• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
DundyTheCroc - майстор
За левия цензура не съм виждал да има усилвател при леките коли, а системата е помпа и плунжер, мисля така е правилно да се каже.
п.п. Я, автоматична цензура в сайта, не мога да напиша п е д а л :)
Chefo77 - майстор
пет авг 30, 2024 9:16 amDundyTheCroc написа:
За левия цензура не съм виждал да има усилвател при леките коли, а системата е помпа и плунжер, мисля така е правилно да се каже.
Rover 400 2.0 TDI, 1998 - с две помпи на пeдaла на съединителя.
kozl - майстор
чет авг 29, 2024 10:25 pmCyx написа:
Боби, не вярвам да си чак толкова неграмотен. Волана работи с хидравлика. Нищо общо. Съответно има хидравлична помпа. При нейния отказ усещането е същото все едно ти е блокирало управлението.
Аз се имам за неграмотен, но понеже ползвах Тойота Корола и па разбрах, че сервото кам волана е без хидравлика и е с електрическо задвижване. Та явно има и волани дето не работят с хидравлика :roll:
Сега ползам Пежо баничарка и понеже още от нова си има некъв воланен проблем и 4 пъти я вкарвах в сервиза на СФА за този проблем, то от там научих, че сервото на волана е хидравлично - електрическо.
Или иначе обяснено елекродвигател задвижва хидравличната помпа за хидроусилвателя. Целта на такова изпълнение е компа да управлява чрез електродвигателя работата на хидравличната помпа.
kozl - майстор
пет авг 30, 2024 9:16 amDundyTheCroc написа:
Аз мога, но не всеки път се сещам :-D
А какво е усилвател :?
Ако площа на буталото на помпата към пeдaла е по-малка от площа на буталото при накладките, то резултатната сила към накладките ще е пропорционално по-голяма спрямо отношението на площите на буталата. И е ли това усилвател на силата :? Мое би, но не и на енергията.
Ако така действаше волана, колко ли оборота щяха да са необходими в завой :? Мое би като при корабите от старите филми дето въртат един чекрък до безкрайност :-D
И понеже ми се наложи да се занимавам с ремонт на Т130, та се запознах със подпeдалното устройство на съединителя, то е сервоусилвател с хидравлика. Действието на сервоусилвателя е, че следи хода на пeдaла заедно с механиката към него и прилага допълнителна хидравлична сила спрямо преместването. Така подпомагащата сила се контролира от положението на изпълнителния елемент и задаващия елемент ( пeдaл, волан).
MamaMy - майстор
kozl, теб те знаем, че знаеш. Варианти много, но вакуумен или пневматичен усилвател за волана, поне аз не съм виждал. Може и да има, но са голяма рядкост. Основно са хидравлични, електрически и комбинация от двете. Целта е да има контрол върху усилието и то да е променливо спрямо скоростта, като е при електрическата, а не спрямо оборотите на мотора както е при чисто хидравличната система. За това е измислена и комбинираната.
kozl - майстор
Мерси за комплимента :partyman:

А това е обяснението на специалиста от СФА:
вт авг 02, 2016 12:09 amkozl написа:
Втори път я карах в СФА за този проблем и без резултат. Обяснението, бе че понеже е с електромотор, въртящ хидравличната помпа при рязко подаване на газ, компа изключва ел.консуматорите, респективно хидравликата и волана оставал без усилвател.
Както и да е.....
Помня, че на прегледите в КАТ ми дРъпаха кормилните щанги и ме караха да връткам волана - някога преди в соца.
Сега не ми се случва такова нещо на ГТП :roll:
Връщали са ме от ГТП в КАТ за:
1. Радиосмущения.
2. Превишена норма в отработени газове.
3. Неизряден пожарогасител.

Сега какво включва пълната проверка при ГТП :?
Lutchezar - майстор
Как успя с радиосмущенията?
Че и да ти ги засекат?
Последна промяна от Lutchezar на пет авг 30, 2024 10:17 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Тогава не се излъчваше на FM.
kozl - майстор
пет авг 30, 2024 1:16 pmLutchezar написа:
Как успя с радиосмущенията?
Че и ти ги засекат?
А мислех, че вече съм писал, но не успях да го открия в тази тема. Може и в друга да е било.
Нямам представа какви смущения и на каква честота са засичали, защото москвето си имаше радио без FM и то си работеше без смущения. Но на уреда имаше стрелка и тя отчиташе повишени смущения.
След посещение в сервиз добавиха резистори към кабелите, защото москвето сглобено в Ловеч с български кабели, които за разлика от СССР-ските нямаха линейно съпротивление, което подтискало радиосмущенията.
След добавката на съпротивленията стрелката пак показа завишени радиосмущения, но минах по документите от сервиза, че смущенията са по норма.
Николов Н. - специалист
Преди 89-та ме хванаха ,че имам "незаконен предавтел" в колата. Сканирали из улиците ,колата беше пред къщи и... Да имах наистина! Беше дистанционно от детска играчка с радиус 15м.,приемника беше в къщи. Вид аларма ,против кражба. Размина ми се на косъм. Взеха предаватела от колата, но приемника така и не сетиха да искат! Абе, тъпи ченгета - милиционери.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: