Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanovbg - майстор
Тока от шунта от късото е почти никакъв щот контактите на ДТЗто също са такъв шунт. Де факто разликата между съпротивленията на двата шунта са определящи за товара дето трябва да се включи във веригата за да се достигнат тези 30ма.

Както ви казах, тествайте и сами ще се убедите.
Това дали ще помогне?!!

УЗО- устройство защитного отключения. Предполагам вече е ясно.
zz_stefanov - майстор
вт окт 17, 2023 7:47 amivanovbg написа:
Да, ако земята е реална, а не като на схемата си изключват. Тва е защото никога нулата не е със нулев потенциал спрямо земята и винаги протича някакъв ток който задейства защитата. В случая замостването само свързва входа с изхода и ток там няма как да протече.

Ако имаш някоя налична ДТЗ, свържи схемата на масата и тествай. Сам ще се убедиш. Бях описал моите напразни опити да задействам защитата с жица към плочките. Даже и тока ме стресе, но не успях да изключа защитата. Та тази защита не е панацея. :partyman:
Няма какво да пробвам 'на маса' защото знам че ще се получи това което си написал.
boyo - специалист
Конкретно при мен сградата е стара и навремето беше с двупроводна, но при смяната на инсталацията тогава се пусна трипроводна още от таблото до апартамента и навсякъде вътре. Отделно таблото беше сменено малко преди това, с новоизградено заземяване и т.н. Също така първоначално известно време ДТЗ тест бутона си работеше. Така че изключвам да има проблем от такова естество със земята. Най-вероятно тестовият механизъм е дефектирал , което е достатъчно основание да се подмени ДТЗ.
BLUEPUPIL - майстор
вт окт 17, 2023 2:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Бълу, каня те оттатъка, че страдаме капацитивно!
viewtopic.php?f=11&t=680&start=1510
Нека обясненията са на достъпно ниво, моля! Като за леко над оператор на биологична единица, ако не те затруднява.
Никога, дори обикновено, не го правя, но благодаря предварително!
Трябва ми точно формулиран въпрос?
Всичко за RCD в следния линк
https://easyupload.io/deof3q
вт окт 17, 2023 4:16 pmBLUEPUPIL написа:
Трябва ми точно формулиран въпрос?
Всичко за RCD в следния линк
...
Искам твоето компетентно мнение за ДТЗ по следният, криво-ляво формулиран въпрос.
viewtopic.php?f=11&t=680&start=1480#p1144480

Понеже съм далеч от нивото на изкуствен интелект, не мога да определя характерът на изречението в постът ти, а именно;
-"Трябва ми точно формулиран въпрос?"
Притеснява ме припинателният отподире.
Ако нямаш нищичко напротив, заеби линковете! Интересува ме само твоята неподправена и неподражаема компетенция.

пп. Заповядай оттатъчи!
BLUEPUPIL - майстор
вт окт 17, 2023 4:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
пп. Заповядай оттатъчи!
Обърка темите!
пет окт 13, 2023 4:29 pmboyo написа:
сложиха ми ДТЗ преди два месеца - schneider easy 60a 30ma. Първи път я тествах малко след като я сложиха - тест бутонът си я задейства мигновено. Онзи ден да я тествам пак - натискам бутонът и нищо. Дайте мнение дефектна ДТЗ ли е, или нещо друго?
60А или 63А?
За кой от двата иде реч?
https://www.se.com/bg/bg/product/EZ9R32 ... ma-тип-ас/

https://www.se.com/bg/bg/product/EZ9R32 ... ma-тип-ас/
вт окт 17, 2023 4:48 pmBLUEPUPIL написа:
Обърка темите!
......
Ах, ама ти си бил вече тук!!!
Няма значение за кой- въпросът е принципен.
Andri01 - майстор
...важното е да се трупат писаници! :-D :-D
вт окт 17, 2023 8:26 pmAndri01 написа:
...важното е да се трупат писаници! :-D :-D
Мъдабееее!
Трупай и ти!
Поне вдяна ли за какво иде реч или си "на гребена ва вълната"?

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: