• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
пет фев 02, 2024 11:55 amДетето написа:
Една от причините ключа да прекъсва фаза и нула е, че тока който ще преминава през контактните пластини ще бъде разделен на две.
Я пробвай пак...
:partyman:
пет фев 02, 2024 12:05 pmhidrazin написа:
Една от причините ключа да прекъсва фаза и нула е, че тока който ще преминава през контактните пластини ще бъде разделен на две.
Я пробвай пак...
Дай жокер де! Насочващи въпроси примерно.
Детето - специалист
пет фев 02, 2024 12:05 pmhidrazin написа:
Я пробвай пак...
Исках да кажа, че самият контакт може да бъде по слаб ако се раздели на два.
Но като се замисля тока си е еднакъв
B0bi - специалист
Какво да им обясняваш на картинките. Вкарана е една допълнителна връзка във веригата на зануляването.
Прикачен файл:
IMG_20240202_121058.jpg

Колко процента надеждност й даваш във времето? Плюс неизбежната в самия бойлер. Каква е необходимостта от прекъсването на работната нула изобщо? Даваш ли нулева възможност за лош контакт между пъпките в ключа? За прекъсването на зануляването няма индикация. Би се разбрало за такова едва при инцидент или профилактика. За последното в бита забравяме.
пет фев 02, 2024 11:06 amТрифон П.Трифонов написа:

Защо на подобни електроуреди пише- да се свърже от правоспособен....?!
Дори при трипроводна инсталация не бих прекъснал нула ...
Интересно ... За първото няма да те питам защо изобщо коментираш тук. За второто - ти-не, но едни производители го правят (безусловно). Точно това и се пита - зако го правят?

Пп: що някои хора не виждат, че имат лични :?
пет фев 02, 2024 12:58 pmB0bi написа:

Защо на подобни електроуреди пише- да се свърже от правоспособен....?!
Дори при трипроводна инсталация не бих прекъснал нула ...
Интересно ... За първото няма да те питам защо изобщо коментираш тук. За второто - ти-не, но едни производители го правят (безусловно). Точно това и се пита - зако го правят?
...
Пиле, извинявай, 100 килограмово пиле, защо не цитираш цялото?!
Така се губи основанието, поради което едикакво си.
...
Дори при трипроводна инсталация не бих прекъснал нула, ако не зная какво е зад мен, дали някой не е творил.
...
Така по различно ли е? Да приема ли, че просто опитваш да дескридитираш мнението, а от там и личността ми? Хахаааа!
Елементарен си.
За пореден път- Ръководителю, приемаш грешките си прекалено болезнено. Това е причината някои потребители да ти въздействат като червен плащ. Житейска грешка.
Учиш се, докато още си жив, но самият процес те трови.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет фев 02, 2024 1:10 pm, променено общо 1 път.
B0bi - специалист
Не (макар че очаквах реакцията ти). След това казвам, че производителят не се интересува от това (червеното допълване) :)
пет фев 02, 2024 1:09 pmB0bi написа:
Не (макар че очаквах реакцията ти). След това казвам, че производителят не се интересува от това (червеното допълване) :)
Не се интересува, понеже се е застраховал.
Техникът, обаче, може да е всеки.
Квалифицираният знае как да подходи.
А всички ли сте квалифицирани?
Ти си ръководител, съответно не работиш на терен, тоест нямаш практика.
Айде по тангентата!
Всъщност, ако си ниско ниво ръководен състав, взимам си думите обратно, доколкото е възможно, хаха.
B0bi - специалист
Да, ниско ниво ръководен състав съм - на "терен". Точно за практика ... имам доволно.
Не, не всички са квалифицирани. Има не малко само с някаква гимназия. Та и без ... Другите уж бдят над тях. В коя ли сфера не е така ... За младите инженери няма смисъл да отваряме дума. А съм подчинен на такъв ...
Andri01 - майстор
Тест: откачена "0" и включен бойлер-АП 16А пада веднага. Водопровода е с поцинковани тръби и меки връзки, линията дву проводна ,без ДТЗ.
пет фев 02, 2024 1:30 pmB0bi написа:
...За младите инженери няма смисъл да отваряме дума. А съм подчинен на такъв ...
Разбирам. Кофти, както се казва жаргонно.
Ще трябва да го учиш, ако намираш смисъл.
Съболезнования!
пет фев 02, 2024 1:36 pmAndri01 написа:
Тест: откачена "0" и включен бойлер-АП 16А пада веднага. Водопровода е с поцинковани тръби и меки връзки, линията дву проводна ,без ДТЗ.
Кога последно сменя меки връзки?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет фев 02, 2024 1:41 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18

Тема "Бойлер-фаза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: