• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
kr1100 - майстор
газояд 98 набор 2л с набор катализатор и сонда нова от 2022г премина ГТП .Ауспоховата система е набор на газояда.
Кокеро доволен
hidrazin - майстор
вт авг 20, 2024 7:10 pmkr1100 написа:
газояд 98 набор 2л с набор катализатор и сонда нова от 2022г премина ГТП .Ауспоховата система е набор на газояда.
Кокеро доволен
Ми то патакламата започна да стихва. Радвам че каракудата ти е минала ГТП.
Ма сигурно скоро си сменял и сонда, а? :)
Кофти е че вече на доста пунктове за ГТП намериха и тоя път цаката как да манипулират измерванията.
Сега ще настане нов рай за измекяри дето си продават тараляснияка с обява от типа:
"Продавам кола минала ГТП след юли 2024-та."
Поради тази причина, при покупка настоявайте за измерване на емисии в пункт за ГТП където познавате хората или сте сигурни че не мамят.
Щото после ще има "мамата ... ми"...
:partyman:
Наистина не мога да разбера как са приети тези допустими стойности за CO в наредбата за ГТП?!

Публикувам таблицата за допустимите стойности на CO от тази наредба и непосредствено след нея снимка от официалното ръководството за подръжка на Skoda Superb 2. Мояата е с дата на първа рагистрация ноември 2009, с код на двигателя CAXC (1.4 TSI, 125 HP).
Отчитам, че допустимите стойности на CO според производителя са до 0.3% на празен ход при (600 до 800) оборота и до 0.2% на празен ход при (2300 до 4500) оборота, а от наредбата тези гранични стойности са съответно до 0.2% и до 0.1%.

Според така пиетата наредба дори чисто нов и изправен двигател може да не мине успешно технически преглед!!!!

Таблица за допустими стойности на CO от наредбата за ГТП:
Изображение

Таблица за допустими стойности на CO от ръкооводството за обслужване на Skoda Superb 2 - (2008 - 2011)
Изображение
hidrazin - майстор
ср авг 21, 2024 12:23 amihmgsm написа:
Наистина не мога да разбера как са приети тези допустими стойности за CO в наредбата за ГТП?!
Доколкото знам нищо не е приемано. Просто директно транспортират (приемат) европейски директиви и регламенти.
Едната разликата между БГ и в останалите държави в ЕС която открих беше че у нас ако не минеш заради емисии веднага те спират от движение.
В Европата не те спират а ти дават време за отстраняване.
Другата разлика е точно във времето за отстраняване - в Европата 30 дена а у нас 14 дена щото сме оправни пичове с много кинти.
И имаме във всеки квартал лицензирани сервизи на всички производители които да ни оправят таралясниците.
снимка от официалното ръководството за подръжка на Skoda Superb 2
Дай линк към това ръководство.
Какво стана, не мина ли? Какви стойности ти отчете и каква евро категория се води колата по оригиналния талон?
kr1100 - майстор
вт авг 20, 2024 9:43 pmhidrazin написа:
вт авг 20, 2024 7:10 pmkr1100 написа:
Кокеро доволен
Ми то патакламата започна да стихва. Радвам че каракудата ти е минала ГТП.
Ма сигурно скоро си сменял и сонда, а? :)
За рибата не се безпокой ще надживее много нови еднодневки или полуеднодневки.
Масло от смяна на смяна на 10-12 к , не доливам и не проверявам.
А беше и линейка и болнична кола 2г , даже и до Турция за ножа.Но ама уви.

И е почти чисто нова е няма и 30г още :-D
Сондата я смених защото беше почти аут .Лесно си я следя.
100лв. не ме бъркат.
А писах ,че катализатор нов ми е само 104 евро = 3,5 куриер за немски адрес
B0bi - специалист
Четох някъде, че има проблем от разминаване на датата на производство и "първа регистрация". Твоята е много вероятно да е произведена преди 01.09.2009г.
Води се EURO 5 J (нямам идея какво е последната буква?)
hidrazin - майстор
ср авг 21, 2024 10:42 pmB0bi написа:
Не същствува такова EURO 5J ... :-D
Я като не знам, не гадая и не пиша...
Chefo77 - майстор
ср авг 21, 2024 10:42 pmB0bi написа:
Четох някъде, че има проблем от разминаване на датата на производство и "първа регистрация". Твоята е много вероятно да е произведена преди 01.09.2009г.
Ако е преди тази дата, ще е Евро 4.
hidrazin - майстор
НОВО 5 (или римско V).
"Не били компютри а компоти. И не сме ги изнесли за Япония а са ни ги върнали."
Това което медиите писаха - че вече не спирали от движение кола не покрила емисиите се оказа ЛЪЖА.

Нагла лъжа

Реално всичко в момента е по старите правила въпреки изявленията на министър ПИРОНКОВ.
Срокът за отстраняване все още е като за пичове - 14 дена.
Спират те от движение.
ИЗКЛЮЧЕНИЕ - не те спират от движение само ако колата все още има валиден ГТП.

Спирането от движение става при условие, че прегледът на колата е изтекъл

Пак простотии от територията България...
Ми утре съм на преглед и това е последния ми ден на валиден ГТП ама все още валиден до 24:00 часа.
И ся, ако не мина спират ли ме или не?
P.S. 'бах ти и смотаната територия управлявана от престъпни и неграмотни мижитурки, 'бах т'ва EU, 'бал съм ги и у 'ейовете.
Нашите смотльовци една тъпа директива/регламент не мо'ат да преведат и да я "копи-пасте" без да се ос..ерат.
И то наредба която касае милиони на нашата територия а не наредба касаеща гората от 5 изсъхнали дървета източно от Бусманци.
Смятайте каква паплач ни управлява... :x
ivanovbg - майстор
чет авг 22, 2024 12:05 amhidrazin написа:
НОВО 5 (или римско V).
"Не били компютри а компоти. И не сме ги изнесли за Япония а са ни ги върнали."
Това което медиите писаха - че вече не спирали от движение кола не покрила емисиите се оказа ЛЪЖА.

Нагла лъжа

Реално всичко в момента е по старите правила въпреки изявленията на министър ПИРОНКОВ.
Срокът за отстраняване все още е като за пичове - 14 дена.
Спират те от движение.
ИЗКЛЮЧЕНИЕ - не те спират от движение само ако колата все още има валиден ГТП.

Спирането от движение става при условие, че прегледът на колата е изтекъл

Пак простотии от територията България...
Ми утре съм на преглед и това е последния ми ден на валиден ГТП ама все още валиден до 24:00 часа.
И ся, ако не мина спират ли ме или не?
P.S. 'бах ти и смотаната територия управлявана от престъпни и неграмотни мижитурки, 'бах т'ва EU, 'бал съм ги и у 'ейовете.
Нашите смотльовци една тъпа директива/регламент не мо'ат да преведат и да я "копи-пасте" без да се ос..ерат.
И то наредба която касае милиони на нашата територия а не наредба касаеща гората от 5 изсъхнали дървета източно от Бусманци.
Смятайте каква паплач ни управлява... :x
Абе стига си се жалил. Отиваш при познат, ако не при познат на познат, ако не при познат на познат на познат... и т.н. Плащаш си и минаваш.

С тия тъпи закончета освен да увеличат корупцията друго не правят.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: