• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 50
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nork - специалист
Повторен пост
Последна промяна от nork на ср фев 22, 2023 5:51 am, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Важното е че няма пострадали хора. Другото се оправя.
Косата ми настръхва ако бе станало през деня и имаше работници в изкопа и около него. Лошото е, че е много спорна ситуацията. Нямаш ограда и знаци, на завой си.... Накрая да не излезеш ти виновен и да забавиш с много строежа.
Мисли за в бъдеще каква бетоннова ограда ще правиш защото на този път и завой това едва ли ще е първото влизане особено при зимни условия.
skostadinov - специалист
ср фев 22, 2023 3:51 amnork написа:

Никакви жалби, подавай сигнал към 112 да пращат патрулка, предай им запис им запис и приключвай
Е на 112 се ибадихме със строителя няколко минутки след инцидента и видео записи им бяха предадени. Ама жалба ще ми трябва защото репатрирането ще ми струва над 1000лв ако трябва да го вадя аз със специализиран кран.

шоп
Абсолютно и аз се радвам, че няма пострадали.
Ама какво означава нямам ограда. Ограда си има. Табела си има. Осветено е доста добре. Проекта е съгласуван и с полиция и с още някви 2 институции (забравих им имената). Накараха ме дори пътен проект да правя. В какво повече да направя.
Иначе да, замислих се и аз, че ще трябва стабилна бетонова ограда откъм пътя поне метър висока и по дебела, че да спира подобни камикадзета.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср фев 22, 2023 6:01 amskostadinov написа:

... видео записи им бяха предадени...
Копия на записите имаш ли? Мисля, ти трябва и адвокат, за консултация.
шоп - майстор
Жалко, че си му оставил стълбата. Трябваше да виси в дупката като мишок в капан.
skostadinov - специалист
ср фев 22, 2023 7:18 amn_a написа:
ср фев 22, 2023 6:01 amskostadinov написа:

... видео записи им бяха предадени...
Копия на записите имаш ли? Мисля, ти трябва и адвокат, за консултация.
Разбира се видео записи имам, нали съм ги качил по-горе :)

Консултирах се и с адвокати 2бр (близки приятели и роднини).

Вися тук в КАТ да си взема протокола сега, но сега ми се обади строителя. Оказа се, че през нощта освен, че човека изпрати пътна помощ с идеята да мъчи да извади колата и да потули случая, по някое време се е върнал и е оставил бележка на колата. Извинява се неудобството и е оставил номер да се свържем. Явно ще успеем да се разберем човешки без намесата на полицията и съда.
Прикачен файл:
IMG-c396877b543c62ed6721343bdd76b8e4-V.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср фев 22, 2023 8:20 amskostadinov написа:
... Явно ще успеем да се разберем човешки без намесата на полицията и съда.
...
Е, след КАТ и протокол няма да се разберете човешки
Тук на всеки строеж има информационна табела, с контакти... Вместо бележка на колата, да бе се обадил ...Абе нерви и разправии и загубено време. Добре, че няма жертви
Dessie - специалист
@skostadinov - еб@си случката 😳. Аз не виждам за какво могат да те дърпат - имаш строеж, ограден е, осветен. Ако си спазил изискванията на общината и ЗУТ, всичко е ток.
Хем е хубаво, че е жив, защото няма да имаш проблеми със строежа, хем колкото и грубо да звучи, пияните шофьори са еволюционни грешки на природата. За мен факта, че се опитва да се скатае и да потули случката, е показателен, че е бил пиян. И да не е бил, напускането на местопроишествието ще му осигури книжка на трупчета за дълго време.
Тъпото е, че дори и да не заведеш отделен граждански иск с/у него ( което е редно да направиш, всъщност), държавата ще го съди и ще те привикват за свидетел в следващите няколко годинки, особено познавайки натовареността на софийската съдебна с-ма. Има възможност да се присъединиш към държавата като ищец, стига съдията да позволи и исканията ти да са разумни.
Ал_ - специалист
Май май не е някой случайник, но дано това няма никакво значение.
skostadinov, дано това е първият и последен инцидент като цяло на строежа. Добре, че случката е в късните часове
resistbody - майстор
ср фев 22, 2023 9:11 amDessie написа:
държавата ще го съди и ще те привикват за свидетел в следващите няколко годинки, особено познавайки натовареността на софийската съдебна с-ма. Има възможност да се присъединиш към държавата като ищец, стига съдията да позволи и исканията ти да са разумни.
Ако се отаже да го съди няма да ходи никъде... имам подобен случай с пиян който отказах да съдя и не са ме викали никъде..
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/anQ87mb_460sv.mp4
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 50

Тема "Мисия Нов Дом - от А до Я" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: