пон авг 12, 2024 9:21 pmMamaMy написа: За това пускам статиите. Лов беше умен човек и обясняваше с прости думи. Като разбереш едно нещо как работи и магията изчезва. Остава простата физика. Тогава вече може да ти обяснят и тези 1,2м от какво са и дали дъното на сондажа завършва с края на тръбата.Така, завързал съм на канап парченце арматура и по този начин съм мерил. Измерил от началото на арматурата която е опряла в дъното на тръбата до края на мокрият канап и е било 1.20м. Не е проблем и сега да го измеря просто трябва да нагрея снадките понеже са спекли и да ги развия, та за това не съм го направил. Ако е необходим ще нарисувам, къде съм разположил 2те ми тетки(какво е разстоянието между тях). Две са понеже в началото си мислих помпата да е в шахтата, но в последствие сложих и една по нагоре която не е в шахтата и се вижда на снимката(тази която е с крана). Ако е необходимо нещо друго да обясня няма проблем. Не виждам, защо е нужно повечето да се нервят.... Пак казвам на 20години съм и не съм запознат с някои неща та и за това питам тук (пък е ясно че и от наборите ми 1 на 100 ще има желание да се занимава с подобно нещо и то за собствени цели). Човек цял живот се учи но няма значение. Благодаря ви предварително!
А колко по лесно би било да се върже една гайка с канап и да се пусне в тръбата. После мериш дължината на канапа от горния ръб до мокрото. Само и единствено това ни интересува.![]()
А относно че изпуска от някъде сондата си мислих да развия първата тетка която е в шахтата и преди нея да завия възвратен клапан и да видя дали ще държи по този начин. Не ми се искаше да го правя понеже възвратния клапан може да започне да изпуска ако застане някоя песъчинка, пък и пак казвам връзките съм ги правил с калчища и с блажна боя и ще се наложи да ги нагрявам. Но ако има някаква вероятност да стане и да държи без да подкачвам вода с ръчната помпа всеки път, ще го направя.