• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
ср юли 24, 2024 9:26 pmivanovbg написа:
Май ще почнат да се търсят старите лади и москвичи.
Ама колко хора ще могат да си ги позволят? :? :weedman:

Прикачен файл:
Москвич.png

:partyman:
kr1100 - майстор
ср юли 24, 2024 9:21 pmhidrazin написа:
.....И най-добре платени са тези от бензинките но от по-дъртите години - от преди 15 и нагоре години.
Хайде на търга с наддаване - имам почти чисто нов катализатор от Голф3 АЕЕ .Само на 54000км .Веднага свален като дойде от Германия 2005г.
ivanovbg - майстор
ср юли 24, 2024 9:41 pmАл_ написа:
Чак пък недомислица. А и…на бас, че ако се направи една справка в дирекция МДТ отпреди години ще излезе, че поне 98% от автопаркът е бил с действащи катализатори
Еми то до миналия месец всички коли са били с действащи катализатори " по документа за преглед"

Новия вирус " катализаторяд" е много скоротечен и бързо ще убие доста превозни средства.
MamaMy - майстор
Преди няма и месец купих катализатор втора употреба. Моят беше откраднат една нощ. Прегледа ми е чак другия март, но си го сложих защото милея за екологията. Мечтая да запазя природата чиста за да може мутрите наши и чужди да ми вземат земята безплатно и без да се притесняват, че е отровена.
ivanovbg - майстор
А ако много ги беше еня за въглеродните емисии щяха да забранят бензина и щ всички щяхме да караме на газ. Една проста сметка. Не претендирам за точност щот ще смятам приблизително.. А речем, че 1литър бензин е 800гр. въглеводород, а един литър газ е 500гр. При пълното им изгаряне ще се получат съответно 800гр. СО² за бнзина и съответно 500гр. за газта. Разликата в разхода е горе долу 10% в полза на газта и кола движеща се на бензин при разход 10/100 би произвела 8кг СО², а на газ едва 5,5кг или само от това бихме намалили с над 30% въглеродния отпечатък на автомобила. Умножете по милиардите бензинови автомобили по света и ще видите за какво намаление иде реч.

Отделно при производството на катализатори и други части на колите свързано с екологията отново се произвежда СО² и май ще можем да решим проблема с глобалното затопляне и замърсяването на планетата.

И си помислете защо мотокарите които се ползват в полузатворени помещения са газови, а не бензинови.
hidrazin - майстор
ср юли 24, 2024 10:30 pmkr1100 написа:
Хайде на търга с наддаване - имам почти чисто нов катализатор от Голф3 АЕЕ .Само на 54000км .Веднага свален като дойде от Германия 2005г.
Чак пък търг с наддаване? Има си някаква цена и тя няма нищо общо с Голф3 АЕЕ. Има общо с това което пише на него.
Например нещо от сорта на 5Q0 131 701 или 4GO 131 765 или нещо подобно.
Също няма никакво значение дали е на 0 километра, на 54000км или на 540 000км стига да е цял.
Демек керамиката му да е там и цяла.
Ми ... давай. Ще ти го купя ама в момента цените не са много О.К. заради СВО в Окрайна...
Защо? Няма да пиша тук! Само при "лично" поискване.
P.S. По-добре си го запази че като нищо ще се наложи ... пак да го слагаш. :rock:
hidrazin - майстор
Транспортното министерство за хаоса с прегледите
Ако някой сега има проблем да мине на преглед, то това сочи, че допреди директното свързване замерванията не са били реални, а манипулирани“, допълниха от ведомството.
Chefo77 - майстор
ср юли 24, 2024 10:51 pmMamaMy написа:
Преди няма и месец купих катализатор втора употреба. Моят беше откраднат една нощ. Прегледа ми е чак другия март, но си го сложих защото милея за екологията. Мечтая да запазя природата чиста за да може мутрите наши и чужди да ми вземат земята безплатно и без да се притесняват, че е отровена.
Като се има предвид каква е цената на нов катализатор, вероятно е била много добра офертата.
Вече не е толкова трудно да се смени катализатора, вместо да се избуши или да се смени с гърне. Въпросът е, че прекалено много хора го дават баровци, а всъщност са обикновени въшльовци...
brum - майстор
И на гоуфо дето е 99ти набор му турих нов (неоригинален) катализатор. Ама ся ходи ме бии - но не помня защо се стигна до подмяна на катализатора. Със сигурност не е поради кражба...

За пергледите - и аз ходя по места дето не мерят газовете. Не за друго, ами защото ми писна някой да се чуди как да изкара, че колата ми не отговаря на изискванията и да си поиска пари.

Още помня как на млади години (преди 15тина) отидох с един дизел без катализатор, с прясно ремонтиран двигател, с 63мм генерация с 2 резонатора и надупен от заводските си 110кс на къде 180кс. И ония бяха "въй, ма тука по-добре от нов двигател". Млад и зелен бях. И хич не мислех за екологията. Ся съм в начална фаза на дъртост и значително по-отговорен.

Та от там знам какъв е резултата от запушен ЕГР и каква тъпотия е меренето на газове при нас. Процентно съотношение и на място, а не на натоварен мотор на валяците.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: