Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Avas_co - майстор
И чипове щяло да има в новите карти.
От сега се запасявам с пуканки!
chapara - майстор
пет май 31, 2024 8:03 pmiliya_i написа:
пет май 31, 2024 7:59 pmchapara написа:
Какво Ви става БЕ?
Е какво да ни става? Пак ни дискриминират по местоживеене.
Вас с правилното местоживеене не Ви дискриминират.
Нямам нищо против хората в София, но съм твърдо против да са по-равни от нас.

Както и парното им да се дотира от бюджета, за сметка на други отопляващи се алтернативно.
И не са по равни, повярвай ми. Нищо не се дотира, повече се краде разбираемо. Парното ми. От 100кв.м. апартамент за последната топла зима, топлене частично кухня и една спалня, без топла вода 450лв., найс, а? На месец разбира се. Къде съм дотиран, а и нощем без парно?
Киррил - специалист
пет май 31, 2024 8:13 pmchapara написа:
И не са по равни, повярвай ми. Нищо не се дотира, повече се краде разбираемо. Парното ми. От 100кв.м. апартамент за последната топла зима, топлене частично кухня и една спалня, без топла вода 450лв., найс, а? На месец разбира се. Къде съм дотиран, а и нощем без парно?
Има решение - щом казвате, че се крадяло, то тогава да спират дотацията на софийското парно и да плащат колкото ползват.
Излиза, че само у София се краде, а по другите градове НЕ, понеже не се дотират.
Много сте крадливи в Софето бе? И то РАЗБИРАЕМО се крадяло, демек простено им е !! И щото крадели - хоп, милиард и половина от данъците на цяла България да им помогнем, че крадели... Ако било скъпо парното щели да се откажат от него и да минат на ток, а ток немало вече и бил кът, фотоволтаиците нощем не работели.
Ти го каза!! :?
Държавата с план да купи 1.6 млрд. лв. газов дълг на "Топлофикация София". Вече парите са дадени. Още през май 2023 г. стана ясно, че дълговете на столичното парно към "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) и дъщерното му "Булгаргаз" са достигнали 1.6 млрд. лв.
https://www.mediapool.bg/darzhavata-s-p ... 53739.html

п.с.
От друга страна умниците от МВР-то в Софето са го решили това за паспортите... щото там е събрана цветът на нацията, най-умната част, останалите сме проста провинция и селендури.
hidrazin - майстор
Баааа.... не се било дотирало... :shock: Дотира се и още как, от десетилетия.
Преди години криеха от раята че цялата държава плаща за да е евтино топлото в Шопландия. Разбира се плащат и шопите които нямат парно.
Цяла България плаща за евтиното парно в София
Сега вече е трудно да се крие и търсят други методики за дотация. Примерно:
Правителството ще изкупи 1,6 млрд. лева дългове на Топлофикация-София
Да ама тоя път номера не мина. Отмениха решението на онова "сглобено" и незаконно правителство.
Ноооо... през годините методиката за крадене от народонаселението в полза на топлофикация София е крадене през сметките за ток.
Преди доста повече от 10 години въведоха така нареченото високоефективно комбинирано производство.
Демек ТЕЦ София освен топло прави и ток. Токът се изкупува на баснословни цени.
Разликата в цената се разхвърля по сметките за ток. Така и баба Гинка от Бусманци дава своите стотинки и левечта за софийското парно.
Така че "софиянци", по-полекичка с това. Аз лично бих се срамувал и въобще не бих подскачал и спорил.
Стойте си на топлото ама поне не мрънкайте. Срамно е.
:partyman:
P.S. И за тези дето ще рипат и тръгнат да спорят - за миналия период топлофикация София си поиска цена за изкупуване на тока от ... 1 лев и 3,44 стинки за ЕДИН киловат-час. :lol:

Прикачен файл

Крадливо софийско парно.png
chapara - майстор
Не ми вкарвай твои думи!
Нито е ставало дума за фотоволтарици, нито за цвят на нацията. Желю Желев направи така че всеки който се чувства като цвят😊 може да се присъедини към цветовете, но на мен не ми даде шанс да избира, сещаш ли се?
И вземи Кире се идентифицирай в коя община живееш, не боли, да знаеш. От всичко най мразя анонимниците. За мен анонимника не е с чисти помисли!!!
Ай, сполай ти.
chapara - майстор
Даа, управляващите успяхаа, ...да ви промият мозъците, успяха!
Кой от вас неоправданите плаща 450лв..на месец за нетопло. Питам и отговор не иска, той е за вас!
hidrazin - майстор
пет май 31, 2024 9:38 pmchapara написа:
Не ми вкарвай твои думи!
Това към мен ли? :?
пет май 31, 2024 9:44 pmchapara написа:
Даа, управляващите успяхаа, ...да ви промият мозъците, успяха!
Кой от вас неоправданите плаща 450лв..на месец за нетопло. Питам и отговор не иска, той е за вас!
Не бре, не успяха да ги промият. Затова все по-често срещам млади хора с реално виждане на ситуацията в територията БГ.
За ония 450 кинта - аз плащах по 250 кинта на месец ама преди около 15-20 години.
И си пусках духалка като излизах от банята.
После дИмокрацията ни наряза парното на скрап а шопландското го остави и започна да го дотира.
И така и досега.
Пък и има друго - никой не те задължава да имаш парно. Като не ти изнася, що не го спреш?
И ние така преди да нарежат ТЕЦ-а за скарб - спряхме парното щото беше станало непосилно и оставихме само топлата вода.
За няма и 2 години демократично топлата вода стана по-скъпа отколкото да си я топлиш с махагоново дърво и абанос.
После ни нарязаха ТЕЦ-а и почнаха демократично да ни съдят да плащаме дългове за нетопло и студена вода която била вряла.
:partyman:
radius - майстор
Чапаре, ти вярно ли си толкова сляп или се правиш. Значи викаш кво толкова, айде да се обичаме, нищо ви няма, че ще дойдете до софето привечер за спешните си документи, след като сабахлем сте чакали на опашка във Варна, да ви ги пуснат "експресно". Бях модератор в един друг форум и го напуснах точно заради едни, дето си мислеха, че най важния път в държавата е от софия до Бургас.
Малките букви не са случайни.
И ако нещо намразваш варненци, да знаеш, че съм търновец.
chapara - майстор
Сега ще кажа че темата беше полезна за мен, дори повече. Всички лидери, нищо лично, на темата ще отидат в графа- враг. Ще остана във Форума за нуждаещите се от мен, а те не са малко, по 10тина на ден. С вас мисля контактуването ми се оказва кауза пердута, т.е.губя си времето 😉
Тия дни ще пусна тема само за уведомяване.
Lisko - майстор
В Канада документите се получават по пощата. Разбирам, че е така и в някои европейски страни (UK, Germany) но не всички (напр. Франция)

Тема "Никъде няма таква територия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: