• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Първият ми траф (трансформаторче) бях навил със симетричен кабел :-D ....върху съществуваща първична....голям кеф беше като нищо не изгоря....бях много горд... :-D
hidrazin - майстор
пет окт 20, 2023 8:55 pmgogo7777 написа:
Първият ми траф (трансформаторче) бях навил със симетричен кабел :-D ....върху съществуваща първична....голям кеф беше като нищо не изгоря....бях много горд... :-D
Идейно! Никога не бих се сетил!
Ама тоя симетричен кабел е яката работа.
Мисля на село още стои на една стена над легло ламБа от ковано желязо с мързелив ключ и захранена точно със симетричен кабел.
Бабата и дядо Бог да ги прости, си я използваха дълги години.
:partyman:
P.S. Симетричен кабел от тоя бих използвал за целта и сега.
Коаксиален - НЕ! Поне не и от коаксиалните за ширпотреба.
На тях им е калпава външната изолация и ... не дай си да има ДТЗ...
То на евтините коаксиални кабели всичкото им е ... евтино.
Даже след няколко години остават и без "оплетка" която и като нови е силно казано че е оплетка...
пет окт 20, 2023 9:37 pmhidrazin написа:
...мързелив ключ...
Не беше ли "калпазански"?
Вторият, от дясно на ляво е класика.
https://bazar.bg/obiava-40378562/elektr ... -klyucheta
Сефте от такъв ме тресе.
hidrazin - майстор
пет окт 20, 2023 9:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не беше ли "калпазански"?
Вторият, от дясно на ляво е класика.
Точно такъв, втория от дясно на ляво!
По моя край си беше мързелив.
За калпазански чувам за първи път, но в това няма нищо лошо.
България може да е много малка, но е много "пъстра". :)
И това е много добре...
Kristov88 - специалист
пет окт 20, 2023 7:11 pmpetromaniq66 написа:
И тоз рутер ко ще фане от нета? Освен ако не е модем ADSL със съответните сплитери? Първо пробвай на твоя отговорност близо до контакта и после качвай рутера на тавана.
Кой е казвал че ще го качвам на таван???.
Кабелът е напълно вкопан в стените от едната страна е с вградена розетка за коаксиален кабел , мислех да я подменя с контакт. От другият край кабела влиза в комуникационното табло , което е отвън ,има и контакт, за който мислех да го вържа. Жилото е медно, а оплетката е помедена. Но може да пробвам и с адаптер 12v . Има и траснмитери за захранване по коаксиален за камери. Най-лесният и бърз вариант е 220v, оставям го за последен ако другите не станат . :partyman:
П.с май грешката с тавана е станала от това че без да искам съм сложил интервал на думата отдавна и е станало от давна.И ако някой не внимава вместо отдавна е прочел давна=тавана :lol:
hidrazin - майстор
пет окт 20, 2023 10:47 pmKristov88 написа:
Жилото е медно, а оплетката е помедена. Но може да пробвам и с адаптер 12v . Има и траснмитери за захранване по коаксиален за камери. Най-лесният и бърз вариант е 220v, оставям го за последен ако другите не станат .
Боже, версиите - ела и си ги прибери.
Иначе да, има PoC (Power over Coaxial) ама т'ва не е да пуснеш мрежово по тъпия, евтин коаксиал...
Kristov88 - специалист
пет окт 20, 2023 11:18 pmhidrazin написа:
пет окт 20, 2023 10:47 pmKristov88 написа:
Жилото е медно, а оплетката е помедена. Но може да пробвам и с адаптер 12v . Има и траснмитери за захранване по коаксиален за камери. Най-лесният и бърз вариант е 220v, оставям го за последен ако другите не станат .
Боже, версиите - ела и си ги прибери.
Иначе да, има PoC (Power over Coaxial) ама т'ва не е да пуснеш мрежово по тъпия, евтин коаксиал...
Най-удачно в случая май е да взема адаптер 12v 1a , ще запоя dc жакове на коаксиала и ще проверя напржение и съпротивление.
petromaniq66 - специалист
Чудя се какво ще прави сам рутер само със захранване дали с 220 или 9В?
hidrazin - майстор
съб окт 21, 2023 6:51 ampetromaniq66 написа:
Чудя се какво ще прави сам рутер само със захранване дали с 220 или 9В?
Ми например ще играе ролята на репитер...
Nimi - специалист
пет окт 20, 2023 5:24 pmKristov88 написа:
Рутер, първо мислех да пусна 9v от адаптера на рутера , обаче ще намалеят за по-голямо разстояние. :)
Сам сте стигнал до решението. Пуснете 12V по коаксиала.
  • 1
  • 2

Тема "Tv кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: