• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ето я капачката за обезвъздушаване, но за пълненето трябва да си направиш удобства с тройник и кран на изхода. Къде викаш е клапата, дето си я има?

Прикачен файл

Помпа.jpg
съб юли 22, 2023 1:47 pmmitko.r написа:
...клапа си има и предполагам е някой модел турбина, от които някои маЙстори не разбират.
Да, точно такава не бих и погледнал. Дали е случайно, че такива не се намират "наоколо"?
Ти пък, как се спъна точно в тази?!
Разбирам какво те е подразнило, но си е така. Тъй, чи...........
Абе ще си изстрадаш закъснялото питане.
fbr - майстор
Помпа като помпа. Обезвъздушител да И е кусура. Колко по-невралгични местенца могат да ни тровят. ДВГ е все пак.
mitko.r - напреднал
съб юли 22, 2023 1:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб юли 22, 2023 1:47 pmmitko.r написа:
съб юли 22, 2023 12:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Сега остана да няма клапа на смукатела!!! Ще трябва рязко да се превръща от пълен аматьор във факир.
Безпредметно е да питам- Защо, преди да купиш...?! Коня го изядаа муите.
Тази ли беше най еФтината?

Все ще стане работата някак, ама...
Не не е най- еФтината, ето това е помпата https://www.onlinemashini.bg/visokonapo ... zp20/73873 клапа си има и предполагам е някой модел турбина, от които някои маЙстори не разбират.
Аз ли трябва да ти прочета ръководството на глас?
https://www.onlinemashini.bg/uploads/pr ... d5d48e.pdf
На твоите снимки не виждам 100% сходство с описание и ръководство.
Да не би да са в кашона допълнителните "аксесоари"?!

Според твоите снимки, трябва да се ръководиш по мнението на fbr.
Логиката е да се водя по мнението на fbr.
В кашона са само щуцерите- 2 бр., скоби- 2 бр., клапана и ключ за свещта.
Ръководството съм го прочел и знам ,че няма съвпадение, гледал съм и видео клипа със същия модел като моя но е със турбина с 3 изхода. Не знам защо моята е с такава турбина ,може би защото е производство 05. 2023 г., но защо не са сложили ново ръководство не знам. Знам .че няма как да не стане, затова питам ако някой е запознат с такава турбина да пише...
fbr вече го написа. Просто трябва да да монтираш тетка с кран- допълнителни средства и труд от твоя страна. Това са още няколко възможни места за нехерметичност.
Тая турбина е позната на всеки, който се е отказал от нея, за сметка на такава със самозасмукване.
Не предположих, че все още се предлага моторна такава, а още по малко някой да купи.
Не само видеото и снимката не съвпадат, което е допустимо и обикновено упоменато, но инструкцията също не съвпада- подвеждащо е.
На твое място бих я върнал- имаш право.
geodan - напреднал
Помпата е подобна на старите Вида. Щом си я взел моторна, предполагам, че ще я ползваш от кладенец или река или нещо подобно. На смукателния маркуч слагаш смукател със възвратен клапан а на мястото на тапата
която Лазар е оградил едно кранче (предполагам 1/2ра) и на него навиваш фуния, през нея обезвъздушаваш и затваряш крана и както казаха по-горе палиш.
А на клипчето, кво да кажа, нивото на водата в бидона е по високо от помпата - нема кво обезвъздушаваш.
MamaMy - майстор
Не съм спец по помпите, но се сборих преди време с една моторна 5'' Метабо. Беше си напълно самозасмукваща. Без смукател и без да и се налива от никъде вода си дръпна от 3,5м дълбочина сама. Работи почти 2 денонощия и прехвърли невероятно количество вода, кал и пясък. Голям звяр. Турбината на външен вид не беше много по-различна.
mitko.r - напреднал
Здравейте, за да се приключи темата , ще кажа как използвах помпата.
Напълних помпата през изхода , сложих маркуча, запалих двигателя и си полях каквото имах.
вт юли 25, 2023 4:01 pmmitko.r написа:
Напълних помпата през изхода , сложих маркуча, запалих двигателя и си полях каквото имах.
Все пак, с капачка е малко по удобно, но и това върши работа.
Добре, че е комплектована с клапа на смукателят поне, че там, освен доброто предложение на fbr, задължително трябваше да се намесиш с доработка.
Тази помпа не е самозасмукваща.
kozl - майстор
вт юли 25, 2023 4:01 pmmitko.r написа:
То при условие на такава употреба, че ще се разнася и прибира, това е най-елементарния начин да се ползва.
Мое би скобата на маркуча да е неръждаема та да нема проблеми след продължителен престой в склада :roll:
Смукателният маркуч има ли оребрения против сплескване?
  • 1
  • 2

Тема "Турбина водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: