Ами, опитвам се и без това да сменя вкъщи от 5.2 на 9.2.2, ама жената несъгласна
Та сега ще имам добро оправдание
Само се притеснявам, че тогава ще трябва други напитки да осигуря, няма да мине само с бира 

съб яну 13, 2024 6:22 pmAframe написа: Идейно изглежда рисунката, супер!Термопанелите нямат нужда от мембрани, скари, плоскости. Изолацията и тя си е в тях. Когато поръчваш искай с метални керемиди отгоре и с имитация на дъски отдолу. Хващат се с винтове с гумени шайби директно в гредите. Билната греда може и да е желязна. Тя държи фермите на равни разстояния. Ламарината им е прахово боядисана и издържа много дори и без никаква поддръжка. Ако изградиш външните стени с такива, нямаш нужда от мазилки и боядисване. Нещо като халетата на Метро, Лидъл, Била... Абе свобода на избор на материали и технологии.
Прав си за дървото, но се чудя метални греди по ската с планки по тях, на които да легнат по-високи греди (напречно) от дърво и вече отгоре каквото си следва като слой, доакто стигнем термопанела.. Предполагам под този термопанел трябва да има тънка скара, дървена, под нея ОСБ, под него дървените греди и ватата, а под тях се пада метала. За мембрани ще се въздържа да говоря, че ми е мистика и ще чакам архитекта да каже.
Вярно е, така металът ще се вижда, но мисля ще е ОК, ако се съобрази с интериорната визия. Мислим да гоним що-годе такава визия, дори смятам една от стените в дневната да бъде завършена с гипсофазер или циментфазер в суров вид (зависи кое изглежда по-добре) и видими глави на винтове. Под него ще е осб-то, боядисано в черно, та фугите да не бодат очите. Това, с комбинация с други циментови DYI неща ще допринесе към цялостна интериорна визия, А пък си е спестяване от време и усилие гипсокартона да се замаже по фугите, да се грундира, да се боядисва и т.н.
Друг плюс, който отчитам е, че металът си остава вътре - не е отвън, не е във ватата, а си е изцяло вътре и май ще е по-добре. Не мога да намеря снимка в нета на такива чакащи планки по ската, но смятам си ги представяш, ако не - ще ги визуализирам с идейния чертеж, който се надявам да приключа идните дни, че така и не мога да финализирам разпределението...![]()
пет яну 12, 2024 9:27 pmkr1100 написа: Ламаринените термопанели за покрив дрънчат при дъжд.Нямам проблем с дрънчене, снимката в мнението преди твоето е на моя сграда...
пет яну 12, 2024 9:27 pmkr1100 написа: Ламаринените термопанели за покрив дрънчат при дъжд.Нямам проблем с дрънчене, снимката в мнението преди твоето е на моя сграда...
съб яну 20, 2024 5:30 pmschuldiner написа: Както винаги съветвам, идейният проект го взаимствай от разпределението на панелките /ама не с Г-образна кухняПанелките, каквото и да говорим имат добро разпределение. Опитвам се хем да съвместя тях, хем нещо с по-модерна визия. Разпределения много, съвети от архитекти също, даже се хванах да отворя една бая дебела и тежка книга за идеи.. ще гледам да кача последния вариант./. По-изчистено трудно...
За мен е учудващо, че избягват стоманената конструкция. Да не би да е по-лесно колона по колона кофражи, арматури, а после зидарии, пояси... Но ако се сравнява с дървена - да, дървената е още по-лесна и достатъчно надеждна за подобна постройка.
ПП Останах с впечатление, че ще строиш с роднини и приятели.
съб яну 20, 2024 3:32 pmAframe написа: Една конкретна фирма дори даде цена от 190 000лв на прима вистаТова за колко квадрата, че по мненията гледам няма да е голяма..и то след бая подробно разяснение.
нед яну 21, 2024 11:00 pmresistbody написа:Беше за 64-70 квадратасъб яну 20, 2024 3:32 pmAframe написа: Една конкретна фирма дори даде цена от 190 000лв на прима вистаТова за колко квадрата, че по мненията гледам няма да е голяма..и то след бая подробно разяснение.
Това с контейнерите дето си го коментирал... май си ми писал в фейса или просто има и други дето мислят като теб...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: