nikolson написа: Не съм човек, който може да дава съвети за тоците, но спрейове има:Лакът излезе чудесна алтернатива в малка разфасовка . Достатъчен е за поне 5 ротора на големи ъглошлайфи обилно пръскане . Или на мен поне за толкова ми стигна флакона.
http://steinberger.bg/product/1809/spre ... 00-ml.html
В тази връзка пък как е било едно време , как е сега. Пресен случай : днес ми донесоха два шлайфа за профилактика , стари машини, един голям стар бош 2квт и една шлифовалка малка до около 1квт , не се четат надписи спец на малкия , карам по окомер , но мисля , че е на Suhner марката.
Та тракнах две три снимки и сравнение с ротори на по-нови "актуални" машини , като големия е пак бош на профи шлайф 2.2квт . Сравнението с малкия пък е с ротор на бош 900 ватов модел.
Това с размерите им как да е, старите флексове определено са доста по-масивни роторите им. Новите едни изцедени такива... По-важното е, че ако се вижда добре на снимките роторите им са яко обмазани допълнително. Това няма как да се надере току така, или пък да избие ей така , щото днес е решил

След профилактиката , ключ, добавен ел.мек старт на големия , смяна на смазка , поправка на ел част на малкия след некадърен преден ремонт + нови четки , тръгнаха и двата перфектно .
Сравнение ъглошлайф Бош стар тип 2.0квт с нов тип Бош 2.2квт
Прикачен файл:
1.jpg (74.17 KиБ) Видяна 1905 пъти
Прикачен файл:
2.jpg (78.8 KиБ) Видяна 1905 пъти
Прикачен файл:
3.jpg (81.64 KиБ) Видяна 1905 пъти