• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EmoZ - специалист
Жоро, проектанта е оразмерявал радиаторите ти при номинален режим на работа на котела 80/57(60)С (ъъъ и между другото, не всичките ти радиатори са H500), но това, както стана ясно, ич не те грее. Щото:

1. имаш топлинни загуби към съседни неотоплявани помещения, които проекта няма как да предвиди;
2. минималната мощност на котела е далеч по-висока от номиналната мощност на отоплителната ти инсталация (виж какво ти е написал Лазар по-горе), около 3 пъти;

Как да се оправи тази работа (ако искаш да стане читаво):
1. ревизия на проекта - уточнаване на новите стойности на потребната топлина за отопление и оразмеряване на радиаторите;
2. смяна на котела (има и друг начин, но е зловещ);

Общо взето, не особено приятни работи, т.1 си я прескочил (ако искаш да смяташ кажи), остава ти да оправиш котела.

Успех.
joropet - напреднал
Стига бе човек, какво да го правя този котел?

Тъй като го мислех този вариант, вчера поогледах за по малки котли и то общо взето няма такива. За моята марка Hermann, вносителя не предлага, това е минималното, а и се съмнявам, че ще ми смени или изкупи обратно котела.

Какъв е този зловещ начин, да изкарам радиатор и на терасата ли? :lol:
EmoZ - специалист
Снощи бях при едни приятели новодомци с 'твоя проблем'. Предприемача им е казал, че ще им изкупи обратно котела (има обекти на които да го монтира - в природата нищо не се губи :) ).

Ако няма на този производител - потърси от други:
http://www.reecl.org/bg/si_gas_tbl.php

Успех.
ror - специалист
ако разкараш котела, е това е най-добре за теб
DE DIETRICH INNOVENS MC 15 (модулация 3.2-14.8kW), http://www.ruvex.bg/data/docs/30_documentation.pdf
joropet - напреднал
Нов котел, след като разкарам този, ако това изобщо се случи. Не съм чувал някой да купува уреди 2ра ръка от този тип. Не съм сигурен и че подмяната на котела би решила проблема. Това което си предложил е без БГВ.
ror - специалист
това е по-добрия вариант и се комбинира с бойлер (има и специални за модела), котлите с БГВ им трябва повече мощ. но имат недостатък за малки жилища, в което се убеждаваш
joropet - напреднал
ror написа:
това е по-добрия вариант и се комбинира с бойлер (има и специални за модела), котлите с БГВ им трябва повече мощ. но имат недостатък за малки жилища, в което се убеждаваш
А и доколкото видях струва около 5 к
ror - специалист
joropet написа:
ror написа:
А и доколкото видях струва около 5 к

къде го видя, 5к струва котела 35кВ
joropet - напреднал
Както кажеш, нещо подобно ми се видя някъде, сигурно си прав.

UPD; чакам смяна на котела! Ще сложа кондензен от същата марка, модулация от 5,4 до 26 kв. Дано да свърши работа след като това стане и го настроят ще пиша какво е положението.

Поздрави!
Здравейте,
предстои ми направата на газова инсталация за новия ми дом но съм абсолютно бос по темата. Гледам във форума има доста компетентни хора та ми се иска да ви задам един два въпроса....
1. Кондензно или конвенционално котле ... какви са плюсовете и минусите
2. Сторителя е прекарал тръбите като и е направил колекторната кутия ... но тръбите са извадени не като за свързане на кръст ... та свързване на кръст или не .. какви са плюсовете и минусите .. защото пък ми казаха че принципно може да се снажда тръбата но е опасно засщото ако не се направи дорбе може да протече ...
Отделно ако имате някакви препоръки :)
Мерси предварително!
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: