Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ср май 17, 2023 8:07 pmvlax написа:
...За тази смешна цена се оказа доста добра изработка,чак се учудих колко добре стои.Ако всичко е точно,по нататък ще развържа кесията и ще купя скъп шлем.
Защо ти е скъп шлем, ако този ти върши работа? Все пак не страдаш от синдрома "Трифон"!
Аз не ползвам, понеже така си имам оправдание за бъркането в носа- научен съм да дишам правилно, какво да се прави.
За очилата си взимам бележка. Нямам навика, така карам и моторетките, с повдигната слюда.
Свикнал съм да примижам, та чак на ядосан самурай мязам понякога.
Indianec 2 - специалист
ср май 17, 2023 7:31 pmемовлаха написа:
ср май 17, 2023 7:29 pmkr1100 написа:
ср май 17, 2023 9:34 amSoviet_Soldier написа:
....С твърд вал е, но като гледам чертежите, и при нея, като при FS-55 отсъства каквато и да е било конструкция гасяща вибрациите от двигателя, за разлика от примерно Sparta 250.
Освен твърдия вал май няма разлика с 125 и 128R
128R Ако не бъркам е Хамериканец
Американска е 128цата.
С гъвкав вал е, но и слагам диск да си събирам сеното, е и някоя издънка срязах да вкарам колата с ремаркето до едната ливада, но няма да ми става навик.
Вярно, че развърта мудно, но това беше и от мен донякъде, вече като и свикнах даже и разхода и свалих доста. Пробвал съм и няколко китайски, но мойта е по-бързооборотна, първо я направих на 8к оборота, но малко след това видях, че и дават 10к максимални и си поправих грешката.
Цветомир Димитров - специалист
https://www.topmashinionline.com/c/pred ... ener-18863
Te ти моя шлем,Влахче,дават го за по-малък тример заради стъклото.Моето му се...разказа играта и си набавих от другите,дето са по хубави.Антифоните са висока летва.
Soviet_Soldier - специалист
ср май 17, 2023 8:27 pmIndianec 2 написа:
Вярно, че развърта мудно, но това беше и от мен донякъде, вече като и свикнах даже и разхода и свалих доста. Пробвал съм и няколко китайски, но мойта е по-бързооборотна, първо я направих на 8к оборота, но малко след това видях, че и дават 10к максимални и си поправих грешката.
При китайската техника нещата винаги варират. Едни заводски излизат с 9000, в други с 11000.
https://www.zomaxtool.com/product/detail/id/92

vlax - майстор
ср май 17, 2023 8:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
...За очилата си взимам бележка. Нямам навика...
И аз ми беше по-добре да режа с флекса без очила преди.Но след като два пъти ми вадиха стружка от окото вече от 10 години ми стана навик винаги да слагам очила.Дали режеш с флекс или с моторен трион или косиш за мен е все едно.
vlax - майстор
ср май 17, 2023 8:37 pmЦветомир Димитров написа:
https://www.topmashinionline.com/c/pred ... ener-18863
Te ти моя шлем,Влахче,дават го за по-малък тример заради стъклото.Моето му се...разказа играта и си набавих от другите,дето са по хубави.Антифоните са висока летва.
Този който купих днес е пластмасов с дупки.Същия като ТОЗИ 1:1 само че на него пише Премиум :-D
Ето го.
Изображение

Я кажи кой е по-добър с дупки или цяло "стъкло"/пластмаса?
vlax - майстор
ср май 17, 2023 8:37 pmЦветомир Димитров написа:
Антифоните са висока летва.
За сега карам без антифони,нямам чак толкова много за косене,пък и Щилката поносимо бръмчи/шуми.
Миналата седмица комшията дойде с една китайка да коси,такъв шум беше.Аз бях на 15 метра от него и ми се изправи косата. :-D
Няколко неща са-първо явно не ти се е случвало с тримера да удариш гнила ябълка,или по-лошо-кучешко такова,мрежата не помага,а антифоните винаги се ползват,защото 2-3 часа като дъниш после ти пищят ушите.
vlax - майстор
ср май 17, 2023 9:20 pmЦветомир Димитров написа:
Няколко неща са-първо явно не ти се е случвало с тримера да удариш гнила ябълка,или по-лошо-кучешко такова,мрежата не помага,а антифоните винаги се ползват,защото 2-3 часа като дъниш после ти пищят ушите.
Четеш по диагонал :) ,писах по-горе за едно Нещо,няма да уточнявам. :-D От тогава слагам маска на устата.Мисля,че без маска какъвто и да е шлем няма да те спаси да не ти се лепне нещото,влиза и под шлема понякога,то е достатъчно един път да влезе.Проблема ми е,че ми се изпотяват очилата с маска.
ср май 17, 2023 9:20 pmЦветомир Димитров написа:
... а антифоните винаги се ползват,защото 2-3 часа като дъниш после ти пищят ушите.
Аз дъна около 20 минути,основно кося с моторна самоходна косачка.Общо 1 дка и малко.
Последна промяна от vlax на ср май 17, 2023 9:32 pm, променено общо 1 път.
Понякога верно чета между редовете,ама не следя винаги темата и понякога ми се насъбират 2-3 страници за наваксване...според мен въпреки всичко не бива да се жалят пари за ЛПС

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: