Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юни 14, 2023 12:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Аман ...
Еееей, гунен негозен гяба :-) :-)

Ръгбито става ли за консервиране? Буркани ли да глася или ракия да изстудявам?
Снимка на нещастната ми нискостеблена краставичка...

Прикачен файл

6.jpg
Ръгбито е перфектно за бурканизиране.
Две години опит с тая дейност.
Обачееее, като отворя буркан и небцето ми познава кое е ръгби, кое е стария бабин или розов домат.
Пичели със устойчивост, губи по вкусови качества с много.

Никога не е късно за студена ракия, както и никой не е сгрешил с някой суджук.
До края на месеца съм в пост, но кой грешник е завършен такъв, ако не знае как се иска прошка, от кого, кога и колко горещо?!
Баш Майсторо - специалист
ср юни 14, 2023 11:55 amn_a написа:

Кофата с първичния корен ръгби, рано купен и веднага изкаран на студ и слънце. Почва от компоста ми. Поливам, че в Русе, всъщност е суша
Интересно че на първата китка плода е по - дребен от втората и третата. И при мен го има това на някои корени, и се чудя не е ли по - добре направо да ги махам и да върви по - добре корена и горните китки, така или иначе после остават едни дребни. :?
Иначе краставичката ти кефи, глей как стърчи като .урец. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср юни 14, 2023 2:09 pmБаш Майсторо написа:
ср юни 14, 2023 11:55 amn_a написа:

Кофата с първичния корен ръгби, рано купен и веднага изкаран на студ и слънце. Почва от компоста ми. Поливам, че в Русе, всъщност е суша
Интересно че на първата китка плода е по - дребен от втората и третата. И при мен го има това на някои корени, и се чудя не е ли по - добре направо да ги махам и да върви по - добре корена и горните китки, така или иначе после остават едни дребни. :?
Иначе краставичката ти кефи, глей как стърчи като .урец. :-D
Наумираща е краставичката ми :-)
Най-долната китка цвят се появи след най-горната. Първо цъфна и върза втора китка, даже мисля, че първата окапа... Пусна само един колтук и го забелязах големичък и го мушнах при индрието... Ето, вече и той ми цъфнал две китки

Прикачен файл

7.jpg
Баш Майсторо - специалист
Екстра са ти доматите, а краставичката ако коренът е малък и има плод, по - добре скъсай плода дори и малък за да оцелее корена. Плода дърпа силата на корените и растението, според мен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср юни 14, 2023 2:37 pmБаш Майсторо написа:
Екстра са ти доматите, а краставичката ако коренът е малък и има плод, по - добре скъсай плода дори и малък за да оцелее корена. Плода дърпа силата на корените и растението, според мен.
Логично, но нищо чудно с това да си остана. Единият корен си загина подсечен, този не расте, а и гледам нощем го навестяват охлюви... Не ми е краставичена година, явно. Ще снимам съседските, те са за чудо и приказ
kr1100 - майстор
Баш майсторе не знам какви дъждове бълнуваш. Днес покосих малко - като удари кордата в земята става димна завеса, толкова е сухо.
Навън кретат растенията въпреки поливането.
Последна промяна от kr1100 на ср юни 14, 2023 11:07 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
ср юни 14, 2023 7:43 pmkr1100 написа:
Баш майсторе не знам какви дъждове бълнуваш. Днес покосих малко - като удари кордата в земята става димна завеса, толкова е сухо.
Навън кретат растеняиата въпреки пливането.
Ама на исток, тука ни издави🥶
miroki - майстор
Тука се навъсва всеки ден, но 3 седмици не е капнало. Поливах фиданките чак. А се надявах картофите да станат....
hidrazin - майстор
ср юни 14, 2023 7:46 pmchapara написа:
Ама на исток, тука ни издави🥶
А при нас в центъра на България бива - средна работа и почти тропици.
Сутрин и до обед - почти слънчево.
Следобед леки до умерени превалявания.
Днес обърнах с правата лопата няколко квадрата - влиза като в масло а отгоре сухо.
И то при моята силно казано почва…. :-D
:partyman:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: