Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
съб фев 18, 2023 8:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Явно и аз не се изразявам ясно, но повтарям- бих купил едно камионче, което на мен, Калин, Прасимир и поне още двама, ще оправдае разходите до софиянско.
Хипотетично, понеже не съм от София. Вече напазарих. Обмислям довършителен шопинг.
Лазаре, мотокаря на ръка пеття тона, одма, а Прасимир взе да се маже в калта.
Закарай им, те да си помислят, пък ше изчакаш да са накумят.
Като типичен българин отворен като на стар райбер кенефа ...ама на приказки....айде купувай и карай в София ...
пон фев 20, 2023 10:07 amsilent написа:
съб фев 18, 2023 8:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Явно и аз не се изразявам ясно, но повтарям- бих купил едно камионче, което на мен, Калин, Прасимир и поне още двама, ще оправдае разходите до софиянско.
Хипотетично, понеже не съм от София. Вече напазарих. Обмислям довършителен шопинг.
Лазаре, мотокаря на ръка пеття тона, одма, а Прасимир взе да се маже в калта.
Закарай им, те да си помислят, пък ше изчакаш да са накумят.
Като типичен българин отворен като на стар райбер кенефа ...ама на приказки....айде купувай и карай в София ...
Нещо такова.
Не да не се е случвало и нищо странно, на края на голямото село от ТИР да се разхвърлят на няколко по малки товарни средства, нетипично "сайлънт".
Имаше индикации, последва предложение, след което мълчание. Само писания,у Форумо.

Ако не си прочел или тактично си подминал, те ти синтезирано, затворко.
viewtopic.php?f=10&t=27143&start=3040#p1127183
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон фев 20, 2023 10:27 am, променено общо 2 пъти.
prascho - майстор
Основното нещо, което изпускаш е оценка на разнообразни рискове, които съпътстват товаро-разтоварните дейности в поляната край София....Има редица други рискове... Не е да метнеш в багажника 20 торби и да се прибереш...
Вярно е. Стига да са в унисон със Закона, останаха само мечките и една "сентенция" на Хр. Стоичков.
Секи сам си преценя.
Моята беше, че си заслужава 50 пари за транспорт на 3 тона или поне 2, а за тонче, по добре със седана. Точно 2 разходки на ок.15 км. в посока. Фитнеса го включвам като бонус, но го пазех в тайна, да не ми прихванат към цената. Товарене, разтоварване, пренасяне и нареждане- не повече от 1.5 ч., общо и не повече от 10 пари за гориво, амортизация и административни разходи по МПСто.

пп.Поръчах си теглич за жипката. Другият месец ремаркенце. Най късно през Май, трябва да поставя къмпинг хладилниче.
Като се наложи, тонче пелети наведнъж. Не за друго, ами странно изглежда седан, пълен до подглавниците с пелети, а и топла бира на плажа....
Така спокойно мога да си осигуря зимата за 3 поредни дни, дори склада да е на....да речем максимум 100км. Което ме подсеща за АГУ.

+75 лв за 0.8т са много над психологическата ми граница, а и Грейковица ще хвърли запалка от възмущение.
ivangeorgiev4524 - помощник
Може ли да се намерят пелети на що годе нормални цени ? В София най-евтино NMG 680 лева за украински , които правят много пепел и шлака...
brassSob - специалист
Навремето когато бях на пелети организирах 3-ма, 4-ма познати/приятели. Плащах тира /от Смолян съм викал, от Свищов също, 2 пъти и от Румъния/ и отивах в някой склад на главно шосе /99% имат мотокар/ или някой до магистралата. Даваха някаква цена за услугата и действахме. От тира каквото се свали се товари направо в бус, камион или там който с каквото е дошъл.
Според Прасимир е опасно. Поне така го разбирам.
Явно не е достатъчно студено.
silent - майстор
Не е опасно иска се организация и логистика...и сериозни хора....дето отдавна са записани в червената книга...трябва да си мазохист за да си го причиниш...в добрия случай ще трябва да им го занесеш тира и подредиш по пелетарниците ...в най лошия ще се чудиш къде да си завреш един тир с пелети....
prascho - майстор
Производителите явно не искат да фалират....Ако няма изненади в поскъпването на суровините, то ми се струва съвсем в рамките на нормалното да се калкулира осреднена годишна инфлация от 16-17% т.е цена на пелети от 300лв на 340-350лв.

https://m.olx.bg/d/ad/slanchogledovi-pe ... f_rescored[*]

https://m.olx.bg/d/ad/peleti-ot-slancho ... tem_to_vec

https://m.olx.bg/d/ad/peleti-ot-slancho ... tem_to_vec
kalin72 - майстор
Между 250 и 280 лева на месец за отопление. Това са 6 месеца сезон, 5 тона слънчогледови пелети. Не е зле.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: