Първият ми траф (трансформаторче) бях навил със симетричен кабел
....върху съществуваща първична....голям кеф беше като нищо не изгоря....бях много горд... 

пет окт 20, 2023 8:55 pmgogo7777 написа: Първият ми траф (трансформаторче) бях навил със симетричен кабелИдейно! Никога не бих се сетил!....върху съществуваща първична....голям кеф беше като нищо не изгоря....бях много горд...
пет окт 20, 2023 9:37 pmhidrazin написа: ...мързелив ключ...Не беше ли "калпазански"?
пет окт 20, 2023 9:44 pmТрифон П.Трифонов написа: Не беше ли "калпазански"?Точно такъв, втория от дясно на ляво!
Вторият, от дясно на ляво е класика.
пет окт 20, 2023 7:11 pmpetromaniq66 написа: И тоз рутер ко ще фане от нета? Освен ако не е модем ADSL със съответните сплитери? Първо пробвай на твоя отговорност близо до контакта и после качвай рутера на тавана.Кой е казвал че ще го качвам на таван???.
пет окт 20, 2023 10:47 pmKristov88 написа: Жилото е медно, а оплетката е помедена. Но може да пробвам и с адаптер 12v . Има и траснмитери за захранване по коаксиален за камери. Най-лесният и бърз вариант е 220v, оставям го за последен ако другите не станат .Боже, версиите - ела и си ги прибери.
пет окт 20, 2023 11:18 pmhidrazin написа:Най-удачно в случая май е да взема адаптер 12v 1a , ще запоя dc жакове на коаксиала и ще проверя напржение и съпротивление.пет окт 20, 2023 10:47 pmKristov88 написа: Жилото е медно, а оплетката е помедена. Но може да пробвам и с адаптер 12v . Има и траснмитери за захранване по коаксиален за камери. Най-лесният и бърз вариант е 220v, оставям го за последен ако другите не станат .Боже, версиите - ела и си ги прибери.
Иначе да, има PoC (Power over Coaxial) ама т'ва не е да пуснеш мрежово по тъпия, евтин коаксиал...
![]()
съб окт 21, 2023 6:51 ampetromaniq66 написа: Чудя се какво ще прави сам рутер само със захранване дали с 220 или 9В?Ми например ще играе ролята на репитер...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: