Здравейте, имам следния казус. Правя ремонт на къщата ми, която е строена 1965г-1970г. Пода в някой стаи е земя, покрит със сгурия и върху тях дюшеме. Премахнах всичко, остана само земята. Върху нея насипах пясък, изравних го и го трамбовах. Върху пясъка исках да положа найлон, да наредя фибран 5см, водно подово и минимум 5см замазка над тръбите на подовото. Проблема, е че след като изравних земната основа с пясък и трамбовах, фибрана не мога да го положа идеално без да "хлопа" от някъде (дори и малко). Моля, за идеи как да процедирам от тук нататък тъй като ме притеснява в последствие пода да не хлопа, тропа или да издава каквито и да било други шумове. Обмислях и някаква изравнителна замазка или бетон, но дебелината на този слой ще бъде малка (2-3см) и ме притеснява да не стане проблем в последствие (най-вече с натоварване на основите на къщата).

Защо сте махнали сгурията? Тя е чудесна изолация. Вместо да я забъркате с малко пясък и цимент и да направите перфектна изолираща замазка, вие тепърва ще редите фибран! Освен това за да хлопа значи не сте изравнили добре. За тази цел се прави замазката.
  Защо сте махнали сгурията? Тя е чудесна изолация. Вместо да я забъркате с малко пясък и цимент и да направите перфектна изолираща замазка, вие тепърва ще редите фибран! Освен това за да хлопа значи не сте изравнили добре. За тази цел се прави замазката.
 има неща които задължително  трябва да се спазват за да не мръзнеш.
 има неща които задължително  трябва да се спазват за да не мръзнеш.