Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
До колкото разбрах е Кладоспориоза.
За това не го познавам. Случвало се в оранжерии. Пък аз там съм нов.
miroki - майстор
Странна работа. Дават Синстар да действа на тази бактерия, а Куадриса, не. Въпреки, че са едно и също.
Утре ще видя дали става наистина.
Казват и листна плесен.
Вие как я борите?
nautilus33 - майстор
чет юни 13, 2024 7:55 pmkr1100 написа:
чет юни 13, 2024 10:23 amnautilus33 написа:
Как са ви доматите в оранжерията? При мен и комшията станаха високи, с доста листа, но или не връзват, или пък цвета е малко. Доста са вързали първи връз на около 1м от земята.
Да не са много нагъсто насяти ?
Ножица нямаш ли ? 1 лист само под завръз. на ден до 3 клона с листа кастрене и меден препрат. Ножицата всеки ден я мий със спирт. И с Доматин съветване или тръскане на разстенията , но само , ако са сухи. ако са влажни от конденз не става с тръскането.
Като няма завръз до 1м постепенно се отървавай от листата надолу. няма полза отнемат хранителните вещества.

При мен има зачервяващи се. 1 път подхранвах с инжектора с калцинит, следващата седмица пак. Иначе 3 пъти пусках йод и борна киселина и 1 -2 пъти пръскане с борна киселина и листа и цветове.
Ами на 4 метра дълъг ред, имам засадени 6 корена. междуредията са около 60см. Рязах им най-долните клонки, ама няма резултат. Онзи ден с едно памуче ходих да опрашвам, пък да видим. Прави ми впечатление това, че плодоносните клонки са много издължени и тънки.
miroki - майстор
Ако е сянка пак става така. И сорт разбира се. Режи, горе от култуците може да избие цвят.
Ал_ - специалист
нед юни 16, 2024 10:17 amnautilus33 написа:
Онзи ден с едно памуче ходих да опрашвам, пък да видим.
Доматите не са глупави, трябва да се маскираш в жълто-черно, и да жужиш убедително :)
Гледах днес доматите на двама съседи - едва едва вървят, хилави и още само цвят
Чак се учудвам, моите майтапчийски домати са като мутанти пред тях
Прикачен файл:
IMG_0346.jpeg
Някой може ли да препоръча течен тор за трева? Взех някакъв, екстракт на биотор от калифорнийски червей, но да имам и резервен вариант. Само да е безвреден за пернати
chapara - майстор
Не се обиждай, но черешките ти вървят добре😄
Ал_ - специалист
О, черитата не са в кадър, но наистина вървят добре :-D :-D :-D
chapara - майстор
пон юни 17, 2024 2:46 pmАл_ написа:
О, черитата не са в кадър, но наистина вървят добре :-D :-D :-D
Не черита, черешки😁
kr1100 - майстор
вт юни 18, 2024 11:55 ammiroki написа:
Това ли беше хубавото фолио:
https://roto.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B ... d0%bb-1-1/
Прилича, но не съм на 100%. Не е -широчина 1,1 м
Или ела го погледни или в бившия Терснаб след бариерата веднага в ляво . Имат и на 1м и на 3,3 м широчина.
Предното ми съм го купувал някъде 2014/5 г.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: