• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
пон яну 29, 2024 12:14 pmhidrazin написа:
пон яну 29, 2024 11:54 amТрифон П.Трифонов написа:
На снимката ...
Това на снимката измерва ли и Ph ? Предполагам да.
:partyman:
За Ph ползвам трите, в средата на кадъра. Най много вярвам на лявото.
С останалите бия триангулацията и изчислявам грешката.
Фона е за регулация.

Прикачен файл

IMG_20240129_122407.jpg
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон яну 29, 2024 12:31 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
пон яну 29, 2024 11:54 amТрифон П.Трифонов написа:
пон яну 29, 2024 7:41 amivanovbg написа:
...Вече каната за подгряване на вода се ползва с чешмяната вода. По дъното след 5-6 загрявания пак има следи от бялото, но с една гъбичка пада много лесно. Преди я ползваха само с минерална. ......D
Само за сведение и на разпорежданията Ви;
Минералните води, в много случаи и са по "варовити" от чешмяната.
За уреди, които искаме да предпазим от варовикови отлагания, изворна или трапезна вода.
За кафемашината и метлата с ИИ ползвам изворна.
На снимката е вода, налята на 1440мнв. в нашият Балкан.
Изворните са с до три пъти повече частици.
Да де, изворна на Девин - розова. Нали за внучето...

А устройството и магнитите не омекотява водата и не премахва наличието на варовик, а не дава на варовика да се залепва
пон яну 29, 2024 12:31 pmivanovbg написа:

Да де, изворна на Девин - розова. Нали за внучето...
За розовата бях чел разни лоши приказки, но то на кое вече да вярваш?!
Да ти е/са живи и здрави!

пп. Възможно е да се бъркам с друга розова.
hidrazin - майстор
пон яну 29, 2024 12:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
За Ph ползвам трите, в средата на кадъра. Най много вярвам на лявото.
Правилно. Лявото е най-точно.
Електронните си променят показанията с времето и с използването им.
Необходимо е периодично да се калибрират с буферни разтвори.
ivanovbg - майстор
Мерси.
Трифоне, ти си във Варна, та сложи си едни магнити и сам ще се увериш. 30лева не са сума, но много спестява на жените. Едно сваляне на бойлера за чистене да спести и се е изплатило.

Хидразине, това е швейцарско или шведско беше и си има сертификати от различни институти. Даже чехите са го тествали на растения, но не съм им превеждал какво са писали, само картинките разглеждах.
hidrazin - майстор
пон яну 29, 2024 12:45 pmivanovbg написа:
Хидразине, това е швейцарско или шведско беше и си има сертификати от различни институти. Даже чехите са го тествали на растения, но не съм им превеждал какво са писали, само картинките разглеждах.
Канарчетата никога не свършват. Тоя боклук дето си взел KalyxX даже и магнити не няма вътре. Само едни надупчени шайби... :-D
Сертификати... , че и швейцарски... :lol: Какви сертификати искаш да ти напечатам?
Какви сертификати от китайците бе?
Ето, даже може да си ги поръчаш с измислен от теб етикет:
ЦЪЪЪК
Има ги и ПО-ЕВТИНИ
Разбира се в Алиекспрес са по-скъпи защото е на дребно ЦЪК - кеф ти 1/2 , кеф ти 3/4 ...
ivanovbg - майстор
При мен си има ефект. Аз съм само на магнити, а при сина сложихме първо магнити на миялна и пералня и миналата седмица Каликс на всичко за тест. За мен теста е успешен. Мога да го върна до месец ако преценя, че не действа, нищо че е ползвано, но явно няма да го направя

Това китайското не съм сигурен дали е същото, то и доста части за коли има китайски и на вид са същите, само са много по евтини и .... не работят.
hidrazin - майстор
пон яну 29, 2024 7:41 pmivanovbg написа:
При мен си има ефект.
Само не забравяй през определен период от време да го чистиш от котления камък! :lol:
Да, има си ефект - в главата...
пон яну 29, 2024 7:41 pmivanovbg написа:
Това китайското не съм сигурен дали е същото, то и доста части за коли има китайски и на вид са същите, само са много по евтини и .... не работят.
Аха, всички прецакани си хвалят купените боклуци.
Да може и някой друг да си купи и да не са единствените дето са се прецакали.
Нормална психология.
Тоя боклук се продава в целия свят под всякакви имена - ЦЪЪЪК и под друго име пак в БГ - ЦЪЪЪК
При тебе даже и магнити няма а можеше да ги използваш за събиране на гайки, шайби...
А с онези грешни 400 кинта моеше да се почерпим... :rock: Много щеше да е по-полезно.
P.S. Баси, трябва да почна продажба на подобни измамни продукти.
Балъците нямат свършване - дори когато им обясниш че са прецакани, пак се натискат.
Бая кинти има там... :? Ма пусто не съм такъв. Голяма моя грешка!
preslav - майстор
И в други теми е ставало въпрос как в домашни условия може да се провери твърдостта на водата https://aqua.store/tester-za-tvardost-n ... -f-dh.html
Интересно какво показва теста преди и след магнитния вкоравител.
ivanovbg - майстор
Предполагам, че ще покаже едно и също. Все пак химически нищо не се променя.

Нещата са видими след няколко дни ползване. Пък цената на магнитния омекотител е много близо до цената на материалите. Предполагам, че ефектите са на принципа графит- диамант , закалена/отгрята стомана, медна дихтунка- твърда и отгрята, и подобни. Тоест химически си е същото, но физическите характеристики на материала са различни. То колкото е по варовита водата по забележим е ефекта.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17

Тема "Пералня и съдомиялна - много твърда вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: