Тая себестойност не е счетоводен термин, камо ли да е рестриктивен критерий. Неслучайно, в закона на счетоводството такава дума няма никъде. Гледа се цена на придобиване или само фактурната стойност, ако е купено в България, няма транспортни разходи и подобни. Тези неща влизат в стойността, с която се въвеждат в баланса като актив или се заприходяват в склада. Примерно, при доставка извън ЕС, върху фактурната стойност + доставката се начислява мито и върху всичко това ДДС. При доставка от ЕС, ДДСто се самоначислява чисто синтетично. Затова казах да не се предоверявате на счетоводители - будалкат ви, за да не им усложнявате живота с необходимостта да свършат малко повече работа. Самият аз не съм никакъв счетоводител, но смятам, че горе-долу е така, както съм го описал.
За да има отношение към темата - преди време така купих електрическа фреза от лидъла за 100 кинта, а редовната цена май е около 250-300. Нали не смятате, че надценката им е три пъти, все пак. Ако имате представа от "ритейл" бизнеса, маржовете са яко изпилени.
За да има отношение към темата - преди време така купих електрическа фреза от лидъла за 100 кинта, а редовната цена май е около 250-300. Нали не смятате, че надценката им е три пъти, все пак. Ако имате представа от "ритейл" бизнеса, маржовете са яко изпилени.