ср май 17, 2023 9:46 pmgogo7777 написа: Аз моята соларна "централка " ще я градя на тягови акумулатори.О.К. Стига да не мислиш че "онези"(за които пак използвам да благодаря) са тягови.

Виж, някоя батерия от електрокар би свършила работа...

ср май 17, 2023 10:52 pmbrum написа: Твърди се, че излиза по-скъпо от LiFePo4-то във времето. Отделно, че ефективността при заряд и разряд е доста по-ниска. И трето, че е добре да ползваш половината от капацитета на оловните акумулатори, че да не ги умориш много бързо.Това с капацитетеа важи за всички батерии.
MamaMy написа: Сега вече слагат не сменяеми от меките батерии. Те са с почти двоен капацитет, но значително по-тънки. Пестят място.Pouch cell ги водят, джобчета. Най-висока плътност на енергия, но и най-рисковият вариант. Освен, че можеш да го окъсиш, можеш и да ги пробиеш ако си "играеш" с тях. А като изстрадат почват да се раздуват и на един служебен лаптоп му отказа тъчпада, че го беше подпряла отдолу. Не ги харесвам, но всичко съвременни и малко е с тях.
съб май 20, 2023 6:15 amДетето написа: Просто си иска профилактика на дадено време, притягане на всички връзки и проверка ако трябва с термокамера за хлабави връзки.Ако се налага профилактика за проверка на връзките и притягане е по-вероятно да не си си изпълнил добре работата. По колите дето са открити връзките и ги яде лугата (примерно масата на купето) изкарват без драма по над 10 години. Явно има как.
съб май 20, 2023 12:36 pmbrum написа:Натягане може да не се налага, но профилактиката е задължителна. Всеки си има глава на раменете и сам решава какво да прави.
Ако се налага профилактика за проверка на връзките и притягане е по-вероятно да не си си изпълнил добре работата. По колите дето са открити връзките и ги яде лугата (примерно масата на купето) изкарват без драма по над 10 години. Явно има как.
съб май 20, 2023 10:23 pmhidrazin написа: Балона почна не да се пука, ами направо да се цепи ... наред.И какво ме интересува мен каква е цената ден напред. И какво общо има това с темата.Тези цени ме интересуват в работата, където харчим по 3MW на час.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: