Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sispol - напреднал
съб яну 20, 2024 5:27 pmvlax написа:
https://starteco.bg/%d0%b8%d0%b7%d1%87% ... %bc%d0%b8/
Благодаря, но няма видео, или аз поне не мога да да го отворя.
Грешката в сайта е А004, а моята е Е004. Не знам дали са различни.
съб яну 20, 2024 6:44 pmsispol написа:
съб яну 20, 2024 5:27 pmvlax написа:
https://starteco.bg/%d0%b8%d0%b7%d1%87% ... %bc%d0%b8/
Благодаря, но няма видео, или аз поне не мога да да го отворя.
Грешката в сайта е А004, а моята е Е004. Не знам дали са различни.
А защо не сподели какво ще рече Е004?
Нещо за генератора?
Ако се постараеш да представиш максимално количество информация, може да е по лесно.
sispol - напреднал
Здравейте отново.
А защо не сподели какво ще рече Е004?
Точно там е проблемът. В много оскъдната инструкция пише, Код Е004: грешка в MB комуникацията. Какво значи, каква комуникация и с какво, един господ знае. Генератора е Könner & Söhnen KS 10000E ATS 8KW с aвтостарт и вграден регултор на напрежението. Така че, и волтовете и киловатите би трябвало да са нормални и достатъчни. Токът минава през умшалтер, юпс и стига до Фумиса. Юпс е от тези китайските
https://vito.bg/produkt/800va-%d0%b8%d0 ... b0-%d0%bf/
По моите сметки, не би трябвало да има слабо звено в цялата система. За моя изненада и съжаление камината не тръгва. Затова се надявах някой да са е сблъсквал с подобен проблем, или поне да знае каква е тази грешка Е004. Като крайна мярка ще изключа юпс от веригата, да видим какво ще стане. Лек ден.
ivanovbg - майстор
Само на юпс работи ли? Има едно червено копченце отзад на юпса да работи в режим на регулатор на напрежение. Трябва да е в този режим, защото при пускане на генератора може да се получава някой пик или спад за момент и да дава грешката. Грешката е за грешна комуникация между платките, а тези камини са много капризни откъм захранване.
E004- Няма комуникация между дънната платка на контролера и потребителския интерфейс, обадете се на сервиз.

С ЕОН работи, с китаец се появява грешката. Според мен, грешката е у последния.
Заработва ли изобщо или директно извежда грешката?
Печката успява ли да запали само на акумулатор, след което да работи нормално?
Опитвано ли е това, при изваден щепсъл на UPS от контакта?
Генераторът, през умшалтера, захранва цялата къща?

Едната причина може да е липсата на нула.
Другото, по вероятно, електрониката да не харесва електричество от такъв тип генератор, а да иска инверторен.
sispol - напреднал
нед яну 21, 2024 7:26 amivanovbg написа:
Само на юпс работи ли? Има едно червено копченце отзад на юпса да работи в режим на регулатор на напрежение. Трябва да е в този режим, защото при пускане на генератора може да се получава някой пик или спад за момент и да дава грешката. Грешката е за грешна комуникация между платките, а тези камини са много капризни откъм захранване.
Има едно червено копче, наистина. Беше включено по време на опитите. Доколкото разбрах е байпас за avr-а в юпс-а. Ще го изключа, да видим какво ще стане.
https://freeimage.host/i/JaEg6Bt

Байпас за стабилизиране на напрежението от ел. мрежата. Юпс-а може да работи или да не работи като  стабилизатор на напрежение.
Ще правя експерименти днес и после ше пиша какво е станало.
Заработва ли изобщо или директно извежда грешката?
Беше изключено по време на монтажа. После директно извади грешката и не поиска да тръгне.
Печката успява ли да запали само на акумулатор, след което да работи нормално?
Опитвано ли е това, при изваден щепсъл на UPS от контакта?
Генераторът, през умшалтера, захранва цялата къща?
Не съм пробвал да паля само на акумулатор. Не е толкова мощен, предполагам.
Не е опитвано при изваден щепсел. И точно така, генератора захранва цялата къща. Всичко друго си работи. Хладилник, микровълнова, лед осветление, телеевизия и т.н. Само камината се опъва и не иска да тръгва.
Контактът, през който се захранва UPS, занулен ли е?
Ум шалтера прекъсва ли и нулата?
sispol - напреднал
нед яну 21, 2024 9:16 amТрифон П.Трифонов написа:
Контактът, през който се захранва UPS, занулен ли е?
Ум шалтера прекъсва ли и нулата?
https://bgsmarthome.com/produkt/%D1%83 ... D0%B5-2/
Това е умшалтера и е свързан по тази схема.
Контакта е занулен, но генератора все още не е. Може ли това да е. Дали ще се окаже толкова просто решението на проблема. Според мен е захранването на камината. Ако има някакви претенциозни изисквания към волтове и херци. Защото всичко друго върви без проблем. Предполагах, че юпс-а изправя тока, но може и да не. Китайче е и той, все пак.
Мисля, че проблемът е решен.
Ум шалтерът прекъсва и нулата.
Някои уреди не работят без нула.

При UPS и генератори липсва нула.
Преди монтирането на Ум шалтера, печката е работила на UPS, понеже нулата от мрежата не е пракъсната, тоест устройството е занулено, съответно печкта си е получавала нула.
Затова и попитах, дали е опитвано да работи при изваден щепсъл.
sispol - напреднал
Благодаря за пояснението. Можеш ли да обясниш като на лаик какво е решннието. Дали нулата да прескочи умшалтера и дали заземяеането на генератора ше помогне. Или премахване на юпса и включване дуректно в контакт. Защото не мисля, че ще успея да заземя генератора по начуна оосочен във видеото. Мога да снимам цялата система и да предложиш най удачното решение. И без това трябва да извикам техник да го направи това заземяване. Чрез промяна на окабеляването в умшалтера, или по какъвто е праеилния начин.Съжалявам, но не съм толкова навътре е тези неща.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: