Нека намерим най-тънките цени.
oberst - специалист
Тая себестойност не е счетоводен термин, камо ли да е рестриктивен критерий. Неслучайно, в закона на счетоводството такава дума няма никъде. Гледа се цена на придобиване или само фактурната стойност, ако е купено в България, няма транспортни разходи и подобни. Тези неща влизат в стойността, с която се въвеждат в баланса като актив или се заприходяват в склада. Примерно, при доставка извън ЕС, върху фактурната стойност + доставката се начислява мито и върху всичко това ДДС. При доставка от ЕС, ДДСто се самоначислява чисто синтетично. Затова казах да не се предоверявате на счетоводители - будалкат ви, за да не им усложнявате живота с необходимостта да свършат малко повече работа. Самият аз не съм никакъв счетоводител, но смятам, че горе-долу е така, както съм го описал.

За да има отношение към темата - преди време така купих електрическа фреза от лидъла за 100 кинта, а редовната цена май е около 250-300. Нали не смятате, че надценката им е три пъти, все пак. Ако имате представа от "ритейл" бизнеса, маржовете са яко изпилени.
XpacTa - специалист
За фрезата конкретно може и да е три пъти надценката - все пак ги купуват наедро от Китай. Въпроса е че ниската цена сигурно е към Лидл Германия, а от негова страна към Лидл България си е висока, за да може да не остават излишни пари в Българското дружество.
oberst - специалист
вт юли 18, 2023 7:19 pmXpacTa написа:
За фрезата конкретно може и да е три пъти надценката - все пак ги купуват наедро от Китай. Въпроса е че ниската цена сигурно е към Лидл Германия, а от негова страна към Лидл България си е висока, за да може да не остават излишни пари в Българското дружество.
То, хубаво, ама за целите на българското осчетоводяване, тукашната надценка не е три пъти, а какво се е случвало преди това при китайците и немците е безпредметно. Освен това, опитът ми с Китай показва, че чак такива разлики в цените няма, а от там така или иначе се купува предимно на едро и на много едро. От Билата пък вчера купих две такива - https://praktiker.bg/bg/Makari-i-kolich ... 0/p/122344 намалени на 7 кинта с ДДС и фактура, т.е. към 6 кинта парчето. Е, а кажете ми, че пак са на печалба, щото от Китай са им се вързали по 90 цента с транспорта...
joro_kem - специалист
ср юли 19, 2023 11:12 amoberst написа:
От Билата пък вчера купих две такива
от коя Билла?
kr1100 - майстор
ср юли 19, 2023 4:22 pmjoro_kem написа:
от коя Билла?
Не съм виждал поне у нащо село в рекламните брошури на Била такова нещо
oberst - специалист
от коя Билла?
От двете били в Сухата река. Ама не останаха - бяха последни бройки. Цената беше намалена със 70% и в двете.
oberst - специалист
ср юли 19, 2023 5:42 pmkr1100 написа:
от коя Билла?
Не съм виждал поне у нащо село в рекламните брошури на Била такова нещо
Няма и да видиш - те имат едни стелажи с карашик нехранителна стока и последните артисали бройки ги намаляват ударно. През май купих няколко такива - https://www.amazon.de/-/en/Einhell-BG-E ... B094DKHBLL по 15 кинта с ДДС - пак намалени със 70%, докато само резервният комплект найлонова и телена четка гледах, че са над 20 кинта на пазара. За плевели не знам колко вършат работа, но с найлоновата четка чистя зацапани фуги по разни тераси.

А, сетих се още нещо преди това - два останали точно същите забърсах по 20 кинта парчето - https://www.onlinemashini.bg/metalen-st ... fta-/44909 така че трябва да се наминава и проверява какво текущо изчистват от асортимента.
cholev - майстор
Развалих масата за оберфрезата и я преправих под новата аку оберфреза- ползвам приставката за кантоване.
Имам големи профилни фрези, но са с 6.35мм опашка. С преход към 8мм не става- много силни вибрации. А цангата 6.35мм е малко по дълга от оригиналните 6 и 8мм и с различен ъгъл на върха. По време на работа се разхлабва и май ще се раделя с тези фрези.
Ето и фрезите (ако някой има интерес) и масата как стана.
Прикачен файл:
IMG_20230719_114826B.jpg
Lutchezar - майстор
Чолев, тази фреза не е за маса, поне аз така мисля. Аз си взех една голяма фреза за маса, от промоция лидълската за 44, маса от Кауфланд за 70 и имам малката акумулаторна от лидъл. Покриват ми всички нужди със застъпване.
Ако в друга фреза нямаш вибрации, то тогава е виновна по-скоро новата фреза, аз въпроса съм го решил с купуването на фрезери с възможно най-голяма опашка. Имам преходни втулки всякакви.
cholev - майстор
чет юли 20, 2023 11:25 amLutchezar написа:
..
Ако в друга фреза нямаш вибрации, то тогава е виновна по-скоро новата фреза.
С цангата 6.35 няма вибрации но се саморазхлабва след кратко. Вчера пробвах един нут и след няколко сантима фрезера се заизважда. Сложих преходник към 8 но почнаха вибрации. Иначе с стандартните фрезери 8мм няма грам вибрации.

Що за маса от кауфланд?
Сега си избирам от алито Router Table Insert Plate. Има интересни. Само довечера ще попремеря размери

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: