Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chapara - майстор
пон апр 17, 2023 11:26 amAndri01 написа:
Енергото! Всичко друго е вдигане на собственото его на пишещите.
Човечее, какво его. Тока е след електромера му. От където иска ще го хване, стига да е обезопасено. Кабелите са в тръби. За ден два е претеглен кабела при добра организация.
Andri01 - майстор
"Кауза пердута. От апартамент на четвърти етаж до гараж. Колко време ще изкара този проводник? Пълно е с келешор и най-различна друга сган. Да не говорим за хищните и безскупулни като прерийни кучета бразилци. " ?!?! :?
ESPACE - майстор
пон апр 17, 2023 12:59 pmAndri01 написа:
"Кауза пердута. От апартамент на четвърти етаж до гараж. Колко време ще изкара този проводник? Пълно е с келешор и най-различна друга сган. Да не говорим за хищните и безскупулни като прерийни кучета бразилци. " ?!?! :?
Съвсем направимо е. От 4 етаж до покрива на гаража. Сигурно има хиляди подобни. И никой бразилец няма де покачи върху гаража за 15-20м тънък 2х1,5.
А и ако се пусне в тръба, както писа Чапара, става съвсем като купено.
Трябва обаче да се съобрази със съседита на 1,2,3.
chapara - майстор
пон апр 17, 2023 1:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
А и ако се пусне в тръба, както писа Чапара, става съвсем като купено.
Трябва обаче да се съобрази със съседита на 1,2,3.
Да.
Аз дори имах предвид в тръбите на стълбището до партер, а после в тръбите които отиват до гаражите. За истински ел.техник не е проблем.
Andri01 - майстор
Явно сте съвсем запознати с конструкцията на блока / кооперация,къща.../,нали? И щом пусналия темата пише ,че е невъзможно, той не е на ясно? То принципно всичко може ,но на живо.... :?
ESPACE - майстор
Не е казал че е невъзможно или няма видимост, чети внимателно. Други са му аргументите, за мен са несъществени. Сам да си преценява.
Andri01 - майстор
Да,възможно е да се направи. Но ти би ли го направил,ако знаеш,че ще изкара 1 седмица, примерно? А защо -той го е написал. Иначе ,по принцип / и на думи/ няма невъзможни неща .
miliad - майстор
Последните няколко коментара обсъждат някакви хипотетични ситуации.
Горе е споменато, че гаража е в кооперация. Но това не значи че е отделна постройка и е на разстояние от сградата. Може да е в самата сграда все пак.
А въздушни трасета от 3,4,5,6 етаж до гараж пред блока съм видял достатъчни и действащи години наред.
И според мен разговор с ел. техник и оглед на място трябва да е първа стъпка.
lyubohar - майстор
Това да пуснеш кабел за 220V от балкон до гараж(ако е извън блока) е крайно опасно.
Представете си някакъв кабел да се мандахерца между балконите няколко етажа.
Една буря и едно тенеке да го закачи-ето ти нещастие!
Не знам колко ток черпи едно зарядно за тази количка.Аз съм зареждал акумулатор в моя гараж.
И осветление-под 1лв. на месец.Даже енергото почти не ми обръщат внимание.
Е,имам си отделен електромер.
Договорете се с домоуправителя за отделен електромер и не се вкарвайте във филм.
Даже аз плащах години наред тока за общите части.5 етажа без асансьор сме и повече от 7лв. на месец не съм плащал.

Тема "Неяснотии относно електриката." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: