• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Снимал съм едно табло на генератор(сериозен) захранващ къща монтиран от фирма.Разкачих го понеже го прададоха.С кран го вдигнаха.Бил е генератор за постоянно ползване понеже в комплекса е нямало ток.

Прикачен файл

генератор управление.jpg
Последна промяна от valentino76bs на пон дек 11, 2023 9:25 pm, променено общо 1 път.
Еми....доколкото се вижда, схемата е същата, каквато я има съвсем достъпна в интернет.
hidrazin - майстор
пон дек 11, 2023 8:41 pmNikolaay написа:
Имам отделно заземление имам дтз само на бойлера а останалите всички контакти са заземени.
Не си казал едно важно нещо - инсталацията в къщата (предполагам че е къща де) е двупроводна или трипроводна?
пон дек 11, 2023 8:41 pmNikolaay написа:
Имам отделно заземление ...
Какво става със земното където моето земно е свързано със нулата на Ерп то ? Да се рязкъсва ли ?
Ми то досега си е било повторен заземител. Каква е причината да го разкъсваш след като досега си е работило?
И това твое локално заземяване въобще някога измервано ли е?
Абе нещо не ми мязаш на електротехник ама нейсе...
:partyman:
P.S.
пон дек 11, 2023 9:03 pmvalentino76bs написа:
Bobi ти ли си.....
Съвсем логично и аз си го помислих ама ми е през оная работа.
Нека научи неща дето ги няма в тъпия фейс от където се е "образовал"...
hidrazin - майстор
пон дек 11, 2023 9:13 pmAndri01 написа:
А "оня" форум умирал...! :lol: :lol: :partyman:
Не бе, не е умрял. Убиха го. С некадърно и пристрастно управление.
Така че да, пиши го не умиращ ами умрял.
Особено като гледам че там е останал само талаша и и най-евтиния отпадък... :cool:

Прикачен файл:
ТАЛАШ.jpg
ТАЛАШ.jpg (47.49 KиБ) Видяна 312 пъти

Тоа си сипва и по обед май. Такава дезориентация, та чак бърка кой агент в кой момент е.
Andri01 - майстор
" академика" и "професора" се изср... изказаха!!! Единия с незавършена детска градина , другия пенкилер-автотенекеджия,строител,сервитьор, милиционер/изгонен/... ВсезнайкоФци!! А,между впрочем втория - какво стана: щеше да ме съдиш за обида, или за еб..не ? Ади бе-чакам призовка!! Не си забравил,нали..."умния" :lol: :lol: :lol:
П.С.: Всезнайковце ,дето хал-хабер си нямат от генератори ,свързването и работата им! Човек само да ги чете и да се се смее. Дано не им се върже някой на "съветите" им, че ще го целуват студен!! :lol:
пон дек 11, 2023 9:53 pmAndri01 написа:
" академика" и "професора" се изср... изказаха!!! Единия с незавършена детска градина , другия пенкилер-автотенекеджия,строител,сервитьор, милиционер/изгонен/... ВсезнайкоФци!! А,между впрочем втория - какво стана: щеше да ме съдиш за обида, или за еб..не ? Ади бе-чакам призовка!! Не си забравил,нали..."умния" :lol: :lol: :lol:
Алкохола "дава" страшна сила, но и не прощава.
Там, от където ме "изгониха", първо ме научиха да документирам.
Едно по едно.
За всичко си има време- Еклесиаст 3.

Дай нещо за контактите или ако си се изразходвал, но държиш да се изасним лично, на линия съм! Никога не си изключвам телефона, нито сигнализацията му. Навик от милицията и личен принцип.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон дек 11, 2023 10:03 pm, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Ами ха де!! Умен милиционер - оксиморон!! Хайде сега и онова другото НЕЩО да цъфне пак с някоя тъпотия! Миличките деца на Д.Донев. хахаааа
hidrazin - майстор
пон дек 11, 2023 9:23 pmvalentino76bs написа:
Снимал съм едно табло на генератор(сериозен) захранващ къща ...
Сериозен, сериозен, колко да е сериозен? Като гледам контакторите едва ли са повече от 125А
Май скоро пусках (или не съм :?) Едно табло което правих напоследък и утре ще хода да довършвам - трябва и таймер който тъпия проектант е пропуснал.
Та на входа влизат два кабела 4х185 които трябваше да "вкарам" и спаралеля на прекъсвач 400А.
Добре че бяха клемите на Morek че иначе щеше да ми се такова таковата.
Иначе се шегувам. Не съм тръгнал да си мерим контакторите и кабелите. :-D
Реално тези 125А хич не са малко за генератор (предполагам дизелов).
Но в таблото ОНЯ болт КЕФИ... :cool:
Ако някога ме набараш да го правя така - направо ме прасни по тъпата тиква с каквото намериш и да е по-тежко. :)
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: