Здравейте,
става въпрос за вентилация в баня. Положението и изпълнението е видно от снимките по-долу. Дупката в плочките е забележителна.
Поради тъпото положение на вътрешната тръба и дупката монтирах само решетка, декоративно, без да е свързана. След доста време без проблеми наскоро по Коледа цялата баня и коридора се напълниха с миризма на цигари и ядене. Голяма смрад. Взе да се случва през ден. Когато идва миризмата пламъка от запалка показва че въздуха влиза в банята, чува се шум от вентилатор. Когато няма миризма пламъка е както трябва. Затапих вентилацията с някаква вик тапа. Реших че трябва да се направи някаква свястна вентилация. Имам вентилатор 50 куб.м./час. И сега чуденките и вариантите:
- окачен таван, вентилация и т.н.
- разширявам съшествуващата дупка, свързвам накак вентилатора, може да се понамали и вътрешната тръба, че така както е сложена...
- пробивам дупка от другата страна на куфара, там слагам вентилатора, свързвам с тръбата, а старата дупка пак е с декоративната решетка. Чувал съм че има корони за пробиване на такива дупки в плочки но не съм ползвал...
Кой вариант бихте препоръчали, ако имате и др. варианти казвайте...
А има ли начин да се увеличи тягата във вентилацията, може нещо сбъркано да има там, защото и др. в блока се оплакват от такива проблеми? Какви може да са проблемите и какви са вариантите за решаване?
Всякакви коментари са добре дошли.
става въпрос за вентилация в баня. Положението и изпълнението е видно от снимките по-долу. Дупката в плочките е забележителна.

- окачен таван, вентилация и т.н.
- разширявам съшествуващата дупка, свързвам накак вентилатора, може да се понамали и вътрешната тръба, че така както е сложена...
- пробивам дупка от другата страна на куфара, там слагам вентилатора, свързвам с тръбата, а старата дупка пак е с декоративната решетка. Чувал съм че има корони за пробиване на такива дупки в плочки но не съм ползвал...
Кой вариант бихте препоръчали, ако имате и др. варианти казвайте...

А има ли начин да се увеличи тягата във вентилацията, може нещо сбъркано да има там, защото и др. в блока се оплакват от такива проблеми? Какви може да са проблемите и какви са вариантите за решаване?
Всякакви коментари са добре дошли.
Прикачен файл
DSC03728_resize.JPG (54.17 KиБ) Видяна 10222 пъти
Прикачен файл
DSC04353-1_resize.jpg (145.4 KиБ) Видяна 10222 пъти
Прикачен файл
DSC04353_resize.JPG (157.84 KиБ) Видяна 10222 пъти
Прикачен файл
DSC04354_resize.JPG (72.41 KиБ) Видяна 10222 пъти