Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
skostadinov - специалист
Тоест ако разбирам правилно от всичко казано дотук, няма проблем да положиш СВТ, ШВПС, ... под мазилка. Тоест на кабела нищо няма да му стане, но има риск да избие изпод мазилките някаква гадост вложена в гранулата на изолацията. И после язък за мазилките :)
hidrazin - майстор
вт авг 29, 2023 3:09 amESPACE написа:
нед авг 27, 2023 7:31 pmvalentino76bs написа:
Обаче всички мазилки по които изби тая гадост бяха гипсови при варова не съм виждал.....може и да има но не съм виждал!
Потвърждавам
Тогава ще излезе че във ВАРОВА мазилка може да се замазват всякакви кабели и проводници (без кабелоподобните дето ги няма от десетилетия).
А в гипсови мазилки мазилки не могат да се замазват директно никакви кабели и проводници.
Как ли ще стои въпроса с по-новите полимерни, силиконови, силикатни, минерални и други знайни и незнайни мазилки?
Май ще излезе че днешно време инсталацията трябва да се прави задължително в тръби и да се забрави за мостовия...
:partyman:
hidrazin - майстор
вт авг 29, 2023 7:59 amvalentino76bs написа:
Повечето пъти когато ме е тряскал тока е било от мързел и от немарливост.
По принцип е така и не само при теб.
В моя случай (стълбата на терасата) проверката беше по-скоро символична и по навик.
Апартамента беше обезточен - таблото още със старите винтови предпазители и всичките махнати.
Инсталацията от оная подовата дето кабелите вървят долу и контактите от черните подови.
Някой зъл гений, по незнайни причини беше решил да захранва ламБата на терасата ... от инсталацията на горния апартамент! :shock:
valentino76bs - майстор
вт авг 29, 2023 9:02 amskostadinov написа:
Тоест ако разбирам правилно от всичко казано дотук, няма проблем да положиш СВТ, ШВПС, ... под мазилка. Тоест на кабела нищо няма да му стане, но има риск да избие изпод мазилките някаква гадост вложена в гранулата на изолацията. И после язък за мазилките :)
Даже и по хубаво му става :) Туй с мазилките е рядко явление .....ся дали малко мазилка са му турили :? ама като знам какви кривентии са едва ли под 2,3 см.
Много положен швпс кабел имам ама все в канали, по проволки ,по тавани на слънце.
Мога да кажа ,че мишките много го обичат и правят го на салата.Обаче един от Ел кабел ми каза, че на техните кабели слагали нещо против мишки да им мирише и да не ги гризат ,може да ме стяга незнам.
hidrazin - майстор
вт авг 29, 2023 3:35 pmvalentino76bs написа:
Мога да кажа ,че мишките много го обичат и правят го на салата.
Още по-голям проблем са автомобилните инсталации.
Преди години решиха да правят изолацията им ЕКО и био разградима.
За изолация на кабелите минаха на соева снова, пълнеж от оризови трици(люспи) ... и резултатът е налице.
Много собственици на Toyota, Honda, Kia (Soul, Sorrento, Sedona, Sportage и Cadenza), Hyundai (Veloster, Accent, Elantra, Genesis Coupe) и други изпищяха.
Кабели на соева основа и гаранцията НЕ ПОКРИВА такива щети... :-D Зелено, Зелено, Зелено... :rock:
ЦЪЪЪК

Тема "швпс кабел под мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: