• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
MamaMy - майстор
Половин час интервю в което нищо не каза. Ако беше каза така: Заради тъпизмите на този и този мислител стигнахме до тук. Резултатите са такива и такива и ще се оправим еди как си. За 10мин. Престарават се онези в слушалката, :butthead:
silent - майстор
При положение че Хондата на дъщеря ми -бензин 1,4 2008 евро4 мина преглед без проблеми в събота като си покри емисиите ,след като повече от половин година се печеше в двора ми и не беше карана, с горивото в резервоара А95 без доп.добавки на над 6м. ,без да е разкарвана преди прегледа като преял кон да влиза кондиция, на незнайни километри вероятно 300х+, и пипа масло на извънградско, то за мен няма никаква драма с прегледите. Всичко е преекспонирано от политиците от журналистите, от всякакви измислени герои, от тези дето наистина карат мега изсипани кошници, които не са за връщане а за скрап. И ако отново системата се пробие по български с някакви измислени доводи то закривай тая шибана държава.
hidrazin - майстор
пон авг 05, 2024 5:59 pmsilent написа:
Нищо не съм чел.
Това вече стана ясно.
И к'во като четеш компоти на дизели и какво общо има с това дето написах?
Пак за неразбралите - проблема си е само и единствено с нашите "умници" дето са писали оная наредба.
Написали са я като по-набожни от папата. ако същата наша наредба бъде приложена например в Германия, и там бая коли ще останат на трупчета.
Мога да обяснявам защо (не че не са читави) а заради други неща а сега ме мързи...
Освен това по-новите коли си имат ламБа/символ за проблем с емисиите която е жълта. Демек не е ОПАСНА неизправност.
Да не говоря че и някои си имат самодиагностика.
Примерно моята никога не е светвала.
Когато не ме мързи и и пусна външна, пълна диагностика ми дава по някоя елементарна грешка която мога да премахна.
пон авг 05, 2024 7:16 pmsilent написа:
...то за мен няма никаква драма с прегледите...
Да, драма с прегледите и аз мисля че няма. Има ПРОБЛЕМ с тъпата НАРЕДБА. Специално за теб няма да ги пиша по амнайси пъти...
:partyman:
silent - майстор
Не го пиши за енти път за мен. Дадох инфо от първа ръка и още мога да дам , такова дето няма да намериш, но е безмислено. Егото ми не страда ако последната дума не е моя. Няма да споря за глупости.
hidrazin - майстор
пон авг 05, 2024 8:52 pmsilent написа:
Егото ми не страда ако последната дума не е моя. Няма да споря за глупости.
Така се получава когато човек няма доводи а иска да си сложи капаците и да не гледа предоставената му истина.
Нещо като "крадеца вика дръж крадеца".
Не ми дреме на кого е последната дума стига да е правилната.
За сега при теб такива неща не се наблюдават.

Ма то много трудно да прочетеш ЕВРОПЕЙСКАТА ДИРЕКТИВА - точка 8.2. Exhaust emissions

После да прочетеш нашенската НАРЕДБА № Н-32 - страница 133 и пак точка 8.2. Емисии в отработените газове

И да видиш че в нашата наредба всичко е копирано едно към едно с ИЗКЛЮЧЕНИЕ на КРЪСТЧЕАТА в десните колони.
Там за ВСИЧКИ е Европейския съюз проблема с емисиите е Значителна неизправност и не те спират от движение.
Само за Бай Ганьо проблема с емисиите е ОПАСНА неизправност и подлежиш на незабавно спиране от движение.
Айде гледане що не ти се чете... Погледни и след минута 3:00 и ще видиш един да бяга от залата.
Същия тоя няма как да не е в кюпа и да не знаел за нароченото писмо и самоуправството на оня тюфлек Ненов.

P.S. И между другото културните хора, след като разберат че са сбъркали ... казват "Извинявам се, моя грешка!".
B0bi - специалист
пон авг 05, 2024 7:07 pmchapara написа:
То мойта е лесна, още 10 месеца съм с минат преглед, а и това не ми е последния проблем. Но има хора за които ми се плаче.
Именно! Но на Ганя не му пука за другия. Истината е, че много хора ще останат буквално без препитание. И пред дилемата: заем за нова кола или "терминал 2".
silent - майстор
Погледнах доколкото мога не съм на комп, и според мен се хващаш за буквите и издребняваш. И за спирачките в наредбата много неизправности са категоризирани като сериозни а не опасни но никъде в Европа няма да те пуснат с тях . Същото е и с екологията. Какво значение има как са категоризирани в бг. След като сам казваш нормите са същите. За спирането от движение съм за -българина е тарикат . Няма очовечаване на това племе. На зла круша зъл прът. За прегледите всяка година съм за. Пределно ти е ясно че няма реален контрол между прегледите на техн. състляние на автомобилите че да се удължи срока без андрешко да да се пробва със схеми да тарикатее. Съгласен съм че срока за отстраняване на неизправности е къс. Аз дори бих го направил на 40 дни за да им е по спокойно на хората. По същество не виждам за какво е спора.
hidrazin - майстор
пон авг 05, 2024 10:06 pmB0bi написа:
... много хора ще останат буквално без препитание...
Колко много? Щом си го написал, би трябвало да си запознат с колко ... поне приблизително.
Тааа...колко? Приемам като отговор само ПРОЦЕНТ от регистрираните МПС-та и то само от категориите подлежащи на контрол за емисии.
silent - майстор
пон авг 05, 2024 10:06 pmB0bi написа:
пон авг 05, 2024 7:07 pmchapara написа:
То мойта е лесна, още 10 месеца съм с минат преглед, а и това не ми е последния проблем. Но има хора за които ми се плаче.
Именно! Но на Ганя не му пука за другия. Истината е, че много хора ще останат буквално без препитание. И пред дилемата: заем за нова кола или "терминал 2".
Не мисля че за що годе читава кола прегледа е непревземаема крепост. Дал съм пример по горе. Тези които не минават са наистина зле докарани до това дередже от безхаберието на собствениците им и на тези коли мястото им не е на пътя. Стига сте жалили на чужд гроб.
hidrazin - майстор
пон авг 05, 2024 10:32 pmsilent написа:
Погледнах доколкото мога не съм на комп, и според мен се хващаш за буквите и издребняваш.
Аха, и оня маслояд на дъщеря ти ако не беше минал, друга песен щеше да запееш като трябва да наемаш репатрак за да и го вземеш от пункта. :rock:
И за спирачките в наредбата много неизправности са категоризирани като сериозни а не опасни но никъде в Европа няма да те пуснат с тях . Същото е и с екологията.
Ми не, не е "Същото е и с екологията" - в Европа те ПУСКАТ с проблема екология докато я отстраниш.
И престани с опитите да извъртиш на където на теб ти се иска. За съжаление нещата не са както на теб ти се иска.
Фактите са си факти и ти не можеш да ги промениш.
... без андрешко да да се пробва със схеми да тарикатее.
Андрешко е в целия свят. Пробва се както в Мюнхен, така и в Чикаго, така и в Долно Бусманци.
Съгласен съм че срока за отстраняване на неизправности е къс.
РАЗГЕЛЕ !!!
Ся остава само още на ЕДНО да те науча - че тоя срок "Съгласен съм че срока за отстраняване на неизправности е къс." трябва да е валиден и за тези с проблемни емисии а не да ги спрат от движение веднага, още на пункта за ГТП.

• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: