Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср фев 08, 2023 5:17 pmSabonis написа:
Мога ли да попитам някой от майсторите, удачно ли е котела да захранва само пластинчат топлообменник.
Има смисъл, ако не искаш да цапаш системата с ръждите мътилките от котела
Sabonis - специалист
ср фев 08, 2023 6:46 pmшоп написа:
ср фев 08, 2023 6:40 pmSabonis написа:
ср фев 08, 2023 6:25 pmшоп написа:

По принцип няма проблем, обаче каква е целтта на този допълнителен топлообмен?
По бързо загряване на водата в котела с цел икономия
То за тази цел има измислен трипътен антикондензен вентил. По-евтино и само с една помпа.
Благодаря ви
И аз се интересувам от това, дали някой изработва кутий за под Виадрус, видях на предната страница, че един човек изработвал, но е от 22г поста и от тогава не е влизал във форума...
Sabonis - специалист
пон яну 15, 2024 3:43 pmValio93 написа:
И аз се интересувам от това, дали някой изработва кутий за под Виадрус, видях на предната страница, че един човек изработвал, но е от 22г поста и от тогава не е влизал във форума...
Направи си я сам, ако можеш да заваряш.Аз я направих за един ден.
Sabonis - специалист
пон яну 15, 2024 4:18 pmSabonis написа:
пон яну 15, 2024 3:43 pmValio93 написа:
Направи си я сам, ако можеш да заваряш.Аз я направих за един ден.
Има един потребител тук geniya , много ми помогна той.
А тази кутия, четох че от 4мм ламарина се прави, явно рамката се прави от винкел 50х50, но за изолация какво се слага, в смисъл тая каменна вата между 2 листа ламарина ли се слага, или се прави от 1 лист ламарина, пък отвътре на кутията се слага нещо а отвън вата ли как?
Sabonis - специалист
вт яну 16, 2024 1:28 pmValio93 написа:
А тази кутия, четох че от 4мм ламарина се прави, явно рамката се прави от винкел 50х50, но за изолация какво се слага, в смисъл тая каменна вата между 2 листа ламарина ли се слага, или се прави от 1 лист ламарина, пък отвътре на кутията се слага нещо а отвън вата ли как?
Моето огнище съм до правил според големината на котела плюс вратичка странично за горелката и отред за пепелта.За изолация съм ползвал вермикулит и огнеопорни тухли. https://www.eisentraumbg.com/product/vermikulit/#
Здравейте! Не знам дали е тук мястото за поста ми, но имам Виадрус 23 kW. Мисля да му сложа тубусна горелка GreenEcoTherm RB 25 kW. Няма да повдигам котела, защото не ми позволява мястото. Искам да попитам дали е добре тази горелка и ще върши ли работа? Благодаря!
Пичове, Филматорито го няма, а аз не съм много в час с ератовските горелки. От форума знам това- онова, но практика никаква.
Нали не бъркам? Greenecotherm = Eрато?!
Някой опитен с техен продукт да удари едно рамо на колегата с Виадруса, че аз съм леко неадекватен с техните контролери. Ако съм до нея ще я разуча, но инак не мога да помогна с теория.
Не зная до колко е склонен на една Грейковица за слънчогледец, но не това е въпросът му.
"Дайте да дадем", колеги! Моля от негово име.
пет юли 26, 2024 7:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Пичове, Филматорито го няма, а аз не съм много в час с ератовските горелки. От форума знам това- онова, но практика никаква.
Нали не бъркам? Greenecotherm = Eрато?!
Някой опитен с техен продукт да удари едно рамо на колегата с Виадруса, че аз съм леко неадекватен с техните контролери. Ако съм до нея ще я разуча, но инак не мога да помогна с теория.
Не зная до колко е склонен на една Грейковица за слънчогледец, но не това е въпросът му.
"Дайте да дадем", колеги! Моля от негово име.
Благодаря за помоща! Не знам дали са Ератовски тези горелки, знам само, че са Български производство на Хасково (GreenEcoTherm и Biosolid), като казват, че GreenEcoTherm е с по хубаво управление от другата. Ако някой наистина има наблюдения за работа на тия горелки с Виадруса, ще ви бъда много благодарен да споделите.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: