sunay_r Питам за конкретния случай за какво е поставен вентила след като е и по-ниско и няма как да изтече водата , а това за какво служи го знаем сигурно не само двамата с теб 

sunay_r написа:masterАми нали и аз това казах... още в първия си пост. Но това "самотек"... Нещо се обърках с него, когато пак го повтори. Какво разбираш под "самотек"?
Виж и двата модела са 10 литрови не са проточни,обемни са и имат емайлирани водосъдържатели.Ако беше проточен за какво са направили 10 л казанче можеше и по -малки да са.И не мисля ,че има проточни на 1,5 KW.
sunay_r написа:mirkНе съм обръщал бойлера. Аз затова си взех за под мивка понеже шкавчетата над мивката пречат да сложа като твоя. Затова взех от тия обратните с тръбите нагоре сложих го на плота с изходите нагоре и с тръби PEX/AL/PEX го свързах към отворената батерия от тип юнга. Така че бойлера работи в облекчен режим, като чайник.
Те ако смениш вентил също не признават гаранция. Иначе и аз се чудя дали не са спестили материл, но имайки впредвид че в цените им няма съществена разлика то разликата би трябва да е само в разположението.Ти когато постави твоя бойлер над мивката обърна ли наопаки бойлера с изходите надолу?Аз моя съм го поставил под мивката с изходите надолу затова мисля , че това за късата и дългата тръба в моя случай не ме касае. Това за пестения материал се опитвах да разбера като сравнявах брутното им тегло, но не знам доколко може да се вярва на това.Раликата в теглото беше 200гр. в полза на този спод налягане , но понеже е повече с 500 w мислех си ,че от там да е тази ралика.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: