пет дек 15, 2023 1:11 pmТрифон П.Трифонов написа: За сведение, на она тъп хейтър, който не се свени да клевети без срам и страх от Шефа, имам поне десетина случая, при които съм гасил под напрежение. Ако някой се съмнява все още, нека си представи пожар в гетото! Колегите дори се шегуват, че така се рефрешвам, а ако някъде има съмнение за обект, в който захранването е .........дублирано небрежно, казват "Имаме си "Фазомер" в смяната".По принцип такива работи не са за хвалба, но аз също мога да кажа, че доста пъти ми е "търняло" от допир с някоя фаза, като го приемам съвсем спокойно защото така го усещам. Но всичко зависи от самият човек и заобикалящата го среда. Защото съм виждал как при токов удар човек направо става на "кокал" целият или как ръцете му изгарят до лактите. По същият начин и как бягат по 20 метра от страх след като ги е ударило.
Бих могъл да съм смел поради глупост и незнание, а дали е така, може да поумуват още малко лайнометите.
В моите ръце фазомер не свети, на човека до мен му свети в ръцете. Аз пипам и нищо, човека до мен пипа и вика УРА.
Точно затова си има техника на безопасност и всякакви такива от този сорт. Затова се премахват стандарти и навлизат нови.
Затова и всеки който е решил да си връзва генератор или каквото и да било, трябва да е наясно с рисковете и как да се предпази до макс.
Защото лошите неща стават за секунда.