• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Abu - напреднал
Прикачен файл:
img_0020_optimized.jpeg
Прикачен файл:
IMG_0146_11zon.jpeg

Успях да компресирам изображенията за да ги кача по този начин за тези които не са ги видяли.

Относно бетонните керемиди - не, няма да ги сменям.

Днес говорих с приятел архитект и конструктора във фирмата е изчислил, че П профил с размери 140/110/8 подпъхнат под столицата, за да легне върху колоните ще свърши работа. Пуснал съм запитване на две места за цена на тези профили.

Предложението на БЛУ с дублирана столица и колони изправени до сегашните също звучи удачно заради цената.
Последна промяна от Abu на ср юни 26, 2024 11:36 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
Снимките ти ги гледах. Груба грешка е че са ти много раздалечени колоните и провисва между тях. Ако боднеш по една допълнителна между тях с подсилване като при мен ще се оправят нещата. Поне на външните. На твоето растояние аз съм сложил пет колони.

Сам ли си я проектира? Ако не - счупи му ръцете на проектанта.
BLUEPUPIL - майстор
ср юни 26, 2024 11:19 pmivanovbg написа:
Бетонни керемиди. А наклона не съм го мерил. Горе долу е като на покрива. На метър около 25-30см. денивелация като го гледам на око.

Голям или малък ти се струва? На снимката отвътре изглежда по голям, а отвън по малък.
Има малко зрителна измама.
Последно време работя с 25%
и изглежда много добре.
Abu - напреднал
Сам го мислих двама го правихме. Приех нещата малко на шега… трябваше да се допитам до по компетентни от селските майстори, за да не бера ядове сега… ама вече съм се осрал поне да се забърша!
chapara - майстор
Може да се изпълни сводово изпълнение със слепен дървен матерял, на дебелина на носещите дървени греди захванати за бетоновите греди. Може и от метал, за да не се загуби свелината под навеса, но нещо красиво.
ivanovbg - майстор
ср юни 26, 2024 11:40 pmAbu написа:
Сам го мислих двама го правихме. Приех нещата малко на шега… трябваше да се допитам до по компетентни от селските майстори, за да не бера ядове сега… ама вече съм се осрал поне да се забърша!
Да не разваляш визията виж как съм сложил моите отвътре и добави още две по същия начин.

Другия вариант е да смениш керемидите, но ще развалиш визията.
ivanovbg - майстор
ср юни 26, 2024 11:40 pmAbu написа:
Да не разваляш визията виж как съм сложил моите отвътре и добави още две по същия начин.

Другия вариант е да смениш керемидите, но ще развалиш визията.
BLUEPUPIL - майстор
ср юни 26, 2024 11:25 pmAbu написа:
Днес говорих с приятел архитект и конструктора във фирмата е изчислил, че П профил с размери 140/110/8 подпъхнат под столицата, за да легне върху колоните ще свърши работа.
Студено огънат?
ivanovbg - майстор
Има ли 8мм дебел профил студено огънат? Подпъхването може да стане като се свалят керемидите. И пак трябва да е на всички колони едновременно. При тия размери доста неща могат да се повредят в конструкцията.

Аз бих сложил още две колони отпред като подигна само средите дето висят.
BLUEPUPIL - майстор
ср юни 26, 2024 11:25 pmAbu написа:
Днес говорих с приятел архитект и конструктора във фирмата е изчислил, че П профил с размери 140/110/8 подпъхнат под столицата, за да легне върху колоните ще свърши работа.
СО ‘П’-140/110/8; Wx=120-128см3
ср юни 26, 2024 11:47 pmBLUEPUPIL написа:
Като алтернатива (ако има къде да стъпят)
квадрат 100х100х6 ..... съответно 2 броя
СО квадрат-2бр. 100х100х6; Wx=62см3; 2х62=124см3
Почти еднаква носимоспособност.
Което е около
вт юни 25, 2024 1:45 pmBLUEPUPIL написа:
За 30кг/м2 сняг; 2бр. UPN120
:partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7