• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед фев 25, 2024 7:07 pmmiroki написа:
... Поне прилича на къртица.
Май по това време те са по-активни. Аз вървя по пътеката, тя вади пръст. Такава наглост не бях виждал на 3 метра от нея.
КъртАт е полезен, месояден е, помисли хубаво какво правиш
ivanovbg - майстор
Ако отриеш дупката да се вижда и я зарови значи е куче. Ако искаш да ти кажа как да направиш елкапан? Става и за къртици и за куче.
:partyman:
kr1100 - майстор
[quote=n_a post_id=1157619 time=1708881959 user_id=9428
КъртАт е полезен, месояден е, помисли хубаво какво правиш
[/quote]
+ не прави поразии. Може да ти надигне пръстта до 1 салатка, но самата салатка няма да пострада и ще си вирее.
Но къртика не понася слепи кучета и затова е много в помощ и полезен. Дреми на оня ,че ми надигнал тука купчинки пръст. Поне знам къде е и избягвам там да минавам и работя. Поне 10г не съм виждал с очите си как чесън, лук , лале ... потъват в земята докато ги гледам.
Djack - специалист
нед фев 25, 2024 8:11 pmivanovbg написа:
Ако отриеш дупката да се вижда и я зарови значи е куче. Ако искаш да ти кажа как да направиш елкапан? Става и за къртици и за куче.
Аз бих искал да знам! При мен освен кучета, целия двор е надупчен от мишки. Сефте виждам такова чудо.
ivanovbg - майстор
Като ми свърши "един за друг" ще го нарисъвам.
bigdragon - майстор
чет фев 22, 2024 6:02 pmbigdragon написа:
Цял ден с електрожена сглобявах оранжерия 6х3 метра.
......
Дъгите са огънати с това:

Прикачен файл:
Тръбогиб.jpg

Окончателен вид, прозорците не са отрязани.
Прикачен файл:
оранжерия.jpg

Ето ги лентите:
Прикачен файл:
оранжерия1.jpg

Тук до другата неделя ще се залагат ранни зеленчуци...
Прикачен файл:
оранжерия2.jpg

Пожелайте ми успех в начинанието.
ivanovbg - майстор
нед фев 25, 2024 8:49 pmDjack написа:
нед фев 25, 2024 8:11 pmivanovbg написа:
Аз бих искал да знам! При мен освен кучета, целия двор е надупчен от мишки. Сефте виждам такова чудо.
Та както бях обещал:
Първо какво трябва да се знае за земните кучета: Дупките им са на по голяма дълбочина от на къртиците и те не търпят отворена дупка. Избираш някоя прясна и я разкопаваш така че да се види тунела. Обикновено от 10 мин. до час я зариват отново. Та ефективен метод е да провериш с една пръчка посоката на дупката и да приготвиш една лопата полу забита на около 30 см от края. Пъхаш тънка клечка в дупката, взимаш си столче и бира и чакаш. Като почне да мърда клечката забиваш лопатата и изкарваш кучето на повърхността.

За къртиците е друг варианта. Те правят плитки тунели близо до повърхността на земята които обхождат по няколко пъти на ден за да събират червеи и буболечки с които се хранят. Ето как става капана от една тръба с две клапи. https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... QF6BAgKEAY Къртиците са полезни животни, така че като ги хванеш е хубаво да ги отнесеш по далече от дворчето и да ги пуснеш.

За електрическия капан на лични, че с него е много лесно да стане сакатлък ако не внимаваш.
bigdragon - майстор
Преди години започнах с капани, сега работя така:
viewtopic.php?f=29&t=14746&hilit=%D1%81 ... 0#p1105745

viewtopic.php?f=29&t=14746&hilit=%D1%81 ... 0#p1105753

Видя ли купчина близо до оградата, поставям хапче.
Миналата година не съм поставял...
Djack - специалист
Тия таблетки ще вършат работа и за мишките. От къде се купуват?
bigdragon - майстор
фостоксин таблетки

ПРОДУКТЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН САМО НА МЯСТО ОТ СКЛАД ЗА ПРЗ Аграра, гр.Варна ЗПЗ ул. Перла 40 И ПОЛУЧЕН ОТ ОТОРИЗИРАНО ЛИЦЕ, ПРИТЕЖАВАЩО СЕРТИФИКАТ ЗА РАБОТА С ТОЗИ ПРОДУКТ. ПРОДУКТЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛУЧЕН ОНЛАЙН И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТРАНСПОРТИРАН С КУРИЕРСКА ФИРМА!
Представи си че се наруши опаковката в буса, склада на спедиторската
фирма или в твоя килер, където си пазиш препаратите...

Таблетките отделят газ от групата на БОВ (Бойно отровно вещество)

Препарата е изключитално опасен за
топлокръвни, а хората са топлокръвни!!!

Препарата се използва за дератизация на складови помещения,
но с изключителни мерки за сигурност и карантина. Да гониш
мишки по полето по технологията за борба със сляпо куче, все
едно да трепеш мухи с лопата.
Как си представяш да слагаш хапче във всяка миша дупка по полето...
Последна промяна от bigdragon на пон фев 26, 2024 9:37 am, променено общо 4 пъти.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19

Тема "Схема за оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: