Здравейте, колеги. От две години ползвам комбиниран котел на дърва и пелети Грейко 20 кв. с горелка Грейко 20 кв. От едно известно време забелязах, че котела по стените и димогарните тръби и натрупал голямо количество черно като асфалт вещество и направо няма махане. Загрявал съм го до 80 гр. и нищо. Пада трудно при сериозно нагряване с газова горелка и после с препарат за почиствене на котли. Камерата я изчистих идеално, но с бормашина и метална четка, но димогарните тръби нямат чистене. Някаква идея как да изчистя тръбите. Но и ако може да споделите настройки, за да не се получи същият проблем след като го изчистя. Да уточня, че пелетите не са проблем. Моят съсед има същият котел със същата горелка горим едни и същи пелети, защото поръчваме цал камион и той няма този проблем. При мен разтоянието от комина до котлето е около 2 метра и кюнците правят три чупки на 90 градуса може ли от там да идва проблема. Настройките са ми следните пълнене 70 сек. Мощност 3 зареждане 7/ 45/ 56% Мощност2 - 5/45/50 мощност 1 - 3/45/45 Ако може мнение и съвет за настройки.
Последна промяна от isb на ср фев 14, 2024 7:11 am, променено общо 1 път.