• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Детето - специалист
чет дек 14, 2023 5:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
Вероятно знаеш нещо по отношение разделянето на РЕN на РЕ и N в главното табло, както и повторното им обединение?
Неговата е двупроводна, а с това земно какво предлагаш там, при онази нула? Дясната ти схема.
Лявата вече я обсъдихте на дълго и още широко.
Може ли една схема, защо от писаното от теб не ми става ясно.
Ако може, ако не може здраве да е.
Ако държиш да ти направя схема с всичките неща (защити, табла, къщи, колци за домати и т.н) и кое къде точно трябва да бъде обединено и т.н само кажи, но ще ми отнеме време.
Но първо мисля да изчакам схемата от теб и тогава ще си помисля дали да си губя времето.
П.С забравих да ти кажа, че само в твоята глава дясната схема е повече от двупроводна.
чет дек 14, 2023 5:37 pmДетето написа:
...
Може ли една схема, защо от писаното от теб не ми става ясно.
...
viewtopic.php?f=11&t=70793&start=290#p1149624

Няма нужда, не държа нищо да правиш.
Тук стана като "развален телефон", та .....моята глава я остави, хаха!

НЕГОВАТА, неговата е двупроводна, но нещата са по истински "ек-ек".
Тук, тоя писал и мислил едно, другия възприема друго, щот си мисли неговата....
Айде, благодаря за вниманието!
gogo7777 - майстор
чет дек 14, 2023 5:13 pmДетето написа:
чет дек 14, 2023 3:53 pmgogo7777 написа:
Като нарисуваш занулен контакт, схемите стават еднакви.
А защо от генератора вадиш три извода? Какъв се явява третия?
При лявата схема контакта е заземен и има "две фази". На дясната е занулен и има фаза и нула.
От генератора нали излизат двата края на намотката и извод за заземяване......
Разбрах ти идеята. От написаното разбирам, че мястото обозначено за заземяване има връзка само със заземителните пластини на контакта монтиран на генератора. Останалите два извода си остават две фази (лявата схема).....тъй ли?
:drinkers:
чет дек 14, 2023 2:36 pmhidrazin написа:
чет дек 14, 2023 1:32 pmgogo7777 написа:
Не бой се. Ето ти схема....

Screenshot_20231214_133019_Gallery.jpg
Т'ва 196км ми излиза някъде в Благоевград - ако е по права линия. :-D
:partyman:
През Своге цепи софиеца.
Детето - специалист
чет дек 14, 2023 5:53 pmgogo7777 написа:
чет дек 14, 2023 5:13 pmДетето написа:
чет дек 14, 2023 3:53 pmgogo7777 написа:
Като нарисуваш занулен контакт, схемите стават еднакви.
А защо от генератора вадиш три извода? Какъв се явява третия?
При лявата схема контакта е заземен и има "две фази". На дясната е занулен и има фаза и нула.
От генератора нали излизат двата края на намотката и извод за заземяване......
Разбрах ти идеята. От написаното разбирам, че мястото обозначено за заземяване има връзка само със заземителните пластини на контакта монтиран на генератора. Останалите два извода си остават две фази (лявата схема).....тъй ли?
:drinkers:
Тук определено е трудно. Нали през цялото време говорим генератор да захрани контактите в една къща. Не мисля, че е необходимо да сложа всички контакти които ще има и всякакви разни други подробности да се разбере начина на свързване :roll:
Генератора който съм нарисувал има два извода (двата края на намотката) и един извод за заземяване, сега общо стават 3 и толкова съм сложил. Двата края на намотката отиват в контакта а пластината на контакта отива при земното на генератора. Това е по схемата която се дава по инструкция за свързване, в случая лявата схема.
Дясната схема е двупроводна, няма значение, че така ми е било по лесно да дръпна чертите. Същото е от средната пластина на контакта да бях направил връзката на самият контакт и връзката между земното и единя край на намотката при самият генератор.
B0bi - специалист
чет дек 14, 2023 12:36 pmhidrazin написа:
Няма какво да повтаряме ами дай първо да уточним:
За N-ти път те питам какво разбираш под "хвърчаща система"? Вземи най-накрая да я нарисуваш тая Фърчаща система че иначе мое да си дрънкаме до безкрай.
Ти какво, нещо амнезия ли? .
Демек системата да стане "хвърчаща" - без нула и фаза.
(стр.14) Тази фраза я роди ти, аз само я цитирам
-С колко проводника е инсталацията?
С два. Нищо не се заземява реално (поради, незнание, мързел, липса на материали, финанси ...)
Почваме от "А, Б, В ..." като в първи клас:
Вкарва се щепсел в контакта на генератора. По двупроводен кабел отива до скара на дървена маса. Как скараджията би попаднал (и при какви повреди) под токов удар? Как би протекъл ток през него?
После ще говорим за възможностите за предпазване. Дали земята би го опазила или през нея би минал убиващият ток, моля за сега да не го намесваме!
Не мисля, че в случая ти е нужна картинка? Каква смазка ще сложиш сега на лопатата за извъртане?
MamaMy - майстор
B0bi, не те знам какво си завършил, но ако е някаква електротехника направо си запали дипломата.
Нуждата от зануляване корпусите на електроуредите се е породила от дефектите на нагревателите (пробив към корпус) и дефекти по кабелите (мишки прояждат изолацията). Човека докосващ уредите често е стъпил бос на земята и затваря веригата към нея. По тази причина зануляват. Заземяването става за икономия. Преди това по стълбовете са вървели 3 жици. Две фази и най-отгоре земя. Тя пък е служела да предпазва жиците от мълнии.
hidrazin - майстор
чет дек 14, 2023 7:52 pmB0bi написа:
Вкарва се щепсел в контакта на генератора. По двупроводен кабел отива до скара на дървена маса. Как скараджията би попаднал (и при какви повреди) под токов удар? Как би протекъл ток през него?
После ще говорим за възможностите за предпазване. Дали земята би го опазила или през нея би минал убиващият ток, моля за сега да не го намесваме!
Не мисля, че в случая ти е нужна картинка? Каква смазка ще сложиш сега на лопатата за извъртане?
Я не ме занимавай с простотии. Захранваме КЪЩА а скарата с дървената маса си я ...
Или правиш това:
чет дек 14, 2023 12:36 pmhidrazin написа:
Вземи най-накрая да я нарисуваш тая Фърчаща система че иначе мое да си дрънкаме до безкрай.
-С колко проводника е инсталацията?
-Корпуса на агрегата заземен, занулен или оставен Фърчащ?
-Използваме ли локално заземяване някъде в твоята система? Където и да е - уточни.
-Контактите занулени, заземени или такива[/b]
Без защитни пластини.jpg
Вземи най-накрая да нарисуваш нещо като няма никакъв проблем да използваш готова картинка от Нет-а.
Или изчезваш.
В случая пак опитваш да се измъкнеш защото разбра накъде отиват работите - към изуй гащи.
Ти май вече разбра че нова електротехника няма да измислиш, а? :lol:
:partyman:
P.S.
чет дек 14, 2023 8:16 pmMamaMy написа:
B0bi, не те знам какво си завършил, но ако е някаква електротехника направо си запали дипломата.
Май имам чувството че ТИНКИ се е завърнал...? :?
MamaMy - майстор
чет дек 14, 2023 8:32 pmhidrazin написа:
Май имам чувството че ТИНКИ се е завърнал...? :?
Да ти кажа отдавна си го мисля въпреки, че винаги може да се изтипоса някой подобен.
B0bi - специалист
Нямам нищо общо с някаквия си Тинки. Все пак погледнах кой е бил ... Колко трябва да сте зле да свързвате профила ми с на онзи ...
Така, смаза лопатата и се извъртя. Заради поврътливостта ти се опитах да те подпра да караме наред. Ама ти не се удържаш. Този генератор не е за захранване на къща! Колко пъти ти се каза? Ти малоумен ли си? Ако не знаеш има едни хора дето ще проверят и ще ти издадат нужния документ. После можеш всичко.
В екстрена ситуация да захраниш нещо с такъв генератор в къщата си, не е проблем. Всъщност е за това. Може през удължител. Може да си позволиш някой разклонител. Със сградната инсталация можеш да си го свържеш у вас. Там никой няма думата. Можеш да го свържеш и на някого срещу пари. Стига нищо лошо да не му се случи или пък някой да му пусне мухата да те съди, няма да имаш проблем. Но в обратния случай, фактът, че си му спестил някакви пари, ще бъде забравен много бързо.
Това е. Видя се колко струваш. Предлагах ти да се разберем на "лични", не - пред хората. Ти много държиш да те виждат колко си велик. Е много си. Велик си в измъкването от всички неудобни за теб въпроси (... когато Гугъл не може да ти върне подходящи отговори)
Успех във величието!
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: