• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
silllveto - Майсторица
Преди няколко месеца си взех кухня. Но в последствие решихме да съборим една от стените, до която щяха да са хладилникът и един от шкафовете. Успях да пренаредя схематично вече купените шкафове, мисля че по-добре не може да се измисли, но реших, че може би се надценявам и за това се обръщам към форума за други гледни точки.
Проблемът ми е, че въпреки че кухнята не е малка става една теснотия...Искам хем хладилникът да не се вижда, хем да ми е удобен, а до печката да имам достатъчно голям работен плот, свикнала съм.
Шкафовете са:
долни - 40см, 60см и 2х80см
горни - 30см, 2х60(единя по къс за абс), 2х80 и ъглов 60/60см
На схемата съм обозначила с мивка ВиК, комините също се виждат.
На 3Д-то съм показала моят вариянт (бар-плота всъщност е зидан, но не е непоправимо)
На втората схема съм показала как ще изглежда цялата дневна и за да "скрия" кухнята съм склонна да оставя бар-плота.
Моля за цялостни концепции за кухнята, но приемам и други съвети :wink:
Благодаря :)

Прикачен файл

sim2.jpg
sim2.jpg (20.07 KиБ) Видяна 6037 пъти

Прикачен файл

-'p'-.JPG
-'p'-.JPG (29.08 KиБ) Видяна 6037 пъти

Прикачен файл

sim.jpg
sim.jpg (52.62 KиБ) Видяна 6037 пъти
Последна промяна от silllveto на вт мар 03, 2009 2:24 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
Сложи си мифката на стената с прозореца. Демек прозореца да е точно зад мифката. :wink:

Демек, ако прозореца и мифката съвпадат по размер или са подобни.
iolly_ - специалист
Ох чудя се какво да ти пиша..и аз съм на едни такива дилеми. Ще ти кажа, че попринцип от опит или по-скоро при мен по-удобно е да имам голям работен плот, който да се намира между печката и мивката. Защото като режеш нещо или трябва да си измиеш ръцете или да го сложиш на печката да се готви. Удобно е, когато едното ти е отдясно, другото отляво, но посредата да имаш голям плот. Незнам дали може да местиш мивката, но може би, ако преместиш печката още наляво ще ти се отвори място между двете. Не казвам, че ще е много красиво, но ще е удобно.

А хладилника, щом искаш да е скрит само там може да остане.

Бих направила и ъглова мивка честно да ти кажа. Мислила ли си по този въпрос..но незнам шкафовете май са ти на прав ъгъл и няма да ти е удобно.

Мисля, че местенето на печката с едно наляво ще е решение на проблема с големия плот.
Master_Kenobi - V.I.P.
iolly_ написа:
Мисля, че местенето на печката с едно наляво ще е решение на проблема с големия плот.
Ндам... И тръбата за абсорбатора над нея ще прецака още един шкаф. И от ляво ще остане едно единично плотче... Некво, никакво такова...
Бе, комшийке! С тая твоя фикс-идея за огромен плот да месиш баницата на него... не мога да те схвана нещо. Меси на масата! :-D Хем по-голяма, хем я обикаляш от всички страни.
silllveto - Майсторица
Мерси за отговорите :)
Ако преместя печката в ляво, пътят до комина става още по-дълъг, както Кеноби писа. А по-дългата тръба "отнема" от мощността на абсорбатора.
Плота до печката наистина остава мн малък, 80см. Мога да махна печката и да сложа двойка котлони и така ще спечеля още 30-40см.
Водата не може да се мести на друга стена. Тази е обща с банята. На схемата забелязах, че не се вижда, че нейната дължина е 230см.
Пробвах и вариянт кухнята да "завие" под барплота. Но тогава ще трябва да купувам островен абсорбатор, а пък и задната стена, която ще се вижда от хола остава мн гола.
silllveto - Майсторица
Нещо ме забравихте...
Реших (засега) да се върна към първоначалния вариянт, при който печката си остава под комина. Мивката ще я пренесем на другата стена и така ще имам място за работа между тях. Ще трябва да направя обаче компромис с хладилника и да ми е трън в очите (на 3Д-то). Също микровълновата и кафе-машината ме дразнят там. Скъсих барплота визуално с една тухла. И горе-долу ще иглежда така. Моля, споделете идеи и забележки :)

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (26.59 KиБ) Видяна 5406 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (28.63 KиБ) Видяна 5406 пъти
mim - специалист
на мен ми се струва доста удобно така
даже от масата се протягаш и ровиш в хладилника без да ставаш :-D
rulom - модератор
Ако се чудиш за кафе машината и микровълновата, направи по-широк бар плота, колкото микровълнова, да речем,и ги постави там.Ако е по-широк отдолу можеш да направиш и вдлъбната ниша за какво ли не, със стъкла (и на тях витраж :wink: ), само рафтове, за ТВ-както е моя случай тук, или каквото друго решиш, вариантите са много.
silllveto - Майсторица
mim написа:
от масата се протягаш и ровиш в хладилника без да ставаш :-D
Ееех, ако можеше да се отваря и от двете страни едновременно... :wink:

Румба, много хитра идея :thumbs: Обачето при мен няма място. 230 ширина, минус 60см (дълвочина на долния ред) =170см. Отвътре ще пречи на печката, отвън се минава за вратата. Пък и микровълновата няма да е удобна в ниското. А ако я сложа на бар-плота гърбът й ще се вижда от хола. Мислех си за рафт над масата, но идва доста дълбок :?

Такезоо, обърка темата бе :roll:
rulom - модератор
Ми качи я тая печка на едни стойки за стена и я постави където си искаш,може печката на стойка, а отдолу кафемашината.
Можеш и на подвижна стойка за ТВ с две рамена и да я издърпваш когато ти трябва, после да я прибираш :wink:
Варианти много :wink: Да не говорим за една шпилка от тавана и висящ монтаж :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Как да подредя кухнята си" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: