• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
вт апр 11, 2023 11:45 ampetromaniq66 написа:
За сега е "залепнал" нагревателя, като го смени ще се разбере дали има и друго. Добре, че не се е залепило и някое двуного до момента за корпуса.
К'вай тЪс пералня, дето подава ток на нагревателя при включване на щепсела, без да е напълнила вода в казана?
Мисля, че има проблем и преди нагревателя. Утечка към корпус може да е отвсякъде. А и червен нагревател на 1 см от казана сигурно го е деформирал. Т.е пералнята е тотал щета.
pavlinp написа:
Днес установих че като пипна метална част на пералнята и мократа метална мивка бие ток.
....
Може и да да съм обърнал наобратно щепсела,не помня как беше включен.Като го включих ,се чу звук като от заваряване с електрожен,видях през казана,че нагревателя е червен и пуши.
pavlinp - напреднал
Смених нагревателя-тръгна всичко наред.Аз си го обяснявам така/дано не се смеете/- нагревателя е бил прекъснат и е опирал в кожуха си/който е вързан към масата/,но тъй като занулителните пластини на контакта не са контактували със щепсела/контакта е занулен/ някак все още е кретал.След като ги оправих на прекъснатото място взема нула от кожуха и става случката.Между другото вече не бие ток от корпуса.Притеснява ме само това че не падна предпазителя.
DMN - майстор
pavlinp написа:
Притеснява ме само това че не падна предпазителя.
А той колко ампера е?
DundyTheCroc - майстор
Бих сменил контакта и най-вече предпазителя след тази случка.
  • 1
  • 2

Тема "пералнята гръмна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: