то? Прави ли са, брак има ли много и т.н.
Преди 10 минути платих за 77,12 кубика Porotherm 25 Thermo 12827,28лв., което прави 3,78 на тухла. Това включва и доставката. Строителят се занимава с доставката и другите неща. Нямам идея дали се плащат палета и т.н.
Dessie
- специалист
И аз ще следя с интерес отзивите за Винербергер Термо, ей така от любопитство
ако са ти дали тая цена с ДДС, то тя е много добра! При 77 м3 са палетата ни трябвало да са около 63бр / 1300 лв, но са отговорност на строителя ти, в случая и той ще си контролира нещата. Аз се разделям с подизпълнителя на строителя ми, който ми скъса нервите дотук и ще наемам друга фирма за зидариите. За да избегна максимално контрол и бой на орки, тухли, чийто палета не трябва да пазя са бонус, но каквото и както дойде ….
Свързах се с Мирково директно, както и двама техни представители за Сф - представителите не стават
С Мирково директно цената е добра и транспорта също. Те също фактурират палета. Ще огледам възможните комбинации и ще реша, защото количеството ми е такова, че не мога да напълня плътно 5 камиона с 25-ци, последния ще е 1/3, но тъпото е, че не мога да допълня и 2 палета разтвор вътре, примерно…
Днес ме изненадаха и с нова, по-ниска цена на 25-ците на Кебе, та и те са отново в играта. 12-ките излизат двойно по-евтини от всички други заради размера си

Свързах се с Мирково директно, както и двама техни представители за Сф - представителите не стават

Днес ме изненадаха и с нова, по-ниска цена на 25-ците на Кебе, та и те са отново в играта. 12-ките излизат двойно по-евтини от всички други заради размера си

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература