Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Ечо, ако позволиш, мисля имат си доволно електорат, та не се бият много.
Профитата работят основно с двата големи, а за цвят са Олео и японците.
Има си пътници и за откровени китайци.
Хората не ги избират на база цена-качество или собствена оценка, а аршина е цена-джоб.
Всеки би искал качество, но и аз съжалявам, че е невъзможно.

Оттам нататъка започват оправданията във вид на хвалебствени слова относно "ниският сегмент на средната класа" където позиционирам готините китайци.
Има хора които не живеят с илюзии, но има и такива, които отчаяно отказват за приемат реалността. Тренират яко за майстори, като се запознават от първо лице с китайската анатомия, та си мислят че трупат опит и майсторлък.
Всъщност, става и така, ама на такива в музикалното им викаха слухари.
dragozow - майстор
вт май 16, 2023 9:37 amvladimirbr написа:
На мен ми трябва мшина за около 300 400 квадрата да се коси.
stihl fs 55 била китайска, олео мак BCH 250T била китайска, тази 333R Mark II била китайска.
Тогава какво да взема около тази цена?
Защо по дяволите такива световни брандове като Щил и хускварна си позволяват да продават китайски коси със съмнително качество.
Няма никакво значение къде се прави, това са си заводи на фирмите. Качеството им е добро. Husqvarna имат и модели, произведени в Швеция, но ти е малък бюджета.
Soviet_Soldier - специалист
Разбира се, че покупката винаги е съобразена с джоба и потребностите. Даже в далеч по-богатите страни, като Германия и Франция, китайските, като ги пуснат в Лидл, и ги разграбват като топъл хляб. За качеството, мога да кажа че за 4 сезона единствения проблем, който съм имал с китайчето е разхлабен карбуратор. Хора дето неправилно слагат всичко китайско под общ знаменател има не малко . . . щом искат да се набутват със скъпи инструменти, които през повечето време събират паяжини в гаража. Да се дават примерно 500 евро за моторна коса, и на запад, в богатите страни изглежда не по-малко неоправдан разход.
Скъпите маркови образци са оправдан разход за професионалистите, и колекционерите, за които покупката на подобна техника е хоби, което им доставя удоволствие. Мнозинството предпочитат да вкарват парите си в други неща, къде смислени, къде не. У нас най-вече в коли със скъпа поддръжка, айфони топова версия последен модел, че Ганя си е малко с ромски манталитет, особено в последните години, та обича да се хвали с материални придобивки. Ще се въздържа да коментирам опростачването на народа напоследък, само ще кажа - лека му пръст на Тодор Колев, беше много прав!

Що се отнася до, Oleo-Mac, Stihl, Husqvarna, защо да не поръчат читав инструмент от китайците за, да речем 100€ на брой и да го продават на балъците за 300€? Доста доходоносен бизнес си е за тях, а основен приоритет на всяка адекватна компания е да си увеличава приходите.
vladimirbr - помощник
Бюджета не е проблем. Просто машината няма да се натоварва и няма смисъл да се купува скъпа и мощна. Искам да си взема качествена лека моторна коса която ще ми върши работа и няма да се налага да я ремонтирам.
vlax - майстор
вт май 16, 2023 2:16 pmvladimirbr написа:
...и няма да се налага да я ремонтирам.
Няма 100 % гаранция за това.Затова има гаранционни сервизи.И богатите плачат... :-D
:partyman:

ПП Дано не се случва,не пожелавам,ама ако се повреди примерно сега, когато тревата расте като бясна, максималния срок за ремонт е 1 месец и ти я държат в сервиза 1 месец и не можеш да си свършиш работа какво правим.Тревата няма да те чака...
вт май 16, 2023 3:23 pmvlax написа:
вт май 16, 2023 2:16 pmvladimirbr написа:
...и няма да се налага да я ремонтирам.
Няма 100 % гаранция за това.Затова има гаранционни сервизи.И богатите плачат... :-D
:partyman:

ПП Дано не се случва,не пожелавам,ама ако се повреди примерно сега, когато тревата расте като бясна, максималния срок за ремонт е 1 месец и ти я държат в сервиза 1 месец и не можеш да си свършиш работа какво правим.Тревата няма да те чака...
Влахче, в този живот сеслучват и по сериозни неща. Повечето намират изход от житейските несгоди, та и на тревата ще се намери колая- я съсед, приятел, роднина, мили.....тъй де.
Да те питам, тази работливка, дали ще продължи да ми служи, след като се е изплатила и след този сериозен удар? На 36с.
https://photos.app.goo.gl/9Cmdy59CMR2k68b5A
Да опитам ли да я възстановя или да събира паяжина в гаража? Може да я окача в музея, като колекционерски експонат.
После каква да си купя- от 200 или от 1000лв. Коя от тях ще мога да ремонтирам на дървото, ако нещо копченце, пружинка, съединител....? От бързите ремонти, къде се става майстор.
vlax - майстор
Изтрий си дублиращия пост,докато можеш :-D

Удара беше сериозен,снимай отблизо да видим пораженията.
kr1100 - майстор
вт май 16, 2023 1:30 pmdragozow написа:
....Няма никакво значение къде се прави, това са си заводи на фирмите. Качеството им е добро. Husqvarna имат и модели, произведени в Швеция, но ти е малък бюджета.
Има и произведени в САЩ на Хуск -а.

@ Soviet_Soldier Ами смени си гайките за карбуратора . Как пък на Хуск а за 15 години един път не ми се е разхлабила гайка или пък маркуч да се е разкапал ?? Китайското си е китайско , а евтиното китайско е поне 3 пъти китайско / боклукчива/.

@vlax заради писаното от теб се презапасих с ел. Райдер 140 Вт - оса - за 160 лв. какво му плащаш за резервна коса ? Миналата година след 14 тата година Хукс а отиде на ремонт - тунинг с ново бутало, цилиндър ,лагери и т.н. за 250 лв. Тази година е оса.
вт май 16, 2023 4:33 pmvlax написа:
Изтрий си дублиращия пост,докато можеш :-D

Удара беше сериозен,снимай отблизо да видим пораженията.
Изтрих на момента. След твоят пост не би могло- само безсмислена редакция.
Може тре да я разгледам, че сега са ме натиснали едни домати.
Относно евентуална авария и несвършена работа; на който му е належаща, обикновено е подсигурен.В случая, имам си един самурай на крачето. Реже учудващо бързо.
Стопанин с развалена моторна, би довършил с ръчна.
Да му мисли Цвето, но пък мисля че е още млад и здрав- ний, красивите, ще се оправим някак.
вт май 16, 2023 5:11 pmkr1100 написа:
...Миналата година след 14 тата година Хукс а отиде на ремонт - тунинг с ново бутало, цилиндър ,лагери и т.н. за 250 лв. Тази година е оса.
Ще изкара още 15, а след това ще си купиш модела на Хуск с телепатично управление.

пп. Не се стърпях, та зарязах доматите без колци.
https://photos.app.goo.gl/mPUA2KBPabpRbEaBA
https://photos.app.goo.gl/8Lm8wwZThU2AZNJHA
Ще си спестя един харч, за сега. Жилав добитък излезе туй чудо.
Замислям се, следващата дали да не е Ехо, въпреки, че новата 151 е вече по мощна.
Не, че тази не съм я повдигнал.

пп2. Маслото е за смазване на веригата.
Дали не наливах в бензина?!!! Хахаааа!
Гледах на повторение няколко пъти. Удара е по корпуса на машината.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт май 16, 2023 4:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
... и след този сериозен удар...
https://photos.google.com
Последна промяна от n_a на вт май 16, 2023 11:38 pm, променено общо 1 път.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: