Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogo7777
- майстор
75 мнения в "Ограничител за инвертор"
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Същи SoftREstart модул.
ivanovbg
- майстор
съб юни 15, 2024 10:41 pmhidrazin написа: Вече е късно но обещавам утре да купя пуканки!Не свършиха ли пуканките да дадеш малко акъл за монтажа на панелите? Струва ли си да са двускатни или да не се втелясвам толкова?
Вече имам няколко "отървали се" от местното ЕРП.
Сега на път към мизерията е поредният елемент... Оня, с магнитите.![]()
![]()
Или те е страх като станем домашните много, верно да няма нужда от Фецове, щот няма на кой да продават тока. Няма да си струва с това ниско дневно потребление мъката по балансиране на мрежата и хептен да врътнат кранчето.
hidrazin
- майстор
вт юни 18, 2024 8:34 pmivanovbg написа: Не свършиха ли пуканките ...Да, свършиха.
вт юни 18, 2024 8:34 pmivanovbg написа: ... да дадеш малко акъл ...И той свърши.
Ноооо... на първо четене - без магнити няма да минеш. Толкоз.
вт юни 18, 2024 8:34 pmivanovbg написа: Или те е страх като станем домашните много, верно да няма нужда от ФецовеПрез оная ми работа е.
Пък и още преди мноооого години и тук съм писал че съм ПРОТИВ големите ФЕЦ-ове.
И чакай ся малко. Аз инвертори не съм виждал и не знам как работят. И съм с китайско образование...
вт юни 04, 2024 9:35 pmivanovbg написа: Хидра, ти такова нещо като инвертор виждал ли си и знаеш ли как работи?Как тогава да ти кажа за панелите бе?
Явно ти си недоразумение. Чети! ...
Явно си с китайско образование.
Абе я бегай да си лепиш магнитите...

hidrazin
- майстор
Ха, сетих се за един майтап. Абе ivanovbg, какво има след многоточието?
А ти ще ми обновиш диагностиката поне до някоя годна след 2020-та.
Ако не можеш - правиш бибитка, слагаш си магнитите и отлиташ в неизвестна посока.

вт юни 18, 2024 8:34 pmivanovbg написа: Обновление и активация на всички Launch 431, Idiag, Easydiag, GOLO...Моя ти предложа бартер. Аз ще те "светна" с панели, инвертори, разположение...
Ако не можеш - правиш бибитка, слагаш си магнитите и отлиташ в неизвестна посока.

ivanovbg
- майстор
ср юни 19, 2024 1:20 amhidrazin написа: Ха, сетих се за един майтап. Абе ivanovbg, какво има след многоточието?След многоточието са останалите подобни прибори, щот станаха много наименованията. Примерно Thinkdiag, Thingdiag2, Mucar Bt200, Mucar2, Thinkcar, Thinkcar Pro, ... Абе много са.
вт юни 18, 2024 8:34 pmivanovbg написа: Обновление и активация на всички Launch 431, Idiag, Easydiag, GOLO...Моя ти предложа бартер. Аз ще те "светна" с панели, инвертори, разположение...
Ако не можеш - правиш бибитка, слагаш си магнитите и отлиташ в неизвестна посока.![]()
![]()
Обновяването не е проблем, прати ми снимка на хардуера. Принципно обновявам до днес - ако решиш утре ще е до утре и те така.
Но да знаеш, че четенето на грешки не е диагностика и триенето на грешки не е ремонт.
Също както магнитите - имаш магнити, но като знанията ти не позволяват да ги ползваш с пълните им възможности, все едно ги нямаш.

hidrazin
- майстор
ср юни 19, 2024 7:14 amivanovbg написа: Обновяването не е проблем, прати ми снимка на хардуера. Принципно обновявам до днес - ако решиш утре ще е до утре и те така.ivanovbg - по-горе писах че става дума за майтап.
Едва ли ще обновиш нещо освен ако не му шибнеш магнити...

Пък и диагностиката ми си работи добре и няма какво да и обновиш.
Ей ти картинка ...

Прикачен файл:
vida dice.jpg (29.28 KиБ) Видяна 495 пъти
ср юни 19, 2024 7:14 amivanovbg написа: Но да знаеш, че четенето на грешки не е диагностика и триенето на грешки не е ремонт.Това към кого беше отправено? Надявам се не към мен?

Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
ср юни 19, 2024 11:08 amhidrazin написа: ...Не му забелязвай- ограничителят му не работи. АмплитуднияТ де, ма за коя амплитуда идеше реч.......дали не мога да се сетя?!
Това към кого беше отправено? Надявам се не към мен?![]()
![]()
Иванов, наво питане по специалността ти- възможност да блеснеш с известна доза реабилитация на имиджа.
Купих си нова/стара (41г) кола, с презумпцията, че мога сам да си правя мотора.
За 800км изхарчи 1л масло, от нейното си, както я купих. Сменено преди половин година и на 1700км.
Доливам литър и я вадя към шопландия, с тубата в габажника. Ще събарям мотора като се върна.
Газ до ламарината.
След 1100км. разход на масло по малко от 200млл.
А де?!
пояснения; Като я взех имаше неравномерна работа на мотора, придружено с яко тракане от клапани и още нещо, по яко. Оказа се, че не е по слаб цилиндър, а обратното- по силен.
След тези 1100 км. тези симптоми почти изчезнаха. Следва още веднъж реглаж клапани.
Броя го за жокер.
ivanovbg
- майстор
ср юни 19, 2024 11:08 amhidrazin написа:Като няма да обновяваме е твой ред да дадеш пояснения. Основно ме интересуват две неща. Заземяването на конструкцията и панелите може ли да се върже към съществуващото на гръмоотвода? В смисъл да ползвам техните колове, щот са най близко. Или за земното на инсталацията, но тогава ще отиде двойно кабел.ср юни 19, 2024 7:14 amivanovbg написа: Обновяването не е проблем, прати ми снимка на хардуера. Принципно обновявам до днес - ако решиш утре ще е до утре и те така.ivanovbg - по-горе писах че става дума за майтап.
Едва ли ще обновиш нещо освен ако не му шибнеш магнити...![]()
Пък и диагностиката ми си работи добре и няма какво да и обновиш.
Ей ти картинка ...![]()
vida dice.jpg
ср юни 19, 2024 7:14 amivanovbg написа: Но да знаеш, че четенето на грешки не е диагностика и триенето на грешки не е ремонт.Това към кого беше отправено? Надявам се не към мен?![]()
![]()
И другия въпрос е за двускатно разположение на панелите изток запад. Под какъв ъгъл ще е оптимума? Не търся най висок добив, а по равномерен през целия ден.
Идеята е цялата фец да е максимално разделена на малки модули които са евтини и при повреда на някой от тях да не спира цялата. Под модул разбирам инвертор или панел. Като цяло ще е около 3квт максимална мощност, 10 панела по 310вата и пет микроинвертора по 700вата. Поръчах още 3.
Тема "Ограничител за инвертор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература