• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
resistbody - майстор
Вземи тухла, не сертификат...
skostadinov - специалист
нед яну 08, 2023 6:18 pmresistbody написа:
Сравнение отгоре надолу Мирково тежки, Мирково леки, Младост Икономик....
Има знаителна разлика в дебелината на стените между нашите и сръбските.. даже на мирково стария калъп беше доста по-дебело...

тух.jpg
На мен ли така ми се струва или тези на Мирково са доста криви? Баси калъпите. На винербергер не са ли по правички с по-малки отклонения?
resistbody - майстор
нед яну 08, 2023 7:07 pmskostadinov написа:
нед яну 08, 2023 6:18 pmresistbody написа:
Сравнение отгоре надолу Мирково тежки, Мирково леки, Младост Икономик....
Има знаителна разлика в дебелината на стените между нашите и сръбските.. даже на мирково стария калъп беше доста по-дебело...

тух.jpg
На мен ли така ми се струва или тези на Мирково са доста криви? Баси калъпите. На винербергер не са ли по правички с по-малки отклонения?
Супер са тухлите, може телефона ми да изкривява ...
Винебергера бяха щета когато аз ги купувах, криви и много брак в палетите.. по мнения в стройтелната група в ФБ... а и 1лв разлика моля ти се...
skostadinov - специалист
нед яну 08, 2023 7:13 pmresistbody написа:

Супер са тухлите, може телефона ми да изкривява ...
Винебергера бяха щета когато аз ги купувах, криви и много брак в палетите.. по мнения в стройтелната група в ФБ... а и 1лв разлика моля ти се...
Вероятно си прав. Аз още не съм се сблъскал челно с това, така че ще разбера от първо лице като ми дойде до главата. Но като ходя по строежи сега със строителите съм виждал винербергер и поне на пръв поглед ми се струват доста по качествени като отливка. Може и да се заблуждавам. Но да 1лв си е разлика. Аз не съм гледал и ценовата листа скоро
Dessie - специалист
И при мен впечатленията от познато са, че при Винербергера положението е щета - криви, недопечени и брак. Цената, която имах преди НГ беше 3,50лв/ бр без ДДС. Отделно 28 лв за пале, което я оцелее, я не и излизат скъпо на фона на Младост, за които ми дадоха 2,70 лв/бр без ДДС и без палета, т.к. не са на европалети, а на някакви техни си измислени :-) не, че не са калкулирани в цената, ама поне няма да ми се налага да се разправям с работници и склададжии “ що е то повредено пале” :-)
Иначе по софиските големи строежи масово са Винербергер и Младост, Варна и Бургас пък за заляти от Кебе и Климатон, но на мен инвестиционното строителство не ми е критерии за оценка - там се набляга на гръмки и известни марки/ имена, които не винаги означават качество. Пък и е ясно, че за 500 м3 и 50 м3 цената ще е различна. Още повече , че и реклама се залага по инвестиционните строежи - а тя пък пряко се плаща в натура от съответните производители на материали :-)

ПП: наскоро ми трябваше дограмаджия за един виснал прозорец в заварено положение на апартамент, обяснявам по телефона, че профила е Рехау ( така пише на дръжката). Идва момъка - смее се, профила бил някъв евтинджос, само деъжката Рехау :-)
kozl - майстор
Тези от Мирково намериха ли глина?
Че преди години мирковчани предупреждаваха, че тамошните тухли са за от втория етаж нагоре.
kivanov - специалист
нед яну 08, 2023 8:04 pmDessie написа:
И при мен впечатленията от познато са, че при Винербергера положението е щета - криви, недопечени и брак. Цената, която имах преди НГ беше 3,50лв/ бр без ДДС. Отделно 28 лв за пале, което я оцелее, я не и излизат скъпо на фона на Младост, за които ми дадоха 2,70 лв/бр без ДДС и без палета, т.к. не са на европалети, а на някакви техни си измислени :-) не, че не са калкулирани в цената, ама поне няма да ми се налага да се разправям с работници и склададжии “ що е то повредено пале” :-)
Иначе по софиските големи строежи масово са Винербергер и Младост, Варна и Бургас пък за заляти от Кебе и Климатон, но на мен инвестиционното строителство не ми е критерии за оценка - там се набляга на гръмки и известни марки/ имена, които не винаги означават качество. Пък и е ясно, че за 500 м3 и 50 м3 цената ще е различна. Още повече , че и реклама се залага по инвестиционните строежи - а тя пък пряко се плаща в натура от съответните производители на материали :-)

ПП: наскоро ми трябваше дограмаджия за един виснал прозорец в заварено положение на апартамент, обяснявам по телефона, че профила е Рехау ( така пише на дръжката). Идва момъка - смее се, профила бил някъв евтинджос, само деъжката Рехау :-)
Преди 10 минути платих за 77,12 кубика Porotherm 25 Thermo 12827,28лв., което прави 3,78 на тухла. Това включва и доставката. Строителят се занимава с доставката и другите неща. Нямам идея дали се плащат палета и т.н.
skostadinov - специалист
пон яну 09, 2023 4:40 pmkivanov написа:

Преди 10 минути платих за 77,12 кубика Porotherm 25 Thermo 12827,28лв., което прави 3,78 на тухла. Това включва и доставката. Строителят се занимава с доставката и другите неща. Нямам идея дали се плащат палета и т.н.
Краси, ако може като започнат да зидат сподели как е качеството на Thermo-то? Прави ли са, брак има ли много и т.н.
kivanov - специалист
пон яну 09, 2023 4:45 pmskostadinov написа:
пон яну 09, 2023 4:40 pmkivanov написа:

Краси, ако може като започнат да зидат сподели как е качеството на Thermo-то? Прави ли са, брак има ли много и т.н.
Аз вече ги гледах на друг обект на строителя. Нямат разлика с нормалните освен, че са по-леки. Не се чупят и т.н.
Dessie - специалист
И аз ще следя с интерес отзивите за Винербергер Термо, ей така от любопитство :-) ако са ти дали тая цена с ДДС, то тя е много добра! При 77 м3 са палетата ни трябвало да са около 63бр / 1300 лв, но са отговорност на строителя ти, в случая и той ще си контролира нещата. Аз се разделям с подизпълнителя на строителя ми, който ми скъса нервите дотук и ще наемам друга фирма за зидариите. За да избегна максимално контрол и бой на орки, тухли, чийто палета не трябва да пазя са бонус, но каквото и както дойде ….

Свързах се с Мирково директно, както и двама техни представители за Сф - представителите не стават :-) С Мирково директно цената е добра и транспорта също. Те също фактурират палета. Ще огледам възможните комбинации и ще реша, защото количеството ми е такова, че не мога да напълня плътно 5 камиона с 25-ци, последния ще е 1/3, но тъпото е, че не мога да допълня и 2 палета разтвор вътре, примерно…
Днес ме изненадаха и с нова, по-ниска цена на 25-ците на Кебе, та и те са отново в играта. 12-ките излизат двойно по-евтини от всички други заради размера си :-)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: