• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kivanov - специалист
ср авг 21, 2024 11:18 pmskostadinov написа:
Аз по принцип бях си заплюл това, но като гледам те са почти еднакви като сглобка и performance. Твоята оферта обаче изглежда по-апетитна. Познаваш ли този сайт/дилър? Имат ли EU based warehouse или минава през митница и т.н.
Всичките са един и същи мазаляк и просто купувам най-евтиното. Като избереш, че искаш от EU склад всичко е включено в цената :) Ако си купиш SSD и RAM от тях ти дават и лицензиран windows :) Аз имах 16GB RAM и 512 SSD и ги ся си лети.

И ей го:
Изображение
Изображение
skostadinov - специалист
Изглежда повече от добре :partyman:
resistbody - майстор
ср авг 21, 2024 10:01 pmskostadinov написа:
Не е толкова много при положение, че няма РК. Екстра си е даже. При мен за 2та етажа отидоха 700м SFTP, 400м СОТ кабел и над 3км кабел общо за осв. + силови и др.
А ти ми каза че се вкарвам във филма със RGBCCT лентата.. Аз подходих друго сложих по 2-3 големи РК в стая и всички конзони са 7см дълбоки ,ако реша шелита... ама като гледам накъде върви техниката тея ФТП-та само дето ги теглих, ама да има.
skostadinov - специалист
чет авг 22, 2024 2:16 amresistbody написа:
ср авг 21, 2024 10:01 pmskostadinov написа:
Не е толкова много при положение, че няма РК. Екстра си е даже. При мен за 2та етажа отидоха 700м SFTP, 400м СОТ кабел и над 3км кабел общо за осв. + силови и др.
А ти ми каза че се вкарвам във филма със RGBCCT лентата.. Аз подходих друго сложих по 2-3 големи РК в стая и всички конзони са 7см дълбоки ,ако реша шелита... ама като гледам накъде върви техниката тея ФТП-та само дето ги теглих, ама да има.
Ами филм са си цифровите ленти. Трудно се управляват и автоматизират. Шели примерно нямат съпорт за цифрови ленти. Те дори истински съпорт и за RGBW още нямат де, но теси са по-лесни.

Иначе за РК, който както му харесва. Аз не слагах най-вече защото исках да имам колкото се може по-малко връзки. И ако има проблем да знам, че е или в таблото или в ключа. Аз SFTP-а не съм пускал специфично за автоматизации, а само за нужните AP-та и там където знам, че ще има консуматор (IPCAM, PC, TV, тн). Ти си теглил FTP-та с цел автоматизация?
При мен с-мата е замислена да е конвенционална с идеята да може да се автиматизира без да афектира нормалната експлоатация. Както каза и Краси, СОТ и камери, датчици за движение, сензори за пожар и т.н (с-ма за сигурност) по кабел и после автоматизираш директно цялата централа с IP модул. PARADOX имат добра интеграция с HA.
Всичко останало (глезотийките) с шелита и сходни plug-in модули. Въпрос на вкус и виждане.
milchomi - специалист
skostadinov, за Home Assistent вършат работа и тънките клиенти, които са на символична цена. Аз лично използвам Dell Wyse 5060 за 30$ (и ДДС) , 14лв за още 4GB RAM и 100лв за читаво SSD (Samsung 870 Evo). Едно време ги продавахме в България със специален експорт лиценз от САЩ, щото отговарят на някакви военни стандарти за надеждност. Асбис ги внасят по поръчка и при това с 36 месеца гаранция.
MamaMy - майстор
чет авг 22, 2024 1:56 pmmilchomi написа:
skostadinov, за Home Assistent вършат работа и тънките клиенти, които са на символична цена. Аз лично използвам Dell Wyse 5060 за 30$ (и ДДС) , 14лв за още 4GB RAM и 100лв за читаво SSD (Samsung 870 Evo). Едно време ги продавахме в България със специален експорт лиценз от САЩ, щото отговарят на някакви военни стандарти за надеждност. Асбис ги внасят по поръчка и при това с 36 месеца гаранция.
Не съм особено убеден в последното. Я виж: https://www.vali.bg/ssd-samsung-870-evo ... -77e250beu
От Солитрон също съм ги купувал. И условията и цената са сходни. Гаранцията е 60 месеца.
milchomi - специалист
чет авг 22, 2024 9:58 pmMamaMy написа:
чет авг 22, 2024 1:56 pmmilchomi написа:
Не съм особено убеден в последното. Я виж: https://www.vali.bg/ssd-samsung-870-evo ... -77e250beu
От Солитрон също съм ги купувал. И условията и цената са сходни. Гаранцията е 60 месеца.
Преди месец пазарувах един ... Не помня Солитрон да са продавали някога DELL (в частност Wyse), по-скоро IBM.

Прикачен файл

5060.JPG
5060.JPG (68.38 KиБ) Видяна 2111 пъти
MamaMy - майстор
Извинявам се. Не сме се разбрали. Мислех, че подчертаното се отнася за ССД на Самсунг. :partyman:
kivanov - специалист
Оглеждам се за изпълнител за таваните (картон, аква панел и т.н). Видях се с момчетата от https://gipsokartonpro.com/. Сториха ми се читави. Дадоха ми оферта и т.н. Някой да има отзиви за тях или други?
milchomi - специалист
Би ли споделил нещо повече за вентилируемата фасада? На какво разстояние от тухлите се монтират панелите, има ли специфични моменти в монтажа, за които внимавахте и др.
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: