• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Киррил - специалист
Не мисли само за момента и близките години. Как ще се поддържа системата след 20-30 години, каква трайност имат материалите, връзките може ли да потекат... и т.н.т.

Може да съм чалнат, но никога не бих правил при нулев наклон канализация в жилище с предполагаема дължина 6 метра. За 1-2 метра бих направил компромис. Няма ли да миеш в мивката мазни чинии, или само ръце и зъби?
Ти си герой!!!
шоп - майстор
вт юни 18, 2024 9:19 amДомашен немайстор написа:
Благодаря на всички за мненията!

Не знаех за съществуването на тези станции. Мисля все пак каналът да се направи по съветите на Чапара, а ако случайно се запуши в бъдеще, ще добавя и станция - доколкото виждам, се слага на входа, така че ще гледам да оставя място и извод за ток там.
Задължително слагай ПВЦ тръби за лепене. Лепи фитингите с точното лепило за тях ( полихлоридно ли беше, полиацетататно ли...)Помпената група може да направи до 2-3 бара налягане и ако минеш само на канализационни тръби ще береш ядове.
вт юни 18, 2024 10:51 amшоп написа:
вт юни 18, 2024 9:19 amДомашен немайстор написа:
Задължително слагай ПВЦ тръби за лепене. Лепи фитингите с точното лепило за тях ( полихлоридно ли беше, полиацетататно ли...)Помпената група може да направи до 2-3 бара налягане и ако минеш само на канализационни тръби ще береш ядове.
Поддържам мнението. Отговорните ги правя с такова.
Съдържа 85% циклохексанон.

Прикачен файл

IMG_20240618_111422.jpg
chapara - майстор
Не зная какви настилки предвиждаш, но положи всичко в чист пъсък и замажи тънко само с пясък и цимент от горе, та ако се наложи вадене и ревизия да не береш ядове.
Домашен немайстор - специалист
вт юни 18, 2024 3:25 pmchapara написа:
Не зная какви настилки предвиждаш, но положи всичко в чист пъсък и замажи тънко само с пясък и цимент от горе, та ако се наложи вадене и ревизия да не береш ядове.
Ламинат ще бъде там. Идея е това с пясъка, сигурно така ще направя. Благодаря.
hidrazin - майстор
Ако има комшия отдолу е най-добре тоя му комшия да пита в РДНСК.
Там скоро и подробно ще обяснят на тоя отгоре как да си "положи" тръбите. :)
:partyman:
chapara - майстор
Т'ва па от къде го измисли. Най добре е ако се има с комшията, да идат при нотариус и комшията да даде съгласе за промяната.
Аз сега съм в идентична ситуация, на думи се съгласих над кухнята ми да мине такава линия, ст.вода и канал до балкон, защото обичал цветя. Но подпис няма да сложа, ей така за бъдещи времена. Той пък се съгласи аз да направя банята, за мое собствено спокойстве.
hidrazin - майстор
вт юни 18, 2024 11:42 pmchapara написа:
Т'ва па от къде го измисли.
Аз нищо не съм измислил. Па т'ва си го пише и в ЗУТ.
К'во ще кажеш да си преместя кенефа над кухнята ти? И без да те питам, и без проект за смяна предназначението на помещенията ?
Ми то "не е проблем" бре. Обикновено кухня и баня/кенеф са огледални - с обща стена.
Най добре е ако се има с комшията, да идат при нотариус и комшията да даде съгласе за промяната.
И да се има с комшията, и при нотариус да ходят - все тая.
В общината трябва да се отрази смяна предназначението на помещенията.
За целта трябва да има проект. А такъв в масовия случай няма как да бъде изготвен защото е ... незаконен.
Освен общо събрание, гласуване, протокол, община, архитект, проект, ......... изпълнител.
Да влезе умрелия..... :-D
:partyman:
P.S. Ай да си имаме уважението и да си спазваме законите? Поне доколкото можем.
И на теб "ще ти е кеф" някой отгоре да си премести кенефа над спалнята ти.
И докато спиш да се спука тръба да те залее ... в спалнята...
А стига. За т'ва си има закони. Елементарно - спазвате ги.
Киррил - специалист

Аз сега съм в идентична ситуация, на думи се съгласих над кухнята ми да мине такава линия, ст.вода и канал до балкон, защото обичал цветя. Но подпис няма да сложа, ей така за бъдещи времена.
Защо няма да се подпишеш. Нали всичко е напълно безопасно ако се изпълни по твои съвети?

Автора на темата да чете препоръките, но да знае, че всичко е на негова персонална отговорност и евентуални последици са за негов риск и парички. Не би трябвало да се дават съвети нарушаващи законодателството ни.
  • 1
  • 2

Тема "Канализация с нулев наклон - възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: