Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
bigdragon - майстор
пон юли 17, 2023 8:50 pmSoviet_Soldier написа:
....
Никога няма гаранция, квато ще марка да е....
Хайде, кафа секме с любимите ти китайски боклуци, купи
си истинска машина и ще видиш, че пали винаги...
емовлаха - специалист
вт юли 18, 2023 11:01 amDjack написа:
Като чета колко ви са само консумативите на година, се чудя не дали да давам 800лв., а дали да не взема и да си я оскубя моята трева....! :? :lol: :lol:
Консумативите без тях няма как, примерно 2 евтини тримерни глави купих, 2 различни тубички грес за предавка и задвижващ вал, корда 2 пъти купих, синтетично масло, бензина това за миналата година. Тази година 2л х 49лв синтетика, не ми беше проблем да я купя от нета купих я от физически магазин, 3 чешита корди малко над 100лв, бензин :) Маслото няма да го изгоря всичкото, кордата също, тримерни глави имам, една евтина тримерна глава счупих миналата година/ вината беше моя но тествах си за мен да знам, греста ще я ползвам няколко години. Това са реални неща дето пиша, като не включих бензинов филтър, въздушен, очила Още 40лв :-D Всеки да си смята какво и що аз си сметнах нещата преди да купя косата.
Последна промяна от емовлаха на вт юли 18, 2023 12:57 pm, променено общо 1 път.
Soviet_Soldier - специалист
вт юли 18, 2023 11:14 ambigdragon написа:
Хайде, кафа секме с любимите ти китайски боклуци, купи
си истинска машина и ще видиш, че пали винаги...
Разбира се, тия по сервизите само ми се привиждат. Явно нямаш голям досег до инструменти, с които се работи. Колекционерските бройки трудно се развалят, така е. Да ти дам някоя ФБ група на нашенски дървосекачи, примерно да идещ да им обясниш, как марковите не се чупят и винаги палят? Така де малко веселба никога няма да е излишна, ще приповдигнеш настроението на хората. :lol:
вт юли 18, 2023 11:01 amDjack написа:
Като чета колко ви са само консумативите на година, се чудя не дали да давам 800лв., а дали да не взема и да си я оскубя моята трева....! :? :lol: :lol:
Въпреки, че имам машина, направих точно това - на колене, клекнал и скубанье.
Едно, че не заслужава за 30м2 да паля машина, отделно мястото беше около дръвчета и кошери. Няма място за маневра.

Драго, не му се връзвай на безхаберното писало!
По сервизите е пълно с техника с която се работи. А се работи с Профи. Китайките, за 2-3 пъти в годината, си ги ремонтират самоуките акордеонисти с маркучета на метър.
Оная, малката злобарка, що бой изяде, що работа свърши, колко съм я качвал и си й личи, на умната главица да му я изпусна, пак ще пали от раз. Последните няколко години изобщо не я прибирам. Седи целогодишно на дръвника, с бензина...

2-3 литра гориво, без почивка за машината, колко декара са за косача?
Или да вземем предвид нормалният китайки преразход, а за машиниста да не се притесняваме?!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт юли 18, 2023 1:45 pm, променено общо 1 път.
емовлаха - специалист
При професионалистите са други нещата Боец, техниката единствено на празниците не се пали :) Трифоне пчелички ли отглеждаш ?
вт юли 18, 2023 1:27 pmемовлаха написа:
При професионалистите са други нещата Боец, техниката единствено на празниците не се пали :)
Така, така, на рафтовете в гаража, нито лагери се разбиват, нито редуктори се чупят. . . Там може и да се съглася, че марковата техника не създава проблеми.
А в останалите случаи, за да не се губи лично време, а и това на клиента, се носят резервни инструменти за всеки случай.
Тоя аматьор винаги ми е правил впечатление, как като отива да работи някъде, цял пикап профи резачки си вози отзад.

Въпреки, че не виждам линковете, ясно ми е за кого иде реч. За риба съм, по места дето повечето не знаят български.

Този е Профи и в съня си.
Не вярвам да му се е присънвало палене на машина райдър, та сънят му е бил нестабилен. Не видях китайци в пикапа, нито сред десетките в работилницата.

пп. Не е същият, но не вярвам да съм сгрешил с много.
емовлаха - специалист
вт юли 18, 2023 2:02 pmSoviet_Soldier написа:
вт юли 18, 2023 1:27 pmемовлаха написа:
При професионалистите са други нещата Боец, техниката единствено на празниците не се пали :)
Така, така, на рафтовете в гаража, нито лагери се разбиват, нито редуктори се чупят. . . Там може и да се съглася, че марковата техника не създава проблеми.
А в останалите случаи, за да не се губи лично време, а и това на клиента, се носят резервни инструменти за всеки случай.
Тоя аматьор винаги ми е правил впечатление, как като отива да работи някъде, цял пикап профи резачки си вози отзад.

Канадеца ако дойде в България ще тря да си купи едно кооло Балкан или Украйна :-D Питай групите у фейса нахранили са магаретата/конете и къ върви Прагата :-D Ей тека се работи в гората , останалите работят във социалните мрежи
вт юли 18, 2023 2:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не вярвам да му се е присънвало палене на машина райдър, та сънят му е бил нестабилен. Не видях китайци в пикапа, нито сред десетките в работилницата.
Е той нали ми отговаря относно изказването ми, че професионалистът трябва да си носи резервна техника с твърдението, че марковата не била като китайската, и там нямало как да не запали. Ами това са си глупости. И марковата техника се чупи, а човек който си вади хляба с това трябва да си има и резерви, а не да губи времето на клиентите си, а и своето собствено.

Впрочем у нас много хора си изкарват добри пари и с Raider. Е тия двечките са на мой приятел и бачкат вече няколко години професионално. 2 43-ки едната с велосипедна, другата с D образна дръжка за довършителни дейности:
Изображение

Големия Raider с профи антивибрационната система е на братовчед му, също блъска професионално:
Изображение

Тия машини за сезон косят толкова, колкото в битови условия за 10 сезона човек едва ли ще окоси. Вършат чудесна работа у дома, каквото е и тяхното предназначение.
Браво.
Преди 2-3 дни видях Лада 1500, чиста. Като заводска беше, без грам забележка, на 43.
Посегнах да правя сравнение с Мерцедес и Москвич, но не би било адекватно.
Москвич буди носталгията и го помня с умиление.
Няма китайка дето ще ме развълнува с нещо.
Не ти завиждам, но ти се радвам.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: