Ел. инструментите. Консумативи.
съб юли 13, 2024 4:41 pmАл_ написа:
Отказах се аз от наем на фреза. Всички тук, които казват, че ще могат да работят с нея са на принцип “як и гламав”, та не ми се стори оправдано да плащам за ремонт на скъпа машина.
Юнакът, дето щеше да се справи, дойде едва миналата седмица, след като го подбъзнах. Това пръст, камъни - кой ти гледа, та веригата замина за 5 минути. Оттам наттък беше само газ и пушек от триенето. :-D два часа търка и псува, псува и търка, та го отпратих - и 1/4 от надземната част не свали. Щял да пробва на следващия ден пак - да ама не, няма да ми губиш времето. Та туй му беше, тръгна си с посиняла от прегряване шина. Е, с две щилки 021 и 029 и водоструйка, лека полека, че не съм рязал досега орязах почти всичко. Оставих само частта, долепена за дувара. Но тя се предаде бързо след 5 минути с бойния чук. Сега с брадвата да го посваля надолу, и това е
пет апр 26, 2024 9:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не е за резачка. Грехота е.
Както и "пишман" Майстора над мен.
Влаха не позна, но само този път. Може да е имал предвид оная верига, от Германия, къде се пообърка с нашенски линк, че и се разсърди.

Много време си го чакал- върнах 6стр. назад.
Ал_ - специалист
Виноват, но не ми беше приоритет. Явно сега си му дойде времето. Хубавото е, че подземната му част е поизгнила, но и аз хубаво го бях напълнил със сол, попрекъсна ли му връзките надолу с брадвичката, лостът и опорната точка лесно ще се справят
А за рязане наистина си е кошмар - имаше камъни, буквално вградени в ствола, та ги заобикалях. А чалъми сигурно има, но това си идва с опита
П.П. Това беше. Само последните три коренища оказаха съпротива, че са се забили под каменния дувар, но хвръкнаха като тапи. Остнаха малко повърхностни корени, тях после, с брадвичката, след чаша бира
емовлаха - специалист

Това пръст, камъни - кой ти гледа, та веригата замина за 5 минути. Оттам наттък беше само газ и пушек от триенето. :-D два часа търка и псува, псува и търка
Мн си го чакал, макс 5 мин и почивка за х бира и със здраве. Пушека е от маслото дет вече не смазва веригата, упорит е бил вероятно е почернял и съединителя
съб юли 13, 2024 10:30 pmемовлаха написа:

Това пръст, камъни - кой ти гледа, та веригата замина за 5 минути. Оттам наттък беше само газ и пушек от триенето. :-D два часа търка и псува, псува и търка
Мн си го чакал, макс 5 мин и почивка за х бира и със здраве. Пушека е от маслото дет вече не смазва веригата, упорит е бил вероятно е почернял и съединителя
Емоооо, Емо!!! То, маслото си смазва каквото трябва, но понеже веригата е набързо затъпена и не реже, а само търка, то си гори от температурата.
Никъф та няма, Емоооооо, Емо!!!

https://youtube.com/shorts/qcgYlJYsOUY? ... Ih_vu9YzWA
емовлаха - специалист
Трифоне, радвам се, че след почти 2 месеца си зацепил :) Ако ме питаш какво масло за верига слагам в крънделите нямам си на идея. Мешавела е, сал такова за вериги нямам и горено масло не слагам. Вече съм в чуденка за избор на резачка

чет сеп 05, 2024 5:50 pmемовлаха написа:
Трифоне, радвам се, че след почти 2 месеца си зацепил :) Ако ме питаш какво масло за верига слагам в крънделите нямам си на идея. Мешавела е, сал такова за вериги нямам и горено масло не слагам. Вече съм в чуденка за избор на резачка
Сега го видех тоя бисер, къде маслото вече не смазвало, но не, не те питам.
С твоя богат опит щом се чудиш, какво да кажем ние, с гайдите?!
емовлаха - специалист
Чуденката е от липса на опит към дръгелите дето съм се запътил :)

vlax - майстор
трябва да стават и за ръкопашен бой :-D
https://dnes.dir.bg/svyat/neobiknoven-d ... stvo-video
:partyman:
Явно боя с мечове наистина е отживелица, а сабите са само за спорта.
Друго е с резачка. Трябва обаче да пали от раз, винаги, да е икономична, лека и същевременно мощна.......
Трудно ми е да избера.
емовлаха - специалист
Спретнали са дуел. Уличния бой е без правила кот има резачки, канго, манго, краставици кот падне

Те таково нещо сефте виждам, замислям се за някой клин да си купя

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: