Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
petromaniq66 - специалист
Дъмп не се трие с отпадане на захранването, иначе нямаше да останат дъмпове като дръпнеш щепсела или свалиш шалтера. :-D
E.Dimitrov - напреднал
Благодаря Ви за отговорите.
Целта на поспа ми беше да разбера какъв може да е проблема и кой от уважаваните тук колеги би се наел да го поправи, тъй като, за мен това ми е над възможностите.
Справял съм се с по-леки задачи и по-неотговорни. За мен тази задача е доста по-отговорна в смисъл, че ако не мога да се справя, после никой майстор няма да се наеме да поправя моята дейност.
Както казах, ходих в сервиз за поправка на телевизори и там човека ми заяви, че не се занимава с подобни задачи, не са му от компетентност и го чакат други задачи по неговата част, тоест телевизори.
Не се бях сетил за "Пан сервиз", може би щяха да се справят.
Вчера се свързах с техник, чиято специалност и работа е поправка на хладилници.
Дадох му платката и се надявам да я поправи.
Иначе, диагнозата, която направихте дистанционно е страхотна, за което благодаря!
Avas_co - майстор
Не си го представям, че в пан сервиз или произволен техник на хладилна техника, ще хванат поялника и ще ти ремонтират платката.
В Пловдив има хора, които биха свършили работа, зора е да ги хванеш и те да се захванат.
Дано да греша.
MamaMy - майстор
Повечето хладилни техници или климатичари си нямат никакво понятие от електроника. Имат си обаче познати електрончици които им вършат работата. От тях се иска само да си сложат добра надценка. Така ремонт за 30лв става 250, а някой хора си въртят синджира и са голямата работа. Докато има балъци ще има и уиски с фъстъци.
Avas_co - майстор
ср авг 09, 2023 8:15 pmMamaMy написа:
Повечето хладилни техници или климатичари си нямат никакво понятие от електроника. Имат си обаче познати електрончици които им вършат работата. От тях се иска само да си сложат добра надценка. Така ремонт за 30лв става 250, а някой хора си въртят синджира и са голямата работа. Докато има балъци ще има и уиски с фъстъци.
Всъщност, така работи пазарната икономика. Нормално е, нормалния човек, да не е наясно към кого да се обърне. И нормално, по веригата ще го ощавят.
Без значение, какво мислим ние.
Проблема е, че няма и кой да вземе парите.
Познавам много добър специалист, ама ... Нашия му е друга дейността, това между другото, и иска да вади яките кинти. Тоест, за глупости, не го търси.
И така, та дай боже да има кой да пипа, кой да промотира. Пък клиенти, които да бъдат щавени, винаги ще има.
kr1100 - майстор
вт авг 08, 2023 10:47 amE.Dimitrov написа:
...Каза, че е напълно възможно да е проблема в чипа с 5 крачета, но с очилата, които беше сложил, дето според мен може и микроб да види, каза, че и ограденият елемент е "счупен"
viber_image_2023-08-06_10-27-11-062.jpg
В крайна сметка каза, да потърся техник, който се занимава с такива платки.
Kaто голям програмист да ти беше светнало фс направиш Фото от другата страна на платката та да се видят има ли изпепелени дири / пътечки/?
ESPACE - майстор
Едва ли, резистора е 48ома, ограничава тока до 5-6А при късо и гори той.
E.Dimitrov - напреднал
ср авг 09, 2023 8:43 pmkr1100 написа:
вт авг 08, 2023 10:47 amE.Dimitrov написа:
...Каза, че е напълно възможно да е проблема в чипа с 5 крачета, но с очилата, които беше сложил, дето според мен може и микроб да види, каза, че и ограденият елемент е "счупен"
viber_image_2023-08-06_10-27-11-062.jpg
В крайна сметка каза, да потърся техник, който се занимава с такива платки.
Kaто голям програмист да ти беше светнало фс направиш Фото от другата страна на платката та да се видят има ли изпепелени дири / пътечки/?
Е това не разбирам.
Що за начин на общуване дейВа?!
"Като голям програмист"...
Направил съм снимка, но няма никакви следи от нещо да е горяло.
kr1100 - майстор
чет авг 10, 2023 12:01 pmE.Dimitrov написа:
...Е това не разбирам.
Що за начин на общуване дейВа?!
"Като голям програмист"...
Направил съм снимка, но няма никакви следи от нещо да е горяло.
Като към руса тъпа жена.
Писах изрично от другата страна на платката.
Това е захранване, текат големички токове, сигурно има изпепелени дири от обратната страна.
Като искаш помощ бъди адикватен ,а не като ощипана мацка. И давай адекватно и пълно инфо.
E.Dimitrov - напреднал
Как и да е, няма да влизам в тъпата полемика.
Вече писах, че няма никакви следи от каквото и да е изгоряло.
Колегите, които предположиха адекватно проблема се оказаха 100% прави, за което благодаря.
Във сряда дадох платката на един техник, изключително точен и вчера ми я върна поправена със сменени части, Тези части + един кондензатор, както бяха посочили колегите.
По платката всичко е тръгнало, свето диоди и тн.
За съжаление, чак другата седмица ще пътувам до мястото, където да монтирам платката, но майстора каза, че всичко ще е ок.
Още един път благодаря за адекватните отговори и точните прогнози!

Тема "Ремонт блок electrolux en3441aox" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: